Glad Valborg!

publicerat i Allmänt, Träning;
Efter ett tufft, tufft, tufft benpass på gymmet är det så skönt att ligga uppkrupen i soffan, mätt i magen efter sushi- middagen som jag lyxade till tisdagen med, och vara omringad av täcken och kuddar. Förstår inte att jag, oavsett övning, får slita så mycket på gymmet. Stönar, grimaserar och svettas. Nästan lite pinsamt. Men det är väl så det ska vara när man tränar antar jag? Inte som tjejen jag såg idag, pratade i telefonen, utan head- set, samtidigt som hon körde i maskinerna. Fascinerande, haha.
Glad Valborg förresten! Hur firar du? Ligger du hemma och softar i soffan som mig eller ska du iväg på någonting roligt? Vad du än gör så måste du hålla med om att det här blir en fruktansvärt lyxig vecka med en jobbdag, sen lite helgdag idag ch sedan ledighet på onsdagen och sen har vi bara två arbetsdagar kvar varav en knappt känns som en arbetsdag eftersom vi vet att det är helg igen. Jag njuter! Ha en fin kväll<3

Ärenden

publicerat i Allmänt, Shopping;
Efter en stressig förmiddag med mycket ärenden att uträtta ser jag nu fram mot en betydligt lugnare eftermiddag med en föreläsning, lite träning och sedan slapp i soffan resten av kvällen trots att det är sista april. Men om jag ska hinna få i ordning allting till utlandsresan så kan det vara bra med en lite lugnare kväll också så jag kan få i ordning packlistan ordentligt och även hinna planera de sista inköpen som måste göras. Som idag till exempel, då tog jag tillfället i akt och köpte mig en brun utan sol kräm. Man vet ju aldrig om solen sviker en eller om mina solbrun- tabletter som jag köpte ger någon verkan, och det är faktiskt fruktansvärt tråkigt att åka utomalnds utan att bli brun. Så det är bara en backup, utifall, för att jag ska få känna mig lika fin som alla andra :)

Dyr hobby

publicerat i Allmänt, Handarbeten, Shopping;
Efter att ha slitit hårt i skolan så är det så skönt att få komma hem och sätta sig i lugn och ro och brodera framför tv:n eller småpratandes runt bordet. Bara att låta händerna göra någonting och att få tankarna att flyga iväg på någonting annat ett tag är så värdefullt för att orka med vardagen. Mitt broderi är minst lika viktigt för mig som min träning, och för att orka behöver man inspiration och att man unnar sig någonting nytt ibland. Idag när jag surfade runt lite så hittade jag den här supersöta uggle-duken! Trots priset på 400:- kunde jag inte motså den utan var tvungen att klicka hem den. Men nog håller jag med om att det är dyrt med dom pengarna för en bit aidaväv, mönster och garn, för att sedan behöva lägga alla timmar på att få duken färdig också. Men i slutändan jämnar det ut sig för man har igen det flera gånger om undertiden som man håller på då det ger så mycket tillbaka med handarbeten. Blir du inte sugen att testa du med? :)

Första gympasset

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning, Träning;
Ja, tidigt, tidigt i morse begav jag mig iväg på mitt första gympass efter den långa vilan med sjukdom i kroppen. Det gick faktiskt mycket lättare än jag trodde även om pulsen och svetten var där redan efter första övningen. Det blev bröst, axlar och triceps som fick sig en omgång och jag hade inte alls tappat mycket styrkemässigt så det var skönt. Nu laddar jag om inför morgondagens pass med ännu mera motivation och energi!
Den här veckan väntar sista rycket (eller första, beroende på hur man ser det, hihi), innan det är dags för utlandsresan. Det blir inte fullt en hel vecka här i Sundsvall utan jag åker hem igen på torsdagkväll eftersom det är funkyshow på fredag, så det är lika bra att köra på nu när man väl är här! 

Danssöndag

publicerat i Allmänt, Träning;
Solsken, dans och härliga barn. Eftermiddagen blev så lyckad och barnen hade så roligt när de fick visa upp två av danserna som vi lärt oss under terminen. Så fantastiskt fint att få se deras dansglädje och stolthet när de får visa upp för sina föräldrar vad dom kan och lärt sig. Man blir alldeles varm i dansfröken- hjärtat<3
Nu väntar matlagning och den sista packningen innan det är dags att åka tillbaka till Sundsvall igen. Var tog den här lediga veckan vägen? Tiden sprang ikapp mig och förbi, jag hann knappt med själv. Nu blir det en vända norrut i fyra dagar innan det är dags att packa väskan igen, men den gången för en resa längre söderut än Sandviken. 9 dagar kvar nu<3

Hissgardin

publicerat i Allmänt, Hemmet, Shopping, Träning;
Åh vilken härlig tur vi har med vädret denna helg. Så himla mysigt och skönt att kunna vara ute och njuta. Idag ska mina söta barn från Funkykids ha uppvisning nere på krysset så jag ska dit och dansa tillsammans med dem och vi är så laddade allihopa. Extra kul med bra väder så vi hoppas såklart på mycket publik.
Kommer ni ihåg förut att jag var ute och letade en hissgardin till sovrummet? Idag beställde jag hem en som jag tror kommer passa bra in i vårat sovrum. Väldigt enkel men söt och elegant, ungefär så som en gardin ska vara. För visst är det lite fint med gardiner? Jag tycker det ser så ombonat ut hemma och det ger en fin och personlig prägel. Gardiner och andra textiler är ett måste helt enkelt.

Härlig helg

publicerat i Allmänt;
Lördag, härliga helg. Jag är friskare och vädret bjuder på strålande solsken. Underbart! Idag blev det tyvärr ingen spinning för mig, kroppen måste få vila ut ordentligt så jag inte blir förkyld och sjuk igen. Men som plåster på såren blir det barndans runt lunchtiden och sedan en shoppingtur. Det kan behövas, jag menar pengarna har ju precis trillat in, haha :)

Vårtecken

publicerat i Allmänt, Kläder och skor, Shopping;
Snörade på mig skorna nu på eftermiddagen och tog en liten promenad i det soliga vädret för att hämta ut min nybeställda bikinidel som kommit. Så härligt att bara gå ut och njtua av vädret och dessutom få syn på en första tussilago. Ja, nu är det verkligen vår på riktigt<3
Bikinin blev jättebra även om fägen kanske ser lite tråkig ut, men den passar väldigt bra mot min ljusa hudton. Så nu är jag redo för utlandssemester, det är bara en dryg vecka kvar. Så härligt! Dags att börja skriva packlista snart, inte riktigt än, men snart :)

Nattmacka

publicerat i Allmänt, Hemmet, Träning;
Läkaren konstaterade en infektion i kroppen som resulterar i utslag. Det är alltså vila, vila och åter vila som gäller framöver för att mina fina utslag ska försvinna och för att jag ska kunna bli bättre och få komma igång med träningen igen. Så typiskt när man är inne i sånt fint stim, då är det alltid någonting som ska förstöra. Men, men, vi får se det från den ljusa sidan, allt hade kunnat vara mycket, mycket värre!
Inatt hände det någonting konstigt som aldrig, jag upprepar, aldrig har hänt förut! Klockan två inatt vaknar jag av att min mage kurrar, låter och gör så ont- av hunger. Jag försökte somna om men det gick inte för värken så jag var tvungen att fint stiga upp och ta mig en nattmacka. Helt otroligt! Sen somnar jag förvisso skönt om, men det kändes så konstigt för det är inte alls likt mig. Nattmacka, vilketslöseri med sömn!
Idag blir det alltså vila hela dagen att se fram emot. Det kan vara skönt det med, men inte när det blir över en sådan lång period, då blir jag snarare rastlös än att det hjälper. Det var tur att jag fick lite frisk luft med Emma i trädgården igår så jag orkar vara inne hela dagen idag. Frisk luft ger verkligen härlig energi, speciellt när man kan poa lite i trädgården samtidigt. Längtar så tills det är min tur att skaffa hus<3

Värk och klåda

publicerat i Allmänt;
Dom senaste dagarna har inte varit roliga och absolut inte gårdagen. Utslag över hela kroppen, klåda, feber, värk och väldigt tunga andetag med svårigheter att andas. Usch. Ska till läkaren en sväng idag få se vad han eller hon tycker. Jag återkommer förhoppningsvis med bättre ord under eftermiddagen.

En varm kopp te

publicerat i Allmänt;
Jag vet inte hur många koppar te jag har druckit de senaste dagarna. Alla knep, allt nyttigt- jag gör helt enkelt allt för att bli så pigg som möjligt så fort som möjligt, och det börjar ge resultat. Nu är det i princip bara snuva kvar och att jag lättare blir trött vid ansträngning än annars, men det går åt rätt håll så vi fortsätter med några koppar till. Hoppas du håller dig frisk och kry i det härliga vårvädret<3

Träningskläder

publicerat i Allmänt, Kläder och skor, Träning;
Så är det måndag och ny vecka igen. Tiden rusar fram och det bästa med denna vecka är att jag är hemma i Sandviken hela veckan :) Tyvärr är det väl den här eländiga förkylningen som stoppar mig från att göra allt roligt, men idag känner jag mig något piggare. Fortsätter jag min vila från träning även idag så är jag fit for fight imorgon igen förhoppningsvis :) Typiskt nog så blir man ju extra peppad på träning när man inte kan och får träna, gäller även mig, så därför hänger jag mycket framför datorn och kikar träningsbloggar, mattips och såklart träningskläder. Har plockat fram fyra måste- ha- plagg som står högt, högt på önskelistan! Vi får väl se, lyckas jag tighta till budgeten den här månaden så går det kanske att ordna något av plaggen, hihi :)
Eftersom det är vila som gäller för mig idag får jag fixa lite här hemma. Måste även skicka tillbaka en av bikinidelarna då den var för liten. Nu håller vi tummar och tår att den nya delen hinner komma fort så jag kan ha den på mig i Turkiet! Vi får se vad som hinns med, jag rullar på i mitt eget lilla tempo idag. 
 

Eftermiddagsläsning

publicerat i Allmänt, Hemmet, Shopping;
Härlig eftermiddagsläsning ute i solen på balkongen. Dags att börja längta på riktigt nu! Till veckan är det bara två veckor kvar tills vi lyfter mot varmare breddgrader och pirret börjar smyga sig på. Det kommer bli så härligt! Vi beställde dessutom valuta idag så vi har lite fickpengar med oss och det är ett tydligt tecken på att resan börjar närma sig. Nej, bläddra lite till, sukta och längta, för att sen läsa katalogen en tredje gång och då märka ut de viktigaste sidorna med post-it- lappar. Här missar vi ingenting! :)

Piggare!

publicerat i Allmänt, Träning;
Idag vaknar jag upp och känner mig lite piggare än igår men jag är tyvärr inte riktigt hundra pigg. Jag ska gå ut och ta en morgonpromenad nu i det fina vädret och få i mig lite C- vitamin så kanske jag piggnar på mig lite till eftermiddagen. Ingen powerwalk, bara ut och njuta<3
Idag på eftermiddagen tänkte jag försöka ta mig iväg på lite BodyStep. Jens kommer till Hälsocenter som gästinstruktör idag och jag vet vilket drag det kommer bli. Vill inte missa det! Så jag får gå dit och ta det lugnt, förhoppningsvis knäppa lite kort och bara känna på stämningen. Erik ska dessutom på fotbollsmatch så då kan jag lika gärna åka dit en sväng :) Annars väntar lite hemmapyssel och så ska jag hämta ut bikinin jag beställde, minns ni? :) Spännande!

Krasslig

publicerat i Allmänt;
Idag mås det inte så bra här hemma. Blir en lugn eftermiddag i soffan med andra ord. Hoppas du får en bertdligt bättre lördag, Kram<3

Nyttiga bananpannkakor

publicerat i Mat och recept, Träning;
Efter gymmet idag testade jag någonting nytt till frukost- bananpannkakor! Jag har läst mycket om dom här pannkakorna och mina kompisar pratar så bra om dem så jag tänkte att det skulle vara kul att testa. Det enda som behövs är ett ägg och en mosad banan som man vispar ihop med 1/2 deciliter havregryn som gör att pannkakorna lättare håller ihop. Det bli två stycken pannkakor av smeten och det blir godare om man serverar med något bär, jag tog hallon i morse. Smaken är väl som baken, delad, men visst gick dom att äta. Men om dom är sådär "hiiimla" goda som alla andra skriver, det vette tusan. Men man kanske lär sig att äta dom, jag menar dom är ju trots allt nyttiga! :)
Idag var det ben, avd och rumpa på gymmet. Uschamej vad segt det var! Redan efter första övningen skakade benen och syran sprutade. Borde nog ta en vilodag från benträning snart, men jag har så mycket kul inplanerat dom närmsta dagarna där dom måste vara involverade. Spinning, Bodystep och lite löpning, det här blir en toppenhelg! 

Avslappnande soffhäng

publicerat i Allmänt, Träning;
Vad skönt det är att softa hemma i soffan efter en löprunda. Kroppen är sådär skönt tung som den bara är när man har gjort en ordentlig ansträngning och man kan riktigt känna sin egen puls när man ligger helt avslappnad. Sprang samma runda som vanligt och idag kändes kroppen mycket piggare och flåset var inte sådär flåsigt som det brukar vara annars. Tror helt enkelt jag börjar komma in i dom här fyra kilometrarna nu och att det snart är dags att lägga på en kilometer eller två, men jag ska springa sträckan någon gång till för att mjuka upp mig efter vinteridet ordentligt, haha. Stolthetskänslan smyger sig på även om det inte gick speciellt fort och inte var speciellt långt men jag grejade det och det är det som räknas! 
Tänk att imorgon är det fredag igen och jag har varit här uppe i Sundsvall en hel vecka. Känns konstigt nog som att jag nyss kom hit, men det ska bli himla skönt att få komma hem till finfina Sandviken igen. Den här gången för en längre visit då jag stannar hemma enda till söndag nästa vecka. Skönt för kropp och själ att få vara i sina hemtrakter tillsammans med folk man känner och bryr sig om, och så kan man släppa skolan för ett ögonblick. Ja, det är sånna stunder som betyder allra mest<3

Snabbt, enkelt och gott!

publicerat i Mat och recept;
Idag på lunchen slängde jag ihop en snabblunch som både var mättande, nyttig och god. Det låter ofattbart, I know, men det är dagens sanning! Allt du behöver är fullkornspasta, fetaost, soltorkade tomater och kyckling som du steker och kryddar med valfri krydda (jag tog salt, svartpeppar och grillkrydda). Koka pastan och kyl den i kallvatten, rör sedan ihop alla ingredienser och sen är det klart att servera :) Ganska dyr rätt (fetaosten och soltorkade tomaterna), men den goda smaken och snabbheten väger upp det negativa. 

Muskulös vän

publicerat i Träning;
Tuff morgon på gymmet, vi körde stenhårt! Fyra övningar bröst vilket var ett nytt experiment och det gick över förväntan bra! Dock svider musklerna nu så vi knappt orkar röra armarna, men det är väl så det ska vara om man bygger muskler, haha :) Längtar tills jag blir lika muskulös som Tove, men den människan skäms ju över sina muskler. Ofattbart, själv skulle jag kunna döda för att få se ut som henne! Får ligga i hårdträning nu för att komma ikapp, haha. 
 

Vilodag med power

publicerat i Allmänt, Träning;
Trots att det är vilodag från träning idag så kunde jag bara inte hålla mig ifrån att gå på Bodystep. Det är ju så fruktansvärt kul och jobbigt på en och samma gång. Jag älskar det! Sen att vi har hur grym instruktör som helst gör ju inte saken sämre utan man vill bara ta i ännu hårdare för att bli lika grym som henne!  Träningsglädje när den är som maxad. Längtar till söndag, då ska vi höja taket på Hälsocenter när vi har gästrinstruktören Jens Wahlbäck som kommer dit och kör- exciting! Nu måste jag hoppa i säng så jag orkar upp tidigt i morgon bitti. Då väntar gymmet och bröst, triceps och axlar ska få sig en rejäl omgång :) Natti<3

Australienresan bokad!

publicerat i Allmänt;
Barndomsdrömmen slår in. Jag ska äntligen få åka till det fantastiska landet som min barndomskompis Kewa alltid pratat så bra om- Australien! Resan är nu bokad och i december så lyfter vi, ett helt gäng av fantastiska människor som ska göra en helt fantastisk resa tillsammans. Jag kan bara inte fatta att det händer. Efter så lång längtan och väntan ska drömmen äntligen slå in! Jag måste vara världens, och då menar jag världens, lyckligaste människa just nu. Jag kan inte sluta le<3

Solsken

publicerat i Allmänt;
Gud vad vi har blivit bortskämda den här våren! Både Sundsvall och Gävle har bjudit på sol de allra flesta dagarna i både Mars och April. Så himla, härligt och idag är det inget undantag på solfronten. Solen skiner in genom biblioteksfönstret och tanken är att jag ska försöka orka plugga matte hela dagen utan att bli frestad att ta mig ut i solen. Vi får väl se hur det går, kanske bli en prommis på lunchen i alla fall för att njuta lite :)

Power!

publicerat i Träning;
Idag var det sista passet på gymmet innan vilodag imorgon och det var rygg, biceps och mage som stod på schemat. Som tur var fick jag med mig Tove så vi kunde maxa idag och shit vilken power vi fick till! Redan efter ryggövningarna (som var det vi började med), så brände det i biceps och då hade vi inte ens börjat med armarna. Så idag var det riktigt kul att köra på gymmet, (som jag hoppas att bilden visar), även om teknikerna inte alltid blev perfekta. Nu väntar en god natts sömn som jag faktiskt tycker är välförtjänt! :)
Kan man bli annat än KÄR i Toves bicepsmuskler? Herre gud vad avundsjuk jag är!

Konsten med pasta

publicerat i Allmänt, Mat och recept;
Man kan ju tänka sig att koka spaghetti ska vara en av de enklaste sakerna att göra, men ack så fel man kan ha! Det kräver mer fokus än vad man tror, så det är inte så smart att koka pasta en kväll när man är trött. Då kan det gå så illa att man tar en alldeles för liten kastrull, med på tok för mycket vatten så pastan inte går i. Tro mig, been there done that!

En tung start

publicerat i Träning;
Det är jobbigt att kliva upp sex på morgonen, knyta på sig springskorna och sen dra iväg på en morgontur. Men det är å andra sidan ingen som har sagt att det är lätt heller. Det kräver diciplin där drömmar om att nå sina uppsatta mål är en viktig del i vardagen, annars sviker man sig själv genom att visa att man inte klarar av att uppfylla sin dröm och sina mål. Idag var det en sån där dag så jag helst bara hade stängt av alarmet på klockan och fortsatt sova. Det kändes som jag nyss hade slutit ögonen för att sova och så ringde klockan fem minuter senare, jag var fortfarande trött och slut, antagligen efter gårdagen benpass på gymmet. Men i stället för att ligga kvar så trotsade jag min trötthet och stack iväg. Efter en kilometer löpning trodde jag att jag skulle dö. Hjärtat pickade värre än hos en durasellkanin och jag flåsade värre än värsta flodhästen men musklerna i kroppen var fortfarande pigg. Så jag fortsatte utmana kroppen och tog mig i mål. 4 kilometer, 24 minuter men med en något långsammare medelhastighet än vanligt. Jag känner mig ändå nöjd att jag faktiskt tog mig iväg idag trots en tung start på dagen!

Fullt upp!

publicerat i Allmänt, Träning;
Gud vilken dag det har varit idag! Skickat in en till sommarjobbsansökan (pirrigt), fått hjälp med att göra ett kostprogram anpassat för mig och mina mål, gjort klart en inlämning i kvalitetsteknik, lagat mat och det bästa av allt- fått veta att jag ska på Sh´bam utbildning i juni! :) Glädjen, lättnaden och stoltheten är maxad och jag mår så himla just bra nu. Jag är så lyckligt lottad som får jobba med någonting som jag verkligen älskar och som samtidigt får mig att utvecklas som människa. Grymt!
 

Klen gymdag

publicerat i Allmänt, Träning;
Blev en sväng till gymmet idag med. Inte så mycket energi, men det är gjort och det känns skönt att jag tog mig iväg. Så som det kommer att vara vissa dagar antar jag, att man har mer eller mindre motivation. Det tråkiga är att man alltid är ensam och själv måste stötta sig själv. Är man två så blir det enklare att hjälpa varandra i mål, samtidigt som det kan vara jobbigt att vara beroende av någon annan också. Men det blir lättare ju mer resultat som man ser.
Nu ska vi peta i oss lite mat här hemma. Rester från igår känns inte helt fel en slapp söndagkväll. När det är gjort bär det av mot tåget och det är dags att åka tillbaka till Sundsvall. Lite struktur i livet igen ska bli skönt, har varit lite för mycket ledigt nu den senaste tiden, om man får vara så otacksam och säga så, haha :)

Solokvist

publicerat i Allmänt;
Att vakna upp på soffan en söndagmorgon är ganska skönt, speciellt när solen skiner in genom vardagsrumsfönstret och värmer kroppen. Mysigt! Eftersom jag är ensam hemma idag när Erik har fullt upp med fotbollen så passade jag på att ta en mysig förmiddag i soffan med frukost och några avsnitt av Hollywood heights. Ganska skönt att mjukstarta såhär och ladda baterierna för en tuff och lång skolvecka. Jag åker ju faktiskt tillbaka till Sundsvall redan ikväll. Helgerna går allt för fort tycker jag, men jag antar att det är så när man har det bra och man trivs med tillvaron :)
Idag ska jag försöka hinna få färdigt två jobbansökningar när jag ändå har tid över. Behöver lite hjälp med den ena så vi får se om det blir en sväng hem till mamma och pappa idag eller inte. Annars är det tänk att jag ska ta en sväng till gymmet och förhoppningsvis även hinna veckohandla innan det är dags att åka till tåget. Om tiden räcker till, ja det återstår att se :)

Old School

publicerat i Allmänt;
Lördagen börjar snart lida mot sitt slut och vi får krypa upp i soffan och mysa framför tvn. Skönt efter en händelserik dag med en tripp in till sjukhuset för att hälsa på sjuka morfar. Har haft en konstig spänninghuvudvärk hela dagen som jag inte vet vad den beror på. Förhoppningsvis är det ingenting som biter i sig utan beror bara på att jag är spänd i axlarna. Vi får se imorgon när jag vaknar om det känns bättre eller inte. Har ni förresten testat nya Loka- smakerna? Väldigt söta flaskor, (fanns såklart i rosa), med roliga smaker. Old School är temat och den jag testade var Strawberry Ice Cream. Riktig mumsig att plocka fram till lördagmyset :)

Vilodag

publicerat i Allmänt, Träning;
God morgon i snöstormen. Ja, här hemma i Sandviken snöar det faktiskt. Inte speciellt mycket men det flyger något smått i luften, blandat med regn såklart.
Idag är det vilodag från gymmet. Men att det är vilodag betyder inte att det är vila från annan form av träning. Alldeles strax ska jag iväg till spinningsalen och ha min härliga lördagsklass innan det sen är dags att dansa med de små kidsen. Efter det har i princip lördagen passerat och det är dags att inta soffläge för resten av kvällen. 
Det är något speciellt med lördagar och jag älskar det <3 

Strandtunika

publicerat i Kläder och skor, Shopping;
Sprang  in på Åhlens igår för att snabbt haffa åt mig den där vita, fina strandtunikan jag tidigare bloggat om. Jag tar med mig den och hoppar in i provhytten, men så fort jag får på mig den så känns det så fel. Vitt, det är absolut inte min färg, speciellt inte när jag ska visa så pass mycket hud som jag faktiskt gör i en strandtunika. Jag såg mycket blekare ut än vad jag egentligen är, så besviket gick jag tillbaka med den till ställningen. Men till min glada överraskning så hittade jag samma tunika fast i rosa, alldeles intill den vita. Slet åt mig en ny och hoppade in i provrummet igen och den här gången kändes det mycket, mycket bättre! Mycket mera jag på nått sätt. Lite färg som livar upp, trots min blekhet, det var det som behövdes! Så med mig hem igår fick jag en strandtunika och en After Sun från Garnier. Luktade fantastiskt gott så jag tog hem en flaska trots min ovisshet om produkten då jag aldrig testat den förr. Nu kan det få bära iväg till Turkiet snart tycker jag <3

Helg igen!

publicerat i Träning;
Så är det fredag morgon med ett tidigt uppvaknande för att gå till gymmet. Idag var det rygg, biceps och mage som pumpades, dock med lite extra fokus på magen. Tycker nämligen att jag bara blir tjockare och tjockare nu för tiden även fast jag tränar mer och mer. Jag förstår inte! Jag säger inte att jag är stor, men jag märker att fettet på magen har blivit mer, lite fylligare liksom. Det betyder att ja får lägga mer fokus på magträningen till utlandsresan! 25 dagar kvar idag, det hinner jag!  
Såhär blir det för händerna om man har en grym dag på gymmet. Gymhandskar är för mesar ;) 
Men sen var det ju inte bara det här med själva gymningen heller utan intaget av protein. Min absolut största fobi!  Det smakar ju så fruktansvärt illa och smaken håller sig kvar i munnen hur länge som helst! Så idag tänkte jag testa någonting nytt, jag tog en banan till samtidigt, man kan inte få i sig nog med nyttigheter. Tror ni det hjälpte? Knappast. Det där proteinet, det är sjutton som rena giftet. Så jag antar att det bara är att hälla i sig det, se nöjd ut och hoppas på resultat.

Runda två

publicerat i Träning;
Kom precis hem efter en tuff men ack så viktig löprunda. Pulsen var maxad och jag kände hur kroppen skrek "stanna Elin, stanna!", men det gjorde jag inte, snarare tvärt om- jag ökade farten! Väl hemma kändes det i kroppen att fartökningen gjort sitt. Jag var mer trött nu än förra gången och då hade jag ändå sprungit lite längre då. Tyvärr hör det till saken att jag fick stanna två gånger, micropauser, för att knyta om skosnörena. Inte för att jag vet om det är någon egentlig fördel med den lilla vilan, jag tycker bara det blir jobbigt att dra igång igen sen.
Alltså dubbelpass idag, känns rikigt skönt och bra. Det bästa är nog ändå att det betyder soffläge resten av kvällen, tjiho! :) 

Att bo nära skolan

publicerat i Allmänt, Hemmet;
Att bo nära skolan är hur skönt som helst. Då spelar det ingen roll om man inte har någon matlåda sen dagen innan utan då kan man bara gå hem och peta i sig det som finns hemma. Som för mig idag, välling och hårdbrödmacka till lunch, muums. Nästan lite lyxigt faktiskt :) En annan sak som är bra med att äta hemma är att man faktiskt hinner diska undan den timmen som man väl är hemma. Då får man tid över till annat skoj på kvällarna och så hinner disken torka till man kommer hem från skolan igen så då är det bara att ställa in det i skåpen. Passar min livsstil perfekt!
'

Bendag

publicerat i Allmänt, Träning;
Imorse klev jag upp tidigt igen för att gå till gymmet och köra lite ben. Kände någonstans på vägen att jag hade en fruktansvärd träningsvärk i triceps sen igår. Skönt, då vet jag att jag har gjort bra ifrån mig :) Dock var det väldigt segt att köra ben idag, så jag hade mest fokus på rumpan, haha. Det känns lite viktigare nu när vi snart ska utomlands, och speciellt med tanke på att den nya bikinin kommer snart. 
Det känns i varje fall skönt att ha kommit in i ett träningsstim igen. Allt flyter på och jag har tid att träna vilket är skönt. Eller ja, jag gör mig åtminstone tid att träna för det känns viktigt, jag mår så mycket bättre då :) Vi får se om jag gör mig tid för en liten spring tur ikväll, det beror på hur kroppen svarar på dagens pass, annars blir det kanske en liten runda.

Att relaxa

publicerat i Handarbeten;
Att ta det lugnt för mig det är ett ord- Broderi. Jag vet ingenting som är så avkopplande och roligt på en och samma gång. Visst finns det en viss charm i att läsa en bra bok om kvällarna, men den ger dig inte den där härliga känslan av att lyckas med någonting, och kanske till och med lyckats riktigt bra. Att brodera är nästan lika roligt och viktigt i mitt liv som träning. Utan det känner jag mig inte komplett och det är därför så kul att kunna unna sig att ta den tiden ibland även om det är stressigt och mycket annat att hinna med. Man måste få leva också och utan min hobby lever jag inte lika lyckligt.
Just nu håller jag på med en tavla som jag kämpat med rätt länge. Mycket färger och mycket att räkna, men jag älskar att se mönstret sakta växa fram och hur olika detaljer fint smyger sig på ju längre man kommer. Som ni hör så har jag bara bra saker att säga om handarbeten även om det är tidskrävande, vilket är väldigt synd för då hinner man inte göra lika mycket som man önskar att man hann med, hihi :)

Den som söker den finner

publicerat i Allmänt, Kläder och skor, Shopping;
Nu är resväskan snart komplett! Den som söker den finner, och idag hittade jag både en fin bikini och en fin baddräkt att ta med till Turkiet. Ska man åka utomlands så får man köpa nytt oavsett om man behöver det eller inte, det är det absolut bästa med att åka utomlands :) Jag älskar att bikinin är så pass diskret i både färgval och utseende, men att man ändå har lyckats få till söta detaljer som gör att bikinin blir lite speciell och inte är som "alla andra". Speciellt gillar jag färgvalet då jag måste ha en bikini som det inte är så mycket färg i med tanke på min hudtyp. Är man en blekfis så får man hålla sig ifrån de allra starkaste färgerna för att inte riskera att se ännu blekare ut, haha. Så jag hoppas att färgen blir bra och att den sitter som ett smäck när den trillar ner i brevlådan! Bikinin hittar du hos Nelly.com

Träningsinstruktör

publicerat i Allmänt, Träning;
God morgon. Smög upp tidigt i morse, drog på mig träningskläderna och gick till gymmet. Rätt skönt att vara där tidigt och köra slut på sig när inga andra är där. Trodde jag. Det var hur mycket folk som helst på gymmet för att vara en tidig onsdagmorgon! Så när jag ändå var där var det lika bra att köra på. Bröst, triceps och axlar. Testade några nya maskiner idag men tycker det är lite jobbigt. Man vet liksom inte om man gör rätt eller fel. Men det känns som jag gjorde rätt för mina armar är helt slut, minsta lilla rörelse och det bränner till! Men man kan ändå göra fel och det är inte bra, då kan man göra illa sig ordentligt.
Avslutade träningen med en gainomax och tog sedan mod till mig och gick till repan på Sensia och frågade hur man skulle gå till väga om man ville bli träningsinstruktör. Jag fick ett trevligt bemötande och en mailadress dit jag skulle höra av mig. Vågar jag, vågar jag inte? Jag måste låta det sjunka in nu. Ett steg närmare drömmen.

Dålig intervju

publicerat i Allmänt;
Kom hem för en stund sedan och har bara hunnit packa inför hemresan till Sundsvall (jag förstår att det är förvirrande när jag kallar både Sundsvall och Sandviken för hemma, jag ska försöka skärpa mig med det, haha), och diskat undan lite. Erik åkte precis iväg till affären för att handla lite middag och jag själv valde att stanna hemma. Känner mig inte allt för nöjd med dagens insats på intervjun, känner mest bara för att vara hemma och deppa. Men man vet ju faktsikt aldrig hur det har gått så jag tänker inte ge upp den gnutta hopp som finns, hoppet är ju trots allt det sista vi har. Dock känner jag mig stolt som blev en av de tretton utvalda som fick komma på intervjun av totalt 110 sökande. Så lite positiva minnen har jag från dagen, även om det ska vara det enda positiva.

Intervju!

publicerat i Allmänt;
Igår kväll blev ingenting som planerat. Först var vi iväg en sväng till gymmet jag och Erik. Rygg, biceps och mage. Jag körde helt slut på mig och idag värker det som sjutton i både ryggen och i benen sen löpningen. Men det är en skön känsla samtidigt för då vet man att träningen har gett resultat :)
När vi hade tränat färdigt så svängde vi snabbt in på affären för att handla både middag och ingredienser till bullbak. Erik hade nämligen fått i uppgift att baka bullar och ta med sig till jobbet eftersom jag bakade dom godaste bullarna som grabbarna på jobbet någonsin ätit. Så det var bara att kasta sig in i köket och både baka bullar och laga mat samtidigt. Men någonstans där mitt i alltihopa så känner jag hur magen drar ihop sig, svetten börjar rinna lite i pannan och jag blir alldeles yr och vimmelkantig. Då var det dags igen att bli illamående och sängliggande. Jag och min krångelmage! Så Erik fick fint rycka in i köket och styra upp allting. Tur att jag har sån duktig fästman!
Idag är det tisdag. Idag är det intervju. Sitter i soffan nu och väntar på skjutsen dit. En heldag på Sandvik med enskild- och gruppintervju, rundvandring och lunch. Nerverna börjar ta ut sin rätt och fjärilarna är i magen. Nu grejar jag det här, jag ska ge allt!

Barnsolkräm

publicerat i Allmänt;
Så var eftermiddagen med shopping över. Vi åkte fram och tillbaka, kors och tvärst, det glömdes saker och det blev mer saker än tänkt. Men nu är det i alla fall gjort och alla är nöjda och glada :) Jag fick dessutom med mig lite nyttigheter hem. För om man ändå ska sitta på apoteket en längre stund kan man väl passa på att uträtta lite ärenden som man själv vet att man kommer ha inom en snart framtid, nämligen solkräm! Så nu har vi då solkräm så vi klarar oss åtminstone till Turkiet men även en bit in på Australienresan. Jag började äta mina solbrun- tabletter idag och då känns det lite extra tryggt med en bra solfaktor som skyddar mot de farliga UV- strålarna också. Här kör vi med både hängslen och livrem, haha. Nu är det bara aftersun kvar och sen kan vi sola hur mycket vi vill utan att behöva oroa oss allt för mycket :)
Det är lika bra att köra på barnsolkrämen, solskyddsfaktor 50 och extra vattentät. Perfekt för den blekfis jag är.

Bra start!

publicerat i Allmänt, Träning;
I morse var jag minsann uppe med tuppen och kände att benen och rumpan ömmade lite sen det tuffa benpasset igår. Vad kan inte vara bättre än lite löpträning tänkte jag och så snörade jag på mig skorna och pep iväg på årets första springtur. Härligt var det, men jag säger inte att det inte var jobbigt, för det var det också. Fruktansvärt jobbigt. Men jag tyckte ändå att jag fick igång kroppen bra och kom in i ett skönt tempo som gick att hålla hela vägen. När jag sen kom hem igen såg jag att det hade gått riktigt bra med tanke på att det var första springturen! RunKeeper måste vara det absolut bästa hjälpmedlet som finns när det kommer till löpning, Me like!
 

Väl hemma blev det lite äggfrulle och en snabbdusch. Ska tillbringa några timmar idag med mormor och min morbror Christer. Shopping, kanske lite fika och en massa babbel. Som det ska vara helt enkelt :) 

Söndag med mysmat

publicerat i Allmänt;
Efter en hel eftermiddag med kvalitetstid hos mormor och morfar undertiden som Erik var på fotbollsmatch, känns det skönt att bara kunna krypa upp i soffan och mysa. Mysa tills jag spricker! För finns det någonting som jag älskar och värderar väldigt högt i livet, så är det dom där få, men mycket värdefulla, timmarna man har i soffan på söndagskvällarna framför något av alla humorprogram som erbjuds. Täcke och kudde, myskläder och massa kärlek. Inte så konstigt att det ligger varmt om hjärtat. Idag lyxar vi dessutom till det lite extra med hämtmat. Kinesiskt. Man får lyxa till det ibland, speciellt om det är gott för magen :) 
Det bästa med kinesiskt är väl ändå bananen och glassen efteråt. Muums :)

Sexpack, det har väl alla?

publicerat i Träning;
Passet på gymmet idag var grymt. Ben, vader och rumpa + mitt nya test- situps mellan varje sett! Svetten sprutade, musklerna skrek av syra och jag ylade som värsta vargen. Riktigt grymt pass med förhoppning om att det ska förbättras, jag menar vi har ju bara börjat :)
Kanske inte de tydligaste bilderna, men man ser lite, lite av kontrasterna.
 
- Men Elin, du har ju magrutor!!
Det är den klassiska och allt för vanligt förekommande kommentaren som jag får höra när jag är på gymmet. Men så fort jag drar bort tröjan och visar magen så försvinner dom där rackarna direkt, dom blir liksom inte lika tydliga. Varför det är så vet jag inte, men jag har bestämt mig för att ge 110% för att få bort det där lilla fettet som sitter iväg för mitt sexpack så att musklerna även ska synas när jag är utan tröja. För visst har jag väl ett sexpack, det har väl alla? ;) 
 

Mot gymmet

publicerat i Allmänt, Träning;
God morgon denna härliga, soliga söndag! Idag vaknar vi upp med energi i kroppen och håller precis på att göra oss redo för ett tufft, hårt och väldigt effektivt gympass. Vi har nämligen fått våra efterlängtade produkter från gymgrossisten så nu jäklar ska det väl bli bra resultat bara vi lägger manken till :) Det som är så skönt är att jag dessutom har fått med mig Erik i bygga- muskler- projektet. För vill man börja bygga muskler så krävs det diciplin, vilja och ett hälsosamt liv. Nu kan vi hjälpas åt med alla dom delarna som behövs i stället för att jag ensam ska behöva kämpa på med en oförstående pojkvän. Men nu är det andra bullar som gäller och idag tänkte jag testa en ny teknik på gymmet. Vad det är och hur det känns får ni höra senare om den gav resultat, haha. 

Premiär!

publicerat i Allmänt;
Efter en hel eftermiddag i soffan är det nu dags att röra på sig. Inte speciellt långt men väldigt värdefullt. Mamsen och papsen bjuder nämligen hem på grillpremiär. Mumsigt i magen! Därför ska vi nu röra oss mot Jäderfors och jag tänkte önska dig en mysig lördagkväll i solskenet<3

Hollywood Heights

publicerat i Allmänt, Träning;
Efter en förmiddag med spinning och helt fantastiskt engagemang från deltagarna är det skönt att jag har en hel lördag framför mig med massa mys i tvsoffan tillsammans med världens finaste kille<3 Jag har fastnat för en ny serise "Hollywood Heights" och idag ska flera avsnitt avnjutas. Alltså kommer jag inte röra mig ur soffan på hela dagen, mysigt :) Såna dagar behövs dom med! Om du vill ha ett litet smakprov på serien så går den även på MTV. Men jag varnar dig, tittar du en liten stund så är du fast, haha :)

Strandklänning

publicerat i Kläder och skor, Shopping;
Utlandsresan närmar sig med stormsteg och det är bara 32 dagar kvar. Eftersom vi inte åker utomlands så ofta ser vi verkligen fram emot en veckas ledighet med sol, bad, värme och nära och kära i omgivningen. Minst sagt njutbart. Men med en utlandsresa följer en del önskemål. Man vill såklart ha en ny bikini, nya solglasögon, nått som skyddar huvudet från värme och någon fin klänning man kan ha på sig om kvällarna. Jag har spanat länge nu och idag hittade jag en väldigt söt strandklänning. Enkel, diskret men ändå väldigt vacker och romantisk med små detaljer som gör den söt. Jag ska suga lite på karamellen över helgen så får vi se om det blir en sväng till Åhlens nästa vecka där den fina klänningen finns för bara 249:-. 
Nu fattas det bara en ny bikini och sedan är jag redo för semester :)

Nya Converse

publicerat i Allmänt, Hemmet, Kläder och skor;
Efter en natts sömn på soffan mår man som en prinsessa. Jag kan inte förstå hur det kan vara så himla skönt och mysigt att gosa ner sig i den, för det är ju trots allt mycket mindre plats där än i sängen. Hursom sov jag som en stock hela natten och det tackar vi för eftersom det blev en rätt sen kväll igår med städning.
Idag är det fredag och fredagspirret är i magen. Äntligen helg igen! Långhelg för min del eftersom jag ska på intervju hemma i Sandviken på tisdag så då är det lika bra att stanna hemma tills dess och sen åka tillbaka först efter intervjun. Så i helgen hinner vi hitta på och göra massa skoj :) Inviger dessutom mina nya Converse idag. Eller ja, nya och nya, men jag fick dom av Tove igår eftersom hon köpt för liten storlek till sig själv. Så med öppna armar tog jag emot dom, perfekt när man är en fattig student!

Värt att fira

publicerat i Allmänt, Hemmet;
När man har klarat två mattetentor i samma period, ja då är det helt klart värt att fira! Pizza, cola och fin vän- bättre kan en torsdagkväll inte bli :)
Annars har kvällen bjudit på storstädning av lägenheten, och då menar jag verkligen storstädning. Dammsugit, torkat golv, bytt sängkläder, vädrat mattor och tvättat. Phu! Men snart är jag färdig, väntar bara på att de sista maskinerna ska snurra färdigt innan jag själv ska snurra ner i säng. Imorgon väntar hemfärd, skönt<3

Överraskningsshopping

publicerat i Allmänt, Handarbeten;
Att shoppa på internet är väl hur smidigt som helst. Man fyller i vad man vill ha, tar köpet på faktura och betalar inte för ens produkten kommer och vips så har man gjort ett nytt köp. Det märks inte i plånboken, det syns inte på kontouttdraget men förväntningarna finns där för man vet vad man väntar på. Eller ja, ett tag i alla fall, enda tills man glömmer bort vad man beställt helt enkelt.
Idag kom det en fin liten överraskning ner i brevlådan. Ett broderi som jag beställde för flera månader sedan men som levereras tre månader efter beställning. Jag är nämligen med i en handarbetsklubb och jag hade såklart glömt bort att jag beställt ett sött litet broderi. Så idag kom det till min glada överraskning mer att pyssla med om kvällarna, precis som värsta överraskningsshoppingen :) Längtar så tills jag får sätta igång, det är nämligen en av mina favoriter som landat i min famn, så nu blir det inte mycket annat gjort om dagarna, haha.
 

Charmen med kortvecka

publicerat i Allmänt;
Att arbeta eller gå i skolan när det är kortvecka, det är kanske en av de lyxigare förmånerna som finns. Det är så skönt att börja veckan och veta att man har en dag tillgodo, och sen påbörjas helgen. Idag är det redan torsdag vilket betyder att jag ska åka hem imorgon. Ikväll ska väskorna packas igen trots att jag packade upp dem så sent som i går. Njutbart, minst sagt.
 
Bild från en av påskens härliga, soliga dag<3
 
Idag har det labbats hela förmiddagen. Dataprogrammering hör inte direkt till en av favoritämnena, men nu är det klart för den här gången. På eftermiddagen väntar det matteplugg innan det sen är dags att storstäda lägengeten efter saneringen av mina fina husdjur. Jag skulle egentligen behöva köpa en mascara också eftersom min knappt är användbar, haha, men vi får se hur långt tiden räcker till!
 
 

Solbrun

publicerat i Allmänt, Shopping;
Solbrun - Startpaket Abonnemang
Min önskan att kunna bli solbrun lever kvar. Att alltid vara den som inte får en endaste brun nyans är kanske inte lika kul som att vara den som blir brunast på beachen. Men om jag bara kunde få en tiondel, så det åtminstone syntes att jag fick lite färg, då skulle jag vara lycklig.
Därför har jag hittat en produkt nu som både är skyddande mot solens farliga UV- strålar, men som även snabbar på brännan. Läser man om produkten så får man intrycket att de som har lätt för att bli brun inte ska satsa på att införskaffa tabletterna eftersom de inte märker något större resultat. Om man däremot är som mig, rödlätt med tendens till fräknar, då kan det här vara ett hjälpmedel som gör att man känner sig lite snyggare i sommar med en lätt bränna.
Eftersom jag åker till Turkiet nu om en dryg månad tänkte jag äta tabletterna fram till dess eftersom de ska ätas regelbundet för absolut bästa resultat, och sedan se om jag får något vidare resultat efter en vecka i solen. Fungerar de så kommer det alltid att finnas en ask i mitt medicinskåp, fungerar de inte så blir det helt enkelt inga fler köp. Men är du av samma typ som mig, testa nu vettja då de har en fin kampanj. Klicka in på vitalas.se och se om du kan göra några fynd.
 
 

Vi är igång!

publicerat i Allmänt, Träning;
Det är tidig förmiddag. Jag sitter och äter min dagliga gröt och leverpastejsmacka. Tidigt, tidigt i morse var jag på gymmet och körde bröst, axlar och triceps trots att jag kom till Sundsvall mitt i natten. Det tycker jag var bra gjort av mig. Nu är det dags att leta fram skolböckerna efter påskledigheten. Imorgon ska en inlämningsuppgift in i kvalitétsteknikkursen och vi har fått matteuppgifter så det räcker och blir över, så det är lika bra att sparka igång dagen!
 
Psst. Båda mattekurserna som jag hade är klar och godkända, vilket betyder att jag är hemma hela v.17. Lovely!