Fyra månader tillsammans

publicerat i Allmänt;
Idag har vi varit tillsammans i 122 dagar, jag och Erik. 4 månader. På ett sätt känns det som att jag har varit med honom hela mitt liv, och jag kommer nästan inte ihåg tiden innan honom. Ni vet, tiden då jag levde ett maxat singelliv och var en strong, independent woman. Men å andra sidan så känns det som att de fyra månader som vi faktiskt har varit tillsammans har gått jättefort, och jag fattar inte var tiden har tagit vägen? Snart ett halvår tillsammans liksom! Vi som precis började dejta? Idag skulle jag inte klara mig en sekund utan honom, och jag är inte alls den där ståtliga kvinnan som klarar sig själv genom alla svåra situationer. Nu behöver jag honom, till allt, i alla situationer <3 Det kan svänga fort minsann.
Tyvärr hinner vi inte mysa och fira dagen tillsammans idag då Erik jobbar sent och jag åker till Sundsvall runt 17:00. Imorgon väntar den där nedrans omtentan i matten. Magkänslan säger mig mer och mer att det här kan gå vägen, men jag vågar inte alls hoppas på för mycket utan försöker dämpa nervositeten i magen och fokusera. Men det kan gå... Hoppas, hoppas!
 

Hushållssysslor

publicerat i Allmänt, Hemmet;
Jösses vilken effektiv eftermiddag det blev idag. Erik fick jobba över lite så jag passade på att sätta på en tvättmaskin, vattnade blommor, slängde sopor och diskade- i 45 minuter! Jisses vilket berg vi hade byggt på oss, och jag hittade gammal disk som jag inte ens minns sist vi använde. Riktigt äckligt och riktigt illa. Vi måste verkligen skärpa till oss när det kommer till disken... problemet är ju bara att det är så fruktansvärt tråkigt!
Lagade sedan middag, pluggade lite och pep senare ner till gymmet för att dansa Sh´bam. När vi kom hem åt vi middag, hängde tvätt, duschade och la oss tidigt. Så himla skönt att bara ligga och småprata i sängen, och varva ner efter aktiva dagar.
 

Gummistövlar

publicerat i Allmänt, Kläder och skor, Shopping;
Tänk att vi närmar oss augustis slut och planar väg för hösten redan. Var tog sommaren vägen? Kom den ens? Jag går fortfarande och väntar på de där långa, varma, sommarkvällarna när man kan sitta ute i bara en tunn kofta och bli uppäten av myggen. Jag har inte upplevt en enda sådan kväll den här sommaren, och därför känns det så konstigt att vi redan ska välkomna hösten.
En av de jobbigare delarna med hösten tycker jag är de regniga dagarna. Att man ska behöva bli blöt var man än ska ta sig. Speciellt jag som cyklar till jobbet varje morgon. Köpte för ett par år sedan ett par höga gummistövlar som har varit perfekt, men som igår kväll svek mig då mina vader var alldeles för stora för skaftet och jag fick hux flux inte på mig dem som förut. Vet med mig att jag har ett behov av gummistövlarna, så jag tog mig en liten kik och hittade väldigt söta gummistövlar som jag faktiskt klickade hem på en gång- till en riktigt bra peng! Tänker att eftersom prislappen inte var så hög, så behöver jag inte heller ha så höga förväntingar på kvalitén, och behöver därför inte bli ledsen om jag måste köpa nya om ett par säsonger. Min filosofi säger att om man köper billigt så köper man dyrt, så vi får väl se efter den här investeringen om det stämmer eller inte.
(Bild lånad från: skotornet.se)

Monday morning

publicerat i Allmänt;
God morgon. Då sitter man här på kontoret igen då, sippandes på en kaffe. Känner mig ganska trött och inte så utvilad efter helgen faktiskt, men det beror nog snarare på en inre stress inför kommande tenta i veckan än något annat. För helgen, den har faktiskt varit lugn. Tanken var ju (i vanlig ordning), att jag skulle ha fokus på min tenta i helgen och verkligen försöka ta vara på tiden och lägga effektivt plugg. Som vanligt blev det varken hackat eller malet, och jag skänker nu min förhoppning till att det kanske kommer en identisk tenta som sist. Hoppet är ju det sista som lämnar människan, så jag får väl tro på det ett tag till.
Erik klev i morse av sin veckojour och det känns faktiskt ganska skönt. Även om den inte direkt påverkar mig, så går jag också runt med en inre stress och oroar mig att han ska bli utringd. Det hände igår kväll, precis när vi hade borstat tänderna och krypit ner i sängen. Då ringer telefonen och ett företag i Hofors behöver hjälp. Så himla typiskt! Efter att ha kikat efter hundra gånger bredvid mig i sängen om han är hemma, flög jag upp ur sängen när jag hörde ytterdörren öppnas tidigt i morse och han klev in. Klockan var fyra på morgonen. Gillar inte att man ska iväg och jobba sådär över natten när man är trött, det blir sådan hög skaderisk på allting då. Därför var det så himla skönt att höra honom kliva in i morse, då kunde man slappna av de sista två timmarna innan jag själv skulle kliva upp. Pussade min fina hejdå, och laddar själv för en arbetsdag <3
 

Feel good

publicerat i Allmänt;
God morgon! Tänk att det redan är fredag. Var tog den här veckan vägen egentligen? Tyckte vi nyss startade upp med måndag, tätt följt av tisdag och sen sa det bara poff, så hade vi fredag morgon framför oss. Inte alls så inbjudande helgväder utanför mitt fönster här på kontoret idag, men det spelar ingen roll. Just nu längtar jag bara efter en oplanerad helg med sovmorgon, plugg och tid till att få flera hushållssysslor avklarade.
Igår kväll hamnade jag framför tv:n större delen av eftermiddagen och kvällen. Absolut, vi hann med ett intervallpass där mellan allt tv- tittande också såklart, men av en slump hamnade vi faktiskt framför en långfilm. En sån där riktig feelgood- film, som jag känner att jag måste dela med mig av. Jag hade inte sett filmen förut, men satt som klistrad, blev glad, inspirerad och faktiskt motiverad till att påverka min egen livssituation till det absolut bästa. Vill du se en film som handlar om karriär, familjeliv och kaos- titta på I don´t know how she does it.Tips, tips!
 (Bild lånad från Netflix Addict)

Att lura sig själv

publicerat i Allmänt, Hemmet, Träning;
Ikväll har det varit en sån kväll när vi har kunnat ta oss för precis vad vi vill. Inget planerat förutom ett tänkt Crossfit- pass. Masade oss ner till gymmet direkt efter jobbet och tränade i en timme, kom hem runt sex och hade hela kvällen kvar att göra vad vi vill. Älskar verkligen den känslan, när träningen är klar och övrig tid finns kvar. Tiden inför träning är bara väntan, och den tiden blir ofta väldigt oeffektiv för mig. Sen har det sina naktdelar att träna tidigt också, för det innebär ibland att man måste stressa hem från jobbet fast det kanske finns grejer att göra klart där med. Men i regel älskar jag att få träningen klar i tid.
Jag pratade en del förra veckan om hur trött och sliten jag är nu för tiden. Att jag inte har några som helst problem att somna åtta på kvällen, och ändå vaknar dödstrött på morgonen. Jag har kommit på ett sätt att lura mig själv till att vara vaken på kvällarna: -genom att sätta på en tvätt som man sen måste hänga. Fruktansvärt bra knep egentligen, men idag var jag verkligen tillbaka i mitt trötta jag, och kvart i nio var jag så less på att tvättmaskinen inte var klar än för jag var dödstrött. På papperet ett bra försök, i verkligheten kanske en lite sämre verkan än jag hoppats på. Dock ett knep som är värt att ge några fler försök trots allt. (Jag hängde tvätten, men fruktansvärt less på min egen, dumma idé)
 

Självscanningsvinsten

publicerat i Allmänt;
God morgon tisdag. Vilken rolig kväll vi hade igår, jag och E. Trams, flams och skratt i massor. Gud så jag älskar min karl, jag minns nästan inte tiden innan jag träffade honom. Det känns som att det har varit jag och han i flera år. Allt vi gör tillsammans känns så naturligt och avslappnat, ändå har vi bara setts på en seriös nivå i snart 5 månader. Tror det är det folk har menat när dom har sagt att man kommer känna den dagen när man träffat rätt person, att det är kärlek på ett sätt som man inte känt förut. Jag förstår nu vad dom menar.
Alltid när vi är på Ica och ska ta vår scanner i självscanningen så gissar vi på vilket nummer det kommer bli på scannern. Alltså ett omöjligt uppdrag att lyckas gissa rätt, och jag har tänkt för mig själv att vi kommer stå där och hetsa fram vilket nummer det kommer bli även om 50 år, utan att någon av oss någonsin har gissat rätt. MEN! Igår när vi stormade in på Ica strax efter åtta på kvällen säger jag till Erik: "kolla nu när det blir nummer 64", jag drar mitt kort och scanner med nummer 64 lyser upp och säger "ta mig". Den lyckan! Jag gjorde världens segergest, drämde till Erik med scannern i all hets och skrek så hela Icabutiken hörde. Det var ett par som stod bredvid oss där vid självscanningen, och jag såg av deras dömande blick hur trött dom var på både mig och Erik som härjade på där. Men vet ni, jag kunde inte bry mig mindre. Jag älskar mitt tramsiga och lekfulla förhållande- och såhär tänker jag fortsätta att vara hela livet! (Sen älskar jag att jag fick vinna självscanningstävlingen, men det är en annan histora, haha)
 

Aktiva dagar

publicerat i Allmänt, Träning;
Måndag lunch, nymålade naglar och en hyfsat oplanerad vecka. Känns som en bra start, ingen onödig stress om att hinna med massa önskade aktiviteter i ett proppat schema, utan en vecka med egentid och det känns bra. Vaknade dessutom hyfsat pigg idag så hoppas, hoppas det håller i sig åtminstone ett par dagar till den här veckan.
I helgen har vi haft fullt upp som vanligt, och att jag ens hann lägga en ansiktsmask på söndagskvällen anser jag vara värt en notering. Min första ansiktsmask någonsin faktiskt. Snacka om att huden blev mjuk och skön efteråt. Ska försöka få det på rutin att lägga en sån då och då, men vi får väl se hur det går med den rutinen. Brukar säga samma sak när det kommer till att måla naglar, och det är jag minst lika kass på, haha. Men inte idag, då sitter jag minsann här med både målade naglar och ett nyligen rengjort ansikte med ansiktmask. Boom!
I fredags kom värmen till Sandviken, och jag passade därför på att flexa hem lite tidigare från jobbet för att kunna njuta lite av vädret. Jag hann bara komma hem så bytte vi om till träningskläder och tog en promenad runt sjön i Högbo. Bra för att mjuka upp stela ben, men också skönt att bara få rensa tankar efter ytterligare en arbetsvecka. Vi for sedan hem, grillade, och fixade i ordning oss för en kväll inne på Gävle stadsfest tillsammans med Eriks syster och hennes flickvän. Även om själva festivalen i sig var ganska liten så är det kul att komma iväg och se lite folk. För folk, det fanns det gott om!
Lördagen startade vi i vanlig ordning upp med löpning. 2,5 mil stod på agendan, och varken jag eller Erik var direkt pepp på passet där på morgonkvisten. Vi tog oss iväg, genomförde passet och kan addera ytterligare 55 kilometer från veckans träning i den totala kilometerbanken. Kändes bra efter avslutat pass. Eller ja, så bra som en kropp kan kännas efter 2,5 timme konstant löpning. Efter passet var vi hembjudna till Eriks föräldrar på lunch, och mina föräldrar var medbjudna dom med. En riktigt trevlig eftermiddag med massa skratt. Som vanligt flyger tiden förbi när vi umgås allihopa. Tycker det känns så himla bra i magen!
Lördagkvällen avrundades med surströmmingspremiär hemma hos mormor och Christer. Det var Eriks första gång, så han var lite nervös innan. En klämma gick i, och han gillade det faktiskt. Så vi ska ge det något mer försök framöver.
Söndag morgon var tack och lov sovmorgon. Tycker det är så himla mysigt när vi kan sova ut på morgonen och bara göra det vi känner för att göra. Kliva upp när vi vill, eller ligga kvar och dra oss hela dagen om så är. Vi startade dagen med en brunch, och satt länge framför tv:n och smååt flera timmar. Tycker det är så härligt. När vi kände oss färdiga med brunchen hoppade vi i träningskläderna och gick ner på gymmet för lite styrka. Är bara tre veckor kvar till vår debuttävling nu, så gäller att vi håller i med både löpning och styrka. Ett himla pusslande, haha.
På eftermiddagen for vi in till Gävle för att spela minigolf med Eriks familj. Eller ja, hela släkten var i princip med. 15 spelare, krig, svett och tårar. Men jösses vad kul vi hade! Erik kammade dessutom hem förstaplatsen, så gissa om han var nöjd. Längtar redan till nästa års upplaga. Då jäklar ska jag vara en bättre konkurrent än i år!

 
 

Välkommen fredag!

publicerat i Allmänt;
Hej fredag och välkommen helg! Varför är jag så himla trött på morgonen? Jag börjar nästan inbilla mig att jag sover för mycket, för det är inte rimligt att vakna trött efter 9 timmar sömn. Det sägs ju att man dessutom sover bättre de timmar man väl sover om man motionerar, och jag anser mig själv vara mer än motionär och sover som en stock de timmar jag sover. Ändå vaknar jag nästan alltid trött. Och med trött menar jag T R Ö T T. Tänk er hela paketet med trollrufs- hår och två streck till ögon. Hemskt är vad det är.
Igår hade vi en rätt lugn dag jag och min andra hälft, och det enda som stod på dagens to-do var träningspass. Vi gick ner till gymmet vid halv sex, rev av intervaller på löpbandet och gick sedan in i boxen för lite styrka. Kom ändå hem strax innan åtta, åt middag tillsammans och sen kröp vi ner i sängen och körde kvällsmyset där. Det är faktiskt galet hur mycket tid vi tillbringar i sängen, jag och Erik. Vi skulle ärligt kunna sälja soffan i vardagsrummet och inte ens sakna den, för vi sitter aldrig där. Det blev så när vi satte upp en tv i sovrummet också. Farligt med sånna bekvämligheter för sängen blir skönare än vanligt, haha.
 

En onsdag i världsklass

publicerat i Allmänt, Kläder och skor;
God morgon torsdag! Idag vaknade jag upp något piggare än igår, men ändå tillräckligt trött för att tycka det var jobbigt att lämna sängen. Dock känns kroppen fräsch idag och det kan dels vara för att vi hade vilodag från träning igår (sjukt behövligt!!), eller för att jag fick energidepåerna påfyllda igår av en kär vän. För gud vilken trevlig kväll jag hade igår! Min fina vän Emelie, vanligen stockholmsbrutta, är hemma hos sina föräldrar på semester och tog sig tid för att komma och hälsa på mig en kväll i Sandviken. Med sig hade hon blommor och fina presenter, och jag blev så glad och överraskad så! Dessutom hade hon lyckats pricka in ett av mina favoritmärken på de örhängen som jag fick, så lyckan var total.
Efter en liten rundtur i lägenheten satte vi oss ner för middag. Vi bjöd på kycklingpaj och sallad, så väldigt enkelt fast väldigt gott. En sån där mat som funkar både till fest och vardag. Det är dessutom en kul rätt att ha i matlåda, man längtar lite extra mycket till lunchen då. Så fort vi satt oss ner till bords så gick snacket konstant i tre timmar utan andningspaus. Hon är verkligen en fin vän Emelie, ett riktigt energiknippe och en glädjespridare. Fler som henne skulle jorden inte må dåligt av, så jag är glad att jag lyckats få just henne i mitt liv.
 

Vardagskärlek

publicerat i Allmänt;
God morgon. Usch vilken fruktansvärd morgon det var idag. Ögonlocken vägde tyngre än bly! Fick masa mig upp ur sängen mot min vilja, och varenda rörelse tog emot. Det var verkligen en "är det värt att sjuksriva sig?"-morgon. Det blev ingen sjukskrivning. Fick som tur var skjuts av Erik till jobbet, även om det också är jätteskönt att cykla på morgonen för då vaknar man verkligen till, men denna morgon var det skönt med skjuts dörr till dörr. Hann lagomt komma till jobbet så möts jag av ett pling i telefonen. Jag har verkligen vunnit i livets lotteri och fått högsta priset när det kommer till sambo. Vilken fin människa han är!  Han vet verkligen hur man ger vardagskärlek han<3
 

Fullt upp!

publicerat i Allmänt, Träning;
Phu. Det var den kvällen det! Minst lika intensiv som jag på förhand hade kunnat gissa. Hann lagomt komma hem från jobbet, leta efter träningsmotivationen som var helt bortblåst, svira om till träningskläder för att sen knata ner till gymmet och dra av dagens intervallpass på löpbandet. Usch så omotiverad jag var innan, och usch vad jobbigt det var trots att vi tog en light- version av det som var tänkt. Enligt schemat var det 2 kilometer uppvärmning följt av 2x5 kilometer intervall i tävlingstempo med 5 minuter vila mellan de två seten, för att sen avsluta med 2 kilometer nedjogg. Vår version resulterade i 1 kilometer uppvärmning, 2x5 kilometer intervall, sen ansåg vi oss vara klar för dagen. Riktigt tung dag, blir otroligt skönt med vilodag imorgon!
När träningspasset var klart hade jag 40 minuter på mig att ta mig hem, fräscha till mig och sen infinna mig klockan 19:00 på stan för middag med några gymnasievänner. Ena nyss hemkommen från språkresa på Malta och den andra påväg till USA för utlandsstudier. Det gäller att hänga med i svängarna och träffa de små guldklimparna de få, korta, stunder som det hinns med.
Jag fick avsluta middagen lite tidigare för att hinna upp till graven och sätta blommor på morfars grav. Idag var dagen då han skulle ha fyllt 86. Det var inte bara jag som hade varit dit med blommor, det såg faktiskt riktigt ombonat och fint ut där. Fina morfar, hoppas du har det bra där du är <3
 

Överraskning

publicerat i Allmänt, Hemmet, Träning;
God morgon tisdag. Är det tisdag redan? Jag tycker vardagkvällarna springer iväg alldeles för fort, tjopp säger det så är vi inne på onsdag eftermiddag, och då har halva arbetsveckan gått. Jag vet inte om jag gillar att tiden springer iväg såhär snabbt nu, det finns så mycket som jag behöver och vill hinna med längs vägen, som det finns risk att faller mellan stolarna nu. Jag försöker greppa tag om tiden, får se hur länge jag lyckas hålla mig kvar.  
Igår när jag kom hem från jobbet så blev jag ordentligt överraskad. I söndags när vi var iväg till Kewa så hade jag köpt ett fat till henne i inflyttningspresent. Ni vet, ett fat som man kan ha till precis allt. Som uppläggningsfat, fruktfat, ställa en kaka på- allt! Blev helt kär i fatet redan när jag såg det i butiken, och det hänger i sedan barnsben att "det man vill ha själv ska man ge till andra", och så blev fallet även nu. Berättade antagligen tusen gånger för Erik hur fint jag tyckte det där fatet var, för igår när jag kom hem från jobbet, så kom han konkades på ett paket. Ett paket som hade exakt samma form som det som jag gav till Kewa! Slet upp snörena och där i låg det, mitt alldeles egna fat. Att han alltid lyckas överraska mig så, min fina sambo. Han skämmer då bort mig i ur och skur med allt man kan tänkas bli bortskämd med. Jag är verkligen en lyckligt lottad tjej <3
Efter lite pussande på min andra halva pep vi ner till gymmet för att köra lite styrka, följt av 1 mil löpning utomhus. Passet inne kändes tyngre än passet ute, men efter att ha avslutat båda passen så kändes kroppen ändå förvånansvärts pigg! Petade i oss lite tacos till middag och kröp sen ner i sängarna. Dagar enligt min melodi, även om jag tycker tiden kunde få gå liiite långsammare.
 
EMOM x 10 min:
OHS 5-8 rep á 25kg
TTB 5-8 rep
EMOM x10 min:
Power Clean 5-8 rep á 35kg
Pullup 5-8 rep
EMOM x 10min: 
HSPU 3-5 rep
DU 30sek

Vitrinskåpet på plats!

publicerat i Allmänt, Hemmet;
Igår kväll hann vi äntligen få ordning på vårat vitrinskåp som varit under ihopbyggnad i fyra (!!!) veckor. Förvisso har vi varit utomlands två veckor, men resterande tid har inte varit av det effektivare slaget. Skåpet känns lite halvrangligt till min besvikelse nu när det är tomt, men tänker mig att det säkert blir lite stabilare när jag får in lite mer prylar i det så skåpet får lite mer tyngd. Sen kan jag inte räkna med allt för mycket heller när vi fick en sådan billig prislapp på skåpet, men jag vill ju inte att någon hylla ska braka sönder när porslinet står där i heller. Är ändå nöjd med resultatet och tycker skåpet har den där romantiska touchen som jag vill ha, med lite lantligt inslag. Vardagrummet känns mycket mer ombonat och hemtrevligt nu, även om skåpet fortfarande står tomt.
Fyndade den vita piedestalen här i våras på loppis också för 75 kronor. Dock var den träfärgad och tråkig då, men jag verkligen älskar formen på den. Köpte lite färg på rusta och målade om den och tycker den passar så bra in i vårat vardagsrum. Små, små steg i rätt riktning mot ett mer ombonat hem.
 

Söndagsutflykt

publicerat i Allmänt;
På två dagar har jag inte kikat in här. Känns konstigt, tyckte jag hade så lite planerat den här helgen så jag skulle ha massor av tid till allt möjligt, men nu ligger jag nerbäddad i sängen och undrar var tiden tog vägen? Jag vet ju att tiden har en tendens att kunna flyga iväg under ledigheter, och denna helg var verkligen inget undantag. 
Idag har vi varit iväg på en söndagsutflykt tillsammans med mamma och pappa. For upp till Vallvik för att hälsa på en barndomsvän som köpt hus där längs kusten, så det var kul att äntligen få se hur dom bor. Dom köpte huset redan i november, så att jag inte har hunnit dit tidigare är verkligen illa. Men ni vet hur det är med vänner på annan ort, eller med tiden i allmänhet. Man försöker hinna med, men livspusslet är svårt att få ihop ibland. Nu är i alla fall samvetet lättat, det känns bra i magen. 
Idag blev det en riktigt intensiv dag där den ena dejten utlöste den andra. Så fort vi kom hem från Kewa och Crille svirade jag snabbt om till lite höstigare kläder (tråkigt men sant), och for in till Gävle för kompismys nummer två för dagen. Min fina vän Emelie som vanligtvis bor i Stockholm är hemma på semesterfirande hos sina föräldrar, så vi passade på att ses på en fika. Hon och jag är verkligen två typiska babbelkvarnar, där den enas babbel avlöste den andres. Så himla härligt tycker jag! Hon ska desssutom komma hem till mig och Erik på middag på onsdag, och det ser jag så mycket fram emot! 
Nu ska jag och Erik sova. Imorgon väntar en ny arbetsvecka, massor av träning, tentaplugga och såklart en del socialt umgänge. Det känns som att vi kommer få den här veckan att gå fort också! Jag har förresten fått någon konstig inflammation eller liknande i foten. Började behandla den med rengöring ikväll efter rådgivning av en kompis. Får se hur den karusellen, den påverkar som tur är inte min löpning i alla fall. Nej, sova var det ja. Nattis! 

Helg!

publicerat i Allmänt;
Fredag kväll igen, helg och vi ligger nerbäddande i sängen med Crossfit Games på paddan efter att ha firat pappa hemma i Jäderfors. Så mysigt att ligga här och veta att jag kan sova hur länge jag vill imorgon, och jag har inga måsten på hela dagen. Vet inte när det hände senast. Sån himla skön känsla! Hela våren har jag haft pass på gymmet fredag kväll, följt av tidig lördag morgon, så det här är riktig lyxkänsla. En känsla som kommer hänga kvar under hösten också då jag bara kommer ha pass på måndag- och onsdagkvällar. 
Nu ska vi mysa vidare. Fin kväll! 
 

Bra torsdag, bra träning!

publicerat i Allmänt, Träning;
God morgon! Fredag idag, regnet öser ner utanför fönstret och kroppen ömmar från topp till tå av träningsvärk. Jag och Erik körde nämligen två tuffa pass igår, där vi startade träningspasset med en jobbig Par- WOD som jag tänkte dela med mig av nedan, följt av 1 mil löpning utomhus. När vi kom hem var vi sjukt trötta båda två, och det var en himla tur att Erik hade lagat middagen i förväg så det bara var att värma på maten när vi kom hem från träningen. För hungriga och trötta, ja, det var vi båda två!
Efter passet tog vi det lugnt, och jag kände under kvällskvisten hur jag började må sämre och sämre. Kvällen slutade med ett katastrofalt illamående med toalettbesök, innan jag till slut däckade i sängen. Sörplade lite te, knaprade lite på ett äpple, allt för att få i mig något efter den totala urtömning som vi faktiskt gjort under kvällens träningspass. Somnade runt niotiden med Erik tröstandes bredvid mig i sängen. Min Erik, vilken klippa han är. Alla borde få ha en honom i sitt liv, allt blir så mycket enklare då <3 
 
Dagens Par- WOD:
200 kb swingar 24/16 KG
160 wallballs 9/6 KG 
120  ground to overhead 20/15 KG- viktplatta
100 thrusters 20/15 KG
80 pull-ups
40 burpee boxjump overs, (vi hade lådan på 60 cm höjd)
20 HSPU

Time cap 40 min

Jag och Erik blev klar på 31 minuter, vilket vi ändå får anse vara en god tid då vi inte tränat i Boxen på några veckor. Ofta brukar man gå in och köra järnet från start i sånna här WODar, för att sen komma på att man kanske inte är i den form som man varit, och därför köra rätt in i väggen på de första övningarna. Men vi båda höll en bra pace under passet med ett jämnt tempo, för att sen klara av att springa milen på drygt 1 timme. Bra torsdag, med riktigt bra träning! Det är inte konstigt att kroppen säger ifrån med lite träningsvärk idag, haha. Nu är det vilodag för att ladda inför veckans långdistanspass, 21 kilometer på lördag. Hepp, hepp!

Att överraska

publicerat i Allmänt, Träning;
Igår när jag kom hem från jobbet så överraskade min fina sambo mig med en blomma. Jag tycker det är en sån fin gest. Det behöver inte vara någonting stort, utan bara att man visar den där lilla extra uppskattningen i vardagen. Liksom visa att han tänkt på mig fast jag inte var hemma, för att han tycker om mig. Min pärla, han ska bara veta hur mycket jag tycker om honom också <3
Kvällen igår var rätt lugn. Trots vilodag enligt löpschemat bockade vi av ett 45- minuters spinningpass. Det var tunga ben för oss båda, och vi hade antagligen behövt den där planerade vilan. Dock tog vi oss igenom passet, och sen tog vi det lugnt resten av kvällen. Kände mig faktiskt sliten generellt och var trött hela eftermiddagen. Hade inte haft någonting emot att få gå och sova ett par timmar, men så blev det inte. Så länge varade den utvilande känslan efter semestern. En dag, haha.

Vardagen

publicerat i Allmänt;
Att vara borta på semester är himla skönt, men jag känner nu efter två dagar hemma att det är himla skönt med vardag och rutiner också. Jag är en person som gillar struktur och att ha en bra plenring av min tid om dagarna. Det gör att jag får ut så mycket som möjligt av min tid, och jag missar inget eller låter ingen aktivitet rinna ut i sanden. Blir det en krock i kalendern, så planerar jag om, allt för att hinna med det tänkta. Där har jag hamnat nu, igen, efter min semester. Att aktiviteterna ploppar upp på löpande band och dagarna fylls med massa besök och umgänge med personer som jag tycker om. -och jag har tid, ork och energi för att göra det. Det känns helt fantastiskt!
 
 

Intervalltisdag

publicerat i Allmänt, Träning;
I vanlig ordning stod det intervaller på dagens träningsschema eftersom det är tisdag och vi fortfarande håller i och följer vårat maratonprogram. Vi är redan inne på vecka fem av tolv, så vi har snart tagit oss igenom halva programmeringen. Loppet närmar sig med snabbare steg än man tror!
Passet idag gick fruktansvärt bra. Var stor skillnad på att springa inomhus på ett löpband i Sverige, än att springa utomhus på ett kuperat Gran Canaria. Poff sa det så var passet klart, även om vi faktiskt hade ett riktigt utmanande intervallpass framför oss innan vi startade:
2 kilometer uppvärmning i valfritt tempo.
Sammanhängande intervall á 27 minuter. Starta på 8 minuter i 5:30/km tempo, följt av 3x3 minuter i 5:00- tempo, här med 1 minut vila mellan de tre ökningarna. Avsluta den tredje tempoökningen med 8 minuter i 5:30- tempo.
2 kilometer nedvarv i valfritt tempo.

På kvällskvisten for vi hem till mormor en sväng och hälsade på henne och Christer. Skulle i samma veva hämta ett par skor som jag har lagt ut till försäljnig på en hemsida, och som någon har nappat på och vill köpa. Dock hittade jag inte på de där nedrans skorna, så jag måste fara dit och leta en gång till. Så himla typiskt mig att sälja något som jag inte har koll på.

En lunchdejt

publicerat i Allmänt;
Trots att vi har varit med varandra konstant i två veckor så är det svårt att slita sig ifrån varandra. Idag möttes vi upp redan efter bara några timmar ifrån varandra för att äta en gemensam lunch, och det är ju så mysigt att få tillbringa all den här tiden tillsammans. Varje chans som ges är värd att ta, och idag var inget undantag. Självklart gick vi till favoritstället i stan- Aldo´s, som vi båda är lika förtjusta i. Hoppas så att dom får finnas kvar länge, det är lunchställen som dessa som är unika, och skapar mysiga minnen för mig och min adra halva <3
 

Hemma

publicerat i Allmänt;

Tisdag, första dagen i augusti månad och vi är tillbaka i ett mulet sommarsverige igen. Sitter på jobbet och sippar trött på en kaffe. Känns som att det kommer bli många koppar under dagen. Speciellt när alla kollegor fortfarande är på semester och en annan är sommarjobbare. Mitt jobb är att stötta den ordinarie verksamheten, men man vet inte riktigt vad som ska göras eftersom ingen är här och ger direktiv. Svår situation, men ska nog få dagarna att gå på något vis. Hade gärna bytt tillbaka till en solstol på Gran Canaria i 30 grader värme. Hjärnan behövde inte gå på högvarv där. Gillade det på något vis, även om jag är en människa som lätt blir rastlös och gillar att vara igång.

Jag missade att skriva sista veckan i Spanien. Tiden gick verkligen fort, mycket fortare än första veckan! Vet inte om det hade med alla intryck där i början att göra, som till sist blev vardag och att tiden bara rullade på, eller vad det egentligen var som gjorde att tiden gick fortare. Ville njuta till max av dagarna som gick där nere eftersom jag vet att det kommer bli intensivt nu i Augusti med sommarjobb, färdigställande av exjobb, en omtenta och träning inför både Uppsala Throw Up som är en Crossfit- tävling, men sen också inför Lidingöloppet i slutet av september. Till råge på allt börjar jag min nya tjänst hack i häl på allt, så ja, jag tror det var bra med lite ledighet för att ladda om och varva ner, och inför att jag nu ska ladda upp igen.

Tänkte sammanfatta sista veckan i text, men inser att vi gjort för mycket för att det ska bli kul att läsa, samtidigt som det är väldigt mycket sam- samma som vi har gjort. Antagligen så som det blir om man åker på en charterresa till Gran Canaria. Alla har samma syfte, och det är att få den där efterlängtade solen och ett glas Sangria tillsammans med nära och kära i en lättsam miljö där alla har semestermode i hösta hugg. Så i stället för att sammanfatta vår sista vecka med ord, sammanfattar jag tiden i bilder som får stå för vår sista tid på ön. Även mammas 50- års resa. Ytterligare ett minne att lagra i arkivet, som man får plocka fram när livet känns tyngre än vanligt. Ett minne att försöka leva länge på.