Australien- del 3

publicerat i Allmänt;

De närmsta dagarna som kom var jag så trasig inombords. Att vara ledsen gjorde ont, att ha kul gjorde ont, att längta till Sverige gjorde ont, att njuta av Australien gjorde ont. Allt, precis allt gjorde så, jävla ont. Men sen kom det en dag när jag slog upp ögonen och det gjorde inte sådär ont mer. Jag slog upp ögonen och var förväntansfull över vad vi skulle göra idag. Jag skulle kunna vara lycklig över att vara här. Äntligen. Nu hade jag vänt matchen, och snart skulle det stå 1-0 till mig. 

Vi stannade i Coffs Harbour i några nätter.  Såg den fantastiska hamnen, Big Banana och så gick vi en fantastisk promenad längst en lång pir med massa målade stenar. Stenar som vem som helst får måla på. Vi badade, plockade snäckor, åt massa god mat och fick många goda skratt. Vi fick träffa fantastiska människor här i Coffs, jag är dem evigt tacksamma för allt dom gjorde för oss.

Vi påbörjade vår resa ner mot Sidney där vi skulle vara över nyår. En resa på 60 mil. Vi bestämde oss för att göra ett stopp längst vägen och övernatta. Vi hann med en utflykt för att stanna i en nationalpark och titta på världens största fladdermöss- Flying Foxes.  Stora, äckliga men himla fascinerande!

Emma lyckades bli jättesjuk! Uttorkning. Så himla typiskt. Hon kräktes, hade hög feber, ingen ork och mådde jättedåligt. Vi tog henne inte till något sjukhus, då visste vi att hon skulle bli inlagd. Lyckligt lottade som vi var bodde vi hos en sjuksyster som hjälpte oss. Emma blev piggare och piggare för varje dag som gick, men det tog sin tid.

Vi kom in till Sydney, staden i mitt hjärta, platsen där vi, tillsammans, skulle fira nyår. Fantastiskt vackert med skyskrapor, hamnen och den underbara miljö som var där. Jag var så lycklig och tagen att det gjorde ont. Sydney är min stad, här vill jag bo och hit ska jag en gång till i mitt liv! Vi fick se fantastiska fyrverkerier kring Harbour Bridge, precis bredvid operahuset från bästa, tänkbara platsen. Specialbiljetter in till militärområdet. Once in a life moment, och där satt jag. Obegripligt.

Vårat nyår i Sydney var över och vi skulle vidare till Wollongong, ännu mer söder ut. Vi möttes upp av människor som vi en gång tidigare mött. Konstig känsla att möta några som man känner efter tre veckor på andra sidan jorden. Vi besökte vingårdar, besökte en regnskog och såg ett fint vattenfall, shoppade,  såg ett blow- hole, såg en blåringad bläckfisk (livsfarliga!), en sjöstjärna och plockade mera snäckor. Innan resan var klar hade vi dessutom besökt Barry- town, allting hette någonting med Barry, haha. Det gjorde vår reseledare glad. 

Med en fantastiskt förstående och stöttande familj, med underbara vänner, tog jag mig igenom smärtan och jag kunde äntligen börja njuta av resan. Jag är er evigt tacksamma, det var ni som fick mig att börja njuta av inte bara den här resan utan livets resa. För all framtid är jag er evigt tacksamma. Tacksam för att ni gav mig chansen att inse att E inte var värd att förstöra mina fina veckor i Australien. För fina, det var dom. Fortsättning följer…..

 

Torsdagsäventyr

publicerat i Allmänt;
Var iväg på torsdagsäventyr idag. Pirrig, spänd och glad. Två veckor provträning att se fram mot, wihoo!
 

Manliga instruktörer- Grr!

publicerat i Träning;
Har övat Sh´bam på förmiddagen, i morgon är trots allt passet som jag ska instruera i så lika bra att nöta detaljer. Kollar på filmen om och om igen och inser för varje klipp hur jäkla hett det är med manliga gruppträningsinstruktörer! Muskulösa, svettiga och har koll på sina kroppar- mmmm mm! Synd att det inte är fler killar som är instruktörer, det skulle locka så mycket mer tjejer till passen! 
 

Torsdag

publicerat i Allmänt;
Vaknar idag och känner mig mycket, mycket piggare! Glädjande besked och det känns så skönt. Däremot tror jag att någon envis hosta håller på att bryta igenom, men ska den göra det så får den minsann vänta tills lördag eftermiddag när jag är klar med mina pass, haha.
Idag blir det en lugn dag fram till ett då det är dags att masa sig iväg på föreläsning. Måste smita lite tidigare från den för vid tre ska jag iväg på äventyr igen. Berättar lite senare vad jag har för mig. Sen är det torsdag idag och del tre från Australien ska upp. Herre gud, var tar veckorna vägen? Dom försvinner lika snabbt som pengarna på löningsdagen, haha.
 

Sjuklådan

publicerat i Allmänt;
God kväll! Tänk att jag fortfarande är vaken och har energi över till ett blogginlägg. Helt otroligt om det hade varit i vanliga fall, men nu är det inte i vanliga fall. Har varit hemma hela dagen, inte krupit ur pyjamasen sen igår och faktiskt hållit mig i sängen hela tiden. Inte så konstigt att man inte är trött nu då, man har väl bara gjort av med en sisådär 20 % av energiförbrukningen. Febern har hållit sig kvar från igår och jag har haft sjuklådan framme heeela dagen och petat i mig massor med olika saker. Har duschat varmt flera gånger, druckit mycket te, druckit massa brusvitaminer, hällt i mig mjölk, försökt äta bra, sovit i mängder och ätit en och annan ipren. Allt för att lyckas bli frisk tills helgen, eller ja, helst i morgon! Känner mig mycket piggare nu i alla fall och tänkte försöka köra samma koncept i morgon- då borde jag vara i balans på fredag! 
 

Tillsammans kan vi göra skillnad

publicerat i Allmänt;
Idag tog jag mitt förnuft tillfånga och gjorde någonting som jag aldrig gjort tidigare. Satt och drömde om tröjan jag bloggade om igår när jag plötsligt blev nominerad till att lägga ett bidrag till Barncancerfonden. Satt länge och funderade, tröjan eller att lägga ett bidrag, vad är viktigast. Efter att reklamfilmen kommit upp i huvudet bestämde jag mig. Ni vet, den med fyra stolar fast det sitter bara ett barn på tre av dem. Hemskt. Klart att jag ska bidra med 200:- till Barncancerfonden, det är väl en självklarhet? Att jag ens velade från början, det gjorde att jag skämdes en aning. Betalade in mina pengar, delade på facebook och hoppas dessutom kunna sprida budskapet här. Blev du inte nominerad på facebook av mig kan du väl, snälla, klicka här och lägg ditt valfria bidrag. Tillsammans ska vi nå en miljon kronor, en liten summa pengar som kan förändra så många livsöden. Ta ditt förnuft tillfånga, precis som mig. Tillsammans kan vi göra skillnad! 
 

Give Me!

publicerat i Kläder och skor, Shopping;
Nyhetsbrev i all ära men det passar inte en shopaholic som mig någonstans. Speciellt inte när man skickar ut det en löningsdag! Idag dök det upp spännande nyheter från Vero Moda och jag fastnade blixtsnabbt för den här oversizetröjan med lacktightsen till. Sjukt bra kombo som passar både till vardag i ett par jodhpurs och till fest i ett par klackar. Velar hela tiden fram och tillbaka om jag behöver det eller inte. Får se om muspekaren klickar på beställ innan kvällen är slut, haha.
 

Tisdags- seg

publicerat i Allmänt;
Sov inget vidare på hela natten. Vred, vände, vred, vände. Visste att jag hade sovmorgon till nio men vaknade av rutin vid sex och kunde såklart inte somna om. Så då fortsatte samma procedur med vridandet och vändandet. Halv nio hör jag att Tove rasslar upp och då är jag i princip klarvaken, men forfarande sjukt trött. Vi kliver upp, betalar räkningar, gör frukost och går till skolan. Inser att min budget den här månaden räcker till ett par Hunter- gummistövlar, lycka! 
Eftermiddagen har bjudit på samma, gamla kassa nivå som vanligt. Jobbat lite med Sandvik- projektet, pluggat minimalt, pratat skit med frugan och hunnit känna efter att jag tusan håller på bli sjuk! Så himla typiskt eftersom jag har massa pass i helgen på Må Bättre. Både vikariat på Sh´bam och spinning, sen ordinarie barndans så nu gäller det att köra huskurer för att bli frisk- snarast! Har hunnit söka ett extrajobb på eftermiddagen också så vi får se hur det blir med det, att hålla en liten tumme skadar ju inte! 
Nej, nu ska jag lägga fokus på att bli frisk och kika lite på redovisningen här. Nedrans Debet och Kredit, att det ska vara så svårt att prenta in!!
 

Irland i December

publicerat i Allmänt;
Vilken dag det har varit idag. Spontan, rolig och himla lång. Känns som jag inte har lyckats åstadkomma mer än att göra av med pengar. För det första bokade jag och Tove in oss på Sweeney Todd- musikal den 27 april med Peter Jöback i huvudrollen. Hotellövernattning och storstad, tror det kommer bli awesome! Som om inte det vore nog smidde vi fina planer inför nyår 2015. Då ska vi nämligen till Irland och Dublin i sex dagar. Mys! Att vara singel har verkligen sina fördelar och jag kan inte säga att jag ångrar en sekund av mitt beslut. Lycklig!
 
 

I tvättis

publicerat i Allmänt;
Ligger i sängen nu och äter choklad, drömmer om att bli smal. Ni vet, sådär fitnessmal som typ alla tjejer lyckas bli utom jag. Så vill jag se ut, helst nu. Borde kanske strunta i att ligga här och äta chokladen då. Diciplin. Börjar nästa vecka, eller veckan efter det, eller kanske nästa år. Någon gång i alla fall.
Maskinerna rullar i tvättstugan och jag passar på att vila mellan varven. Ska senare idag gå och hämta mina paket som kommit till OK, jag ska gå på föreläsning och jag ska handla mat. Känns som att den här dagen också kommer gå på något vis. Måndag, sportlovsvecka hemma i Sandviken, massa fint att se fram mot :)
 

På hemmaplan

publicerat i Allmänt;
Andas ut. Lägger mig i sängen och hela kroppen värker. Haha, tänk att det är såhär det alltid ska kännas i kroppen efter en total utmattning. Att det till och med ska kännas som en kamp bara att gå från tåget och hem, knappa femhundra meter med ett par väskor. Det som annars brukar vara en baggis. Faschinerande med kroppen ändå, hur det styr och ställer. Men nu är jag, hursom, på hemmaplan igen.
Idag blir det en tidig kväll med en liten sovmorgon imorgon. Klockan åtta väntar tvättstugan snällt på mig så planen är att jag ska masa mig dit till dess. Sen vid ett är det äntligen kursstart i en tenta- kurs. Tänk att jag längtar efter det (korkat, jag vet!!), men jag gör det... Är så trött på den här ekonom- slappa tiden nu. Nu vill jag ha lite action, lite press och resultat framför allt! Det här blir nog ett uttalande som jag snart ångrar, men just nu är jag pepp, haha :)
 

Tjejvasan 2014

publicerat i Allmänt, Träning;
Hej! Nu var det ett tag sedan vi hördes. Jag har mina ursäkter, kalendern har en tendens att vara smockfull över helgerna och det var inget undantag den här helgen. Tog mig igår igenom tjejvasan, 3 svettiga, men ack så härliga mil. Åkte på 2 timmar och 13 minuter, en försämring tidsmässigt med två minuter från förra året. Är rätt nöjd med mitt resultat med tanke på att det var första gången för den här säsongen som jag stod på ett par skidor. Men nästa år, då ska jag banne mig under två timmar- no excuses!
Idag värker kroppen lite överallt. Det gör ont i muskler på ställen där jag inte ens visste att det fanns muskler, haha. Men det är skönt, då vet man att man lever. Får ta det lite lugnt på barndansen idag så får kidsen ge järnet i stället. Först ska jag se klart femmilen på tv, OS- avslutningen för längdlöparna. Vågar vi tro på medalj? Jag vågar inte hoppas, men jag önskar Anders Södergren ett fint resultat eftersom det antagligen är hans sista olympiska spel. Sen är det hockeyfinal också, massa tv idag- mys!
 
 

Australien- del 2

publicerat i Allmänt;

Vi tillbringade ett par dagar vid Fraiser Island, en av världens mest romantiska och fantastiska paradisöar. Jag var kär, hur kär som helst, men min kärlek var inte besvarad. Inte någonstans. Jag hade sett fram emot en tid med pirr i magen, en tid med den typiska nykär- känslan, speciellt i den fantastiska miljö som vi befann oss i. För ett par år sedan när jag var på samma typ av ö fast i Malaysia så lovade jag mig själv att ”nästa gång jag besöker en paradisö så ska jag göra det med kärleken i mitt liv”. Det fick jag förvisso göra, men nu blir det ingen mer resa till en ö förens jag är säker på att jag åker med en kille som älskar mig lika mycket tillbaka som jag älskar honom. Innan vi hann komma ifrån den romantiska helvetesön hann pappa bli inlåst på toan och jag fick i alla fall några glada minnen från vår vistelse på Fraiser Island. 

Med krossat hjärta, tusentals tårar och en del svek skulle jag såklart hinna bli sjuk lagom till julafton. Halsfluss, feber och jag var tvungen att åka till sjukhuset. Ingen var direkt förvånad över att det var jag som skulle bli sjuk. Det blev penicillin i tio dagar, fyra tabeller om dagen.

 Trots att jag var rätt klen höll vi i med utflykterna. Vi besökte Australia Zoo och min barndomsdröm gick i uppfyllelse. Vi såg en fantastisk park med massa krokodiler och alligatorer, koalor, matade kängurur och mådde så himla bra. Australia Zoo är en park att besöka någon gång i livet, man blir inte besviken! Jag fick dessutom min sommarflört som jag så länge kämpat för att få. Jag förstod inte vad som hände, en klump lossnade från bröstkorgen och jag var så himla förvirrad. Först var jag älskad, sen ville han inte se mig, sen var jag älskad igen. Allt var en lek och jag blev utnyttjad. Synd att jag inte skulle se det förens det var försent och mitt hjärta skulle ha krossats i tusen bitar.

Vår tid här i Brisbane började närma sig sitt slut och vi fick bestämma oss för vad vi skulle göra de sista dagarna. Det blev ytterligare en tur till Surfers Paradise som vi alla tyckte väldigt mycket om. Sol, bad och shopping på ett och samma ställe, oerhört vackert.

 Vi gick på drop-bear hunting. Sjukt läskigt men väldigt kul. Såklart tyckte alla det var roligt att ha mig med som är mörkrädd. Vi fick se en mördarkoala. Den fick till och med följa med hem till Sverige!

 Dagen innan julafton besökte vi IKEA för att handla till julafton som vi firade med en stor BBQ. Fick mina älskade lussebullar och det gjorde min jul trots att jag var sjuk, mådde pyton och knappt kunde smaka dem, haha.  

 Julafton kom och vi firade den på ett speciellt sätt. Alla julklappar delades ut på morgonen, innan det var dags att ta det årliga julaftonsbadet. Vi lagade mat, hade vattenkrig, spelade cricket och fotade bilder hem till Sverige för att önska alla en god jul. En fin dag på alla sätt och vis, och jag var sådär lyckligt kär igen. Allt var perfekt- trodde jag. Att jag blivit sviken i snart dryga två veckor blev uppenbart, jag hade blivit kallad fula ord och jag hade bara blivit utnyttjad. Det fanns ingen kärlek där, ingen mening i något och det fanns inte ens en tendens till ånger eller skuld för det som hade skett. Mina känslor var bara en lek och han fanns här bara för att få åka till Australien. Det gjorde så ont. Så jävla ont. Då bestämde jag mig, han ska inte få ta del av min resa som jag och min familj har drömt om i 20 år. Han ska inte bara få glida med på ett bananskal, leka med mina känslor och tro att vi sen kan vara vänner. Jag, tillsammans med min familj, bestämde att E inte skulle vara kvar mer. Det här var vår resa och om några dagar fanns inte han med längre. Jag grät. Jag grät både på utsidan och insidan.

Vi började vår resa ner till Coffs Harbour. Där fick vi vara med om regnväder- på riktigt. Som tur var tittade solen fram lika snabbt som regnet drog in. Allting var upp och ner, både vädret och mina känslor. De närmsta dagarna blev ett helvete, men om jag visste det jag vet idag så var det inte värt alla tårar. Om jag bara visste att jag skulle bli så stark av allt jag gick igenom där och då. 4 veckor var kvar på resan och vår fantastiska rundtur i Australien hade bara börjat. Vi hade bara sett Brisbane, vi hade massor kvar att se. Massor!
Fortsättning följer……

 
 

Snigeldag

publicerat i Allmänt, Träning;
Har varit en fruktansvärt seg dag idag, usch! Inte har jag tagit mig för att göra någonting speciellt heller utan jag har låtit dagen snigla fram i sin takt och jag har glatt bara väntat in kvällens höjdpunkt- Sh´bam. Ska alldeles strax dra mig mot Sensia för att få göra av med lite energi och jag ser fram emot det så jag nästan spricker. Jag ska ju nämligen åka tjejmilen på lördag, och som ni vet har jag inte varit så effektiv på träningsfronten sen vi kom hem från Australien. Jag har inte ens stått på ett par längdskidor i år! Men någonstans säger det mig att det kommer gå bra. Jag startar ju inte i startled två utan anledning. Att vila sig i form är kanske det bästa, haha?
 Det är ju torsdag idag, det har ni inte glöm va? Håll utkik senare ikväll efter Australien del 2 :)
 

Lika som bär?

publicerat i Allmänt;
Den senaste tiden har jag hört lite för ofta att jag är lik Lotta på Bråkmakargatan. Själv ser jag ingen annan likhet än att vi kanske har en liknande frisyr och en tendens till samma humör, men annars nada. Försökte ta en bild där jag för en gångs skull ser sur ut för att göra bedömningen enkel för er och den här var väl den mest rättvisa jag kom fram till. Döm själva, men jag tycker inte vi är speciellt lika!
 

Årets första

publicerat i Allmänt;
Äntligen är det dags att gå och lägga sig. Dagen idag har varit oändligt lång känns det som och jag har inte tagit mig för att göra någonting vettigt. Var iväg en sväng till skolan på förmiddagen för att få klart ett arbete, sen har det mest varit soffhäng med broderiet i högsta hugg. Masade mig iväg på en promenad med frugan på eftermiddagen också för att känna att vi gjort någonting hurtigt. Vad gör vi inte då om inte går och köper årets första semlor. Det var dom kalorierna det, haha!
På kvällen hängde vi kåren också. Kändes som vi behövde en quiz- kväll med läskdrickande för ovanlighetens skull. Utan alkohol gick quizen sämre än vanligt..... Blev en tidig kväll hem som fick avslutas med att se Grammisgalan hemma i soffan. Skönt ändå att bara mysa hemma med frugan, med "snygga- killar- snack" och pyjamasen på. I morgon väntar en dag av liknande karaktär. Vet inte om det är kul eller inte faktiskt. God natt!
 
 

Älskar livet

publicerat i Allmänt, Handarbeten;
Just nu älskar jag livet. Jag kan sova hur länge jag vill, jag kan lägga ett par timmar på skolan om dagen och resten av tiden kan jag titta på OS, mysa i soffan och brodera- precis det jag älskar! Tyvärr varar inte den här tiden för alltid, men i alla fall fram till måndag så tills dess ska jag njuta! Glad och tacksam för det lilla :)
Slänger upp en bild på en av de första dukarna jag broderade. Mamma hade lagt på den till Emmas kalas som var i helgen, jag hade nästan glömt bort att jag gjort den.
 

Ärlighet

publicerat i Allmänt;
Det finns vissa saker som jag har tagit lärdom av här i livet. Saker som jag har fått gå den långa och hårda vägen för att bevittna och inse att dom faktiskt är viktiga. Den viktigaste av dem alla är ärligheten. Ärlighet är den absolut viktigaste egenskapen en människa kan ha och finns inte den så är det inget att bygga vidare på och man är starkare ensam. En människa som ljuger och är falsk gör bara ont.
Idag när jag var iväg på min lilla eftermiddagsutflykt så var jag till en tatuerare för att befästa just dom orden. Jag är oerhört stolt över tatueringen och den är den finaste av de tre som jag har. Den har en betydelse och den har en mening, jag önskar bara att den hade samma betydelse för fler människor där ute. Ärligheten alltså.
 
 
 

OS- mys

publicerat i Allmänt;
Phuu, så spännande det är i OS! Myser i soffan med flingskålen i knät. Damernas andra åk i storslalomen pågår i bakgrunden och jag är så pirrig. Vi har medaljchans även idag och det skulle vara så kul om vi fick lyckas i slalom också och inte bara i längdskidor. Är så lyxigt att jag faktiskt har möjlighet att följa större delarna av OS i år, det är ju något speciellt över de olympiska spelen. 
Annars så är det en lugn dag. Ska iväg på äventyr vid ett idag, minns ni vad som är planerat? Nämnde det lite lätt för en dryg vecka sedan. För er som inte kommer ihåg blir det en liten överraskning. Berättar senare ikväll när jag kommer hem så håll utkik :)
 

PM inskickat!

publicerat i Allmänt;
Klockan är tolv och PM:et är inlämnat med hela tio minuter tillgodo. Kan inte låta pli att känna mig lite stolt även fast jag inte har någonting att vara stolt över. Nu väntar opposition på fredag och sen är det bara betygsutdelningen kvar. Lyckas vi klämma åt oss ett E, då ska jag fira med pizza!
Har äntligen krupit ner i sängen. Tog en varm dusch innan jag kröp ner och nu är allt så hima varmt här hux flux. Har vikt det andra täcket skönt bredvid mig så jag kan krama om det ordentligt med ett ben ovanpå, den klassiska myspositionen, ni förstår hur jag menar väl? Har man ingen att kura upp sig mot så får man improvisera, haha. I morgon tar jag en lång, välförtjänt sovmorgon. Mobilen avstängd, inget alarm. Minns inte ens när det hände sist? God natt!
Nummer F, there we're talking!
 
 

Inspirerad!

publicerat i Allmänt, Hemmet;
Jag tycker verkligen IKEA har fått in så mycket härliga vårproukter nu som gör vardagen lite piggare och gladare, man blir inspirerad inifrån på något sätt. Det liksom småkryper i fingrarna och jag skulle vilja köpa hem alltihopa för att göra vårfint överallt. Fräscha fäger, lite shabby chic över det hela, och det gör mig så glad för den stilen passar både in på flickiga tjejrum, i romantiska lägenheter och i antika hus. Hur perfekt är inte det på en skala? Sen att IKEA alltid har schyssta priser gör ju inte stilen sämre på något sätt! Har samlat ihop några favoriter som jag har just nu, allt för en billig peng. 
 

Varför ska jag lära mig det här?

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning;
Sitter i skolan nu och panikar över att vårat PM faktiskt ska in senast ikväll och att kursen sen i princip är slut. Fast med panikar menar jag inte att jag stressar runt och faktiskt försöker få klart arbetet, med panikar menar jag att jag får en klump i magen över att jag inte anstränger mig mer än vad jag gör. Det finns ju så mycket mer som är roligare än att skriva ett PM om ledarskap, typ facebook, instagram, att blogga, läsa andra bloggar, prata om helgen, kolla snygga killar, fnissa åt allt som händer i bibblan, skriva matlista, nätshoppa osv, osv. Jag skulle kunna göra listan hur lång som helst, för just nu känns allt annat roligare än att skriva ett PM och världens mest kassa ämne. Målet är att överleva dagen och få in PM:et i tid, förhoppningen är att få Fx på arbetet. 
 

Mitt andra hem

publicerat i Allmänt;
Nu är jag tillbaka i mitt andra hem, eller ska man kanske säga första hem? Lite oklart det där var jag egentligen bor och vad jag är nu för tiden, men jag tror jag känner mig mest som sundsvallsbo och att Sundsvall är mitt hem. Hursom, det är i Sundsvall jag är tillbaka just nu. 
Har kalasat hela dagen, först firat OS- guldet som vi fint briljerade med att ta hem, och sedan kalasades det för min lillasyster. Innan dagen var slut blev det många fina presenter till både Emmapemma och mig. Fick faktiskt några försenade alla hjärtans dag- presenter, så lite älskad är jag minsann, haha. Nej, dags att krypa ner i sängen nu och tacka för idag. Imorgon väntar panikarbete med ett PM som ska in och som är långt ifrån klart. Jag tror också att jag har lite mer sömn att ta ikapp från tidigare bravader. Puss vänner!
 

Nytt i garderoben

publicerat i Kläder och skor, Shopping;
Basplagg i all ära, men usch vad tråkigt och svårt det är att köpa, ändå är det så himla viktigt att ha. Har länge tittat på Peak Performance kollektion som fräckt nog heter Elin. Älskar deras ziphoods både utseende- och materialmässigt, men prislappen är jag inte fullt lika imponerad av. Antar dock att det är priset man får betala för en kvalitetströja, är rätt säker på att jag inte kommer ångra mig när den dimper ner i brevlådan!
Passade också på att beställa ett par nya jeans från Dr. Denim. Har en favvokollektion hos dom, Plenty, som jag inte kan slita mig ifrån nu när jag väl fastnat provat den. Inga andra byxor går hem just nu så det fick bli en ny färg bara. Längtar tills sms:en kommer och jag får bege mig till OKQ8 och hämta paketen! 
 

Morgonstund har guld i mun

publicerat i Allmänt;
Morgonstund har guld i mun, ja, brukar man inte säga så? Somnade tidigt, tidigt igår precis som förutspått. Hann se nästan alla bidrag innan jag slocknade i soffan helt utslagen. Vaknade i stället pigg idag med ny energi och startade med lite skönsång för Emmapemma. Hon fyllde 13 år i fredags så tog igen mitt firande för henne idag i stället. Ett års spotify och ett gosedjur, känns som en helt okej present från en fattig storasyster, haha. 
Har precis ställt in fido i städskåpet och satt mig i soffan. Herrarnas stafett väntar nu närmast innan släkten kommer och vi ska fika hela eftermiddagen. Tror ni det blir guld idag? Jag vågar nog tro det. Åtminstone medalj...
 

Kvällstrött

publicerat i Allmänt;
Har precis kommit hem från Storvik och 60- årskalaset, ikrupen pyjamas och har plockat med mig täcke ner till soffan. Så himla mysigt! Jag kommer antagligen att somna när som helst, är lite brist på sömn från inatt. Jag hoppas att jag i alla fall ska orka se alla bidrag i mellon innan jag säger tack och god natt för idag, men just nu känns det inte som någon garanti. Önskar dig en fin lördagskväll som tack för att du tog dig tid och tittade in <3
 

Jag & Dregen

publicerat i Allmänt;

Kliver lydigt upp kvart i åtta när klockan ringer idag. Då har jag sovit i tre, ynka timmar. Mår så himla bra trots omständigheterna, min kväll igår var så himla fin på alla sätt och vis. Middag på The Bishop´s Arms med mina två snygga dejter- god mat toppat med chokladöl (chokladölen var väl inte det godaste jag testat, haha). Toppar det med att gå på Bio, “Delivery man”. Som om inte det vore nog hinner vi med en krogenrunda som grädde på moset och där springer jag på, om inte världens, åtminstone Sveriges, absolut, i särklass, sexigaste man. Dregen. Sorry boys, men att någonsin kunna toppa min alla hjärtans dag som jag hade igår blir svårt!

Sitter nu snällt på tåget påväg hem till Sandviken. Barndansen om tre timmar är ett faktum och jag är faktiskt taggad att träffa dom härliga kidsen. Efter det bär det av på 60- årskalas och jag har tänkt försöka överleva den här lördagen också, på ett eller annat sätt. Den som påstår att jag inte har många järn i elden snackar i nattmössan. Puss vänner, ha en fin lördag<3

 

Alla hjärtans dag!

publicerat i Allmänt;
God morgon OS- fredag och Alla hjärtans dag! Tog sovmorgon i morse efter att ha haft kvällsbesök av Elias med filmtittande. Frost- vilken fantastisk film det är! Precis som alla andra Disneyfilmer i och för sig :) 
Ska alldeles strax peta i mig lite lunch och sen får jag lov att hårdköra med plugget i någon timme, speciellt eftersom jag ska ut på trevligheter ikväll med min fina fru och Elias. Middag, bio och sedan lite förfriskningar. Känns som att det kan bli en väldigt bra alla hjärtans dag idag trots omständigheterna! Men först ska jag se färdigt herrarnas spännande 15 kilometerslopp på tv. Det luktar silvermedalj Olsson!
 
 

Australien- del 1

publicerat i Allmänt;

Idag är det torsdag. Idag är det precis tre veckor sedan vi kom hem från Australien. Helt ofattbart, var tar tiden vägen? Jag tänkte börja berätta om min sex veckor långa resa, men dela upp den i etapper. Sex veckor blir sex delar, vi kom hem en torsdag därför får ni vänta på torsdagsnöjet- att läsa nästkommande del. Finns mycket att berätta, finns många bilder- men jag delar bara med mig av gobitarna.

Klockan var ställd på 4 fredagen den 13 december 2013. Pirret i magen gnagde hela tiden, min fina familj var samlade och killen som jag mer än allt på hela jorden ville vara med fanns där. Tätt, tätt intill. Bussen kom och hämtade hela spända familjen. Bussen som skulle ta oss till Arlanda. Därifrån väntade sedan en 30 timmar lång flygning. Den mest pirriga, romantiska och efterlängtade flygning som jag någonsin flugit.

Klockan tolv på natten landade vi i Australien, Brisbane, lite sega i kroppen men inte alls trötta. Vi möttes av härliga, tropisk värme och njöt. Sex veckor till skulle vi få känna det här, helt fantastiskt! Vi packade in i våran minibuss som vi köpt och åkte dit vi skulle bo dom kommande två veckorna. Innan vi hann komma fram hade vi åkt förbi både Sandvik och IKEA. Jag trodde fortfarande jag var kvar i Sverige.

Jetlaggade kunde vi inte sova ordentligt de närmsta dagarna. Vi klev upp tidigt och njöt av härliga morgonstunder. Trots att klockan nästan alltid var fyra på morgonen när vi vaknade upp så var det svensk sommarvärme. Så himla härligt.
Vi bodde hos helt fantastiska människor, önskar jag kunde bjuda igen tusen gånger om. Vi hann se vår första, vilda koala, vi hann få våra första, riktiga solbränna som sved ordentligt och jag var sådär sommarnykär hela tiden. Sådär som man blir på våren, ni vet. Hela livet var så perfekt, varje dag var oändligt lång och jag önskade att tiden aldrig skulle ta slut. Jag hade aldrig varit lyckligare i mitt liv- trodde jag.

Vi besökte Surfers Paradise, vi shoppade i fantastiska varuhus, vi såg våra första vilda kängurur och ödlor och jag hamnde vid ett av de mest fantastiska platserna på jorden- Fraiser Island. Jag önskade att jag kunde leva här för all framtid, var så lycklig och jag önskade tiden bara kunde stanna där och då. Min första vecka i ett av världens vakraste länder började närma sig sitt slut och jag visste inte vad som skulle hända om bara några få dagar. Fortsättning följer......

 

Sh´bam is in da house!

publicerat i Allmänt, Träning;
Jag är inte helt hundra frisk, halsen känns okej men jag äter fortfarande ipren för min visdomstand- men nu kan jag inte hålla mig mer!! Det spritter i Sh´bam- benen när jag inte har dansat på en hel vecka. Har redan varmkört kläderna med ett par låtar här hemma på mitt rum, glädjen finns till max men energin sprudlar inte direkt. Allt blir bättre när jag är på plats i salen. Idag ska vi jäklar i mig svänga på den där lilla röven- jiha!
 

Hockeyshot

publicerat i Allmänt;
Vaknar upp relativt pigg idag fast det är torsdag och fast jag inte kom i sängen förens vid tvåtiden inatt. Igår blev det en spontankväll som jag inte riktigt var med på från början, men som jag hur det än blev, gled med på. Det hela började med att jag och Elias skulle se hockeymatchen på tv. Sverige- Tjeckien. Vi lyssnade på försnack efter försnack efter försnack tills öronen höll på att trilla av. Då kläckte Elias idén att vi skulle ta en shot vid varje mål, vid varje utvisning och vid varje slagsmål under matchen. Deal sa jag och så körde vi! 1 liter senare, sex mål, några utvisningar och några slagsmål senare vinglade vi iväg till Kåren för att möta upp Tove som jobbade. Fnittriga och trötta höll vi ut hela kvällen och stupade sen i säng, vinnare av första OS- matchen. Yes!
 
 

Byxdressen

publicerat i Kläder och skor;
Ett av mina absoluta favoritplagg, alla kategorier, är byxdressen! Passar utmärkt till både vardag och fest, sitter ledigt och skönt men är samtidigt uppklätt och väldigt sexigt. Nästan som myskläder fast byxdressen känns ändå väldigt business på en och samma gång. Har plockat fram två av mina absoluta favoriter, den ena varianten lyxigare än den andra, men båda helt klart stilrena och funkar i alla sammanhang med rätt val av acesoarer. Fick jag bestämma skulle båda gärna få flytta in i min garderob typ direkt. 
Den vänstra kommer från Escada och den högra kommer från VILA. Båda finns att köpa här.
 

Onsdag mitt i veckan

publicerat i Allmänt;
Idag när jag slog upp ögonen och insåg att det redan är onsdag blev jag lite stressad. Var tar tiden vägen? Om bara några dagar åker jag hem till Sandviken igen för att dansa med mina härlga små kids, fira syrran, gå på 60- årskalas och kanske hinna med en liten tur i skidspåret också. Man vet aldrig riktigt hur dom där helgerna slutar, fort går dom i alla fall.
Ska alldeles strax iväg på obligatorisk gästföreläsning. Det värsta jag har hört. Jag vet redan hur min karriär ser ut, förhoppningsvis är jag klar om typ 10 år med skolan och sen går det spikrakt uppåt. Off to school!
 
 
 
 
 

Kvällsfika

publicerat i Allmänt;
Så fick tisdagskvällen avslutas fint med kvällsfika hos min fina granne på trean. Det är så härligt att ha sina nära bo här i området, då kan man våldgästa bäst man vill- när man vill, hihi. Vi tittade på OS och njöt av alla repriser från dagens drama i skidsprinten. Känns fint med två nya medaljer i listan oavsett hur mycket vi är värd den ena medaljen eller inte. Allt kan hända i sportvärlden!
Pssst. Om en vecka idag ligger jag här i sängen- nytatuerad. Excited!
 

Alla hjärtans dag

publicerat i Allmänt;
Nu närmar sig dagen som alla tjejer pirrigt går och väntar på- Alla hjärtans dag. Jag tror faktiskt det är svårt att missa det oavsett om man är tjej eller kille, för man ser det nästan överallt i media. I dagstidningen kan man läsa om dagen och skicka en hälsning, man får mejl skickade till sig att man inte ska glömma att uppmuntra sin partner på den stora dagen och man hittar till och med en liten ställning med nallar, rosor och kort om man går in i mataffären. Lyckas man ändå missa att det faktiskt är alla hjärtans dag på fredag så har man gjort det bra.
Jag tycker dock det har blivit en lite tråkig klang över det här med alla hjärtans dag. Det har blivit så förhållande- inriktat, nästan som att "om du inte har en partner så är det här ingen dag för dig". Det känns verkligen jättetråkigt då alla hjärtans dag egentligen är en dag som är till för att sprida lite extra kärlek till alla, inte bara till sin partner. Såklart kommer alltid det där pirret i magen att finnas där i hopp om att det där hemliga blombudet ska komma eller att den där dejten äntligen ska bjuda ut just dig. Det är ingenting som ska försvinna utan snarare vara kvar, det är det som är charmigt med dagen. Men jag tycker vi måste hitta tillbaka mer till att även om vi inte har ett fast förhållande så kan vi sprida kärlek till vänner, familj och kollegor. Alla hjärtans dag är ingen tråkig dag som vi ska vara ledsen på, vi ska ha roligt och må bra- precis som alla andra dagar.
 

Oplanerad sovmorgon

publicerat i Allmänt;
God morgon säger jag nyvaken och fortfarande sittandes i sängen med täcket virat omkring mig. Det blev en oplanerad sovmorgon idag och det känns så himla skönt! Utvilad, pigg och förhoppningsvis redo att styra upp lite saker så som skola, sommarjobb, och städning. Men vi får se, man vet liksom aldrig hur det blir där i slutändan, speciellt inte med all sport på tv nu eftersom det är OS, haha. Det är skönt ändå att kunna unna sig friheten till en sovmorgon mitt i veckan när man behöver den. Fördelen med högskole- och universitetsstudier I guess. Nej, upp och ta en ipren för att senare kunna peta i sig lite frukost och kicka igång dagen. Hoppas du får en härlig tisdag :)
 

Dumma visdomständer

publicerat i Allmänt;
Nu är min tredje visdomstand påväg och jag tycker verkligen dom är jobbiga. Så fort dom ska börja växa får jag infektioner i tandköttet och är så illa tvungen att äta ipren och borsta regelbundet med infektionshämmande. En sak vore det väl om dom bara växte och gjorde sitt lilla onda, men så är det dom här dumma infektionerna. Äter jag inte ipren så är jag i princip sängliggande hela dagen eftersom kroppen har en infektion och då får jag, såklart, feber också. Det var tur att jag vaknade inatt och inte kunde sova på grund av värken för då kunde tablettknaprandet börja i tid och jag mådde lite bättre när jag vakna. Däremot får jag äta smärtstillande i några dagar nu men det är ju mer eller mindre som det är. Och ni vet ju hur rekommendationerna är att träna när man äter smärtstillande, så idag får jag snällt stanna hemma från gymmet och ta hand om min lilla tand. Så typiskt bara för att jag hade bokat in mig på ett BodyAttack- pass! Det är tur att jag ska dra ur dom nedre visdomständerna här i vår så jag slipper alla mina infektioner för jag börjar bli rätt trött på dom nu.
Corsodyl fungerar utmärkt mot infektioner i munnen. Har du liknande problem som mig så testa krämen i någon dag genom att applicera vid såret efter varje måltid. Finns även som munskölj. Går att köpa på Apoteket. 
 

QX- Galan

publicerat i Allmänt;
Tittade ni på QX- galan i lördags? Jag kan inte låta pli att tycka alla dom här galorna är så fantastiskt bra på alla sätt och vis. Underhållning när den är som allra bäst :) Man driver med några, höjer vissa till skyarna och trycker ner några andra så de får känna vilka hemska människor de är. Samma, lika på precis varje gala. Ändå sitter man där och tittar, skrattar med i skämten och håller för öronen när det blir sådär pinsamt. Likadant varje gång.
Hursom. Det jag ville komma fram till är Måns Zelmerlöw. Herre gud vilken kille! Hur han än ser ut är han alltid snygg, utstrålar 110% självkänsla och är ändå sådär mysig på en och samma, precis så som bara han kan. Sen vet jag, nästan garanterat, att det inte bara var hos mig det blixtrade till lite i hjärtat när Måns kommer insmygandes i en rosa rugbydräkt, number 69. Dreglet forsade! Den killen är någonting vi ska vara stolt över och ta vara på. En riktig talang som går hem hos allt från pensionärer till barnfamiljer, från tonårstjejer till barn. Cara Mia!
Biden är lånad från Chic.se
 

Bästa feelgood helgen på länge

publicerat i Allmänt, Hemmet;
Jag har precis krupit ner under täcket här hemma. Tog en lång dusch så kroppen är sådär rosig från värmen precis innan jag kröp ner under det svala, fluffiga täcket. Det blir så himla mycket mysigare att gå och lägga sig då på något vis, jag vet inte riktigt varför. Jag har tänt flera värmeljus i lägenheten, har skurit upp en fruktsallad och har placerat mitt broderi i knät. När jag har haft en sån himla fin helg i övrigt tänker jag inte avsluta den dåligt, utan då ska det vara bra hela vägen. Min bästa feelgood- helg på länge. Inget trams, inget drama och inga skandaler att skämmas över, utan mys med min fantastiska familj, mina fina vänner här i Sundsvall och sen tid för mig själv och det jag mår bra av. Lycka så jag nästan spricker!
Innan jag avslutar för idag tänkte jag be er hålla en liten tumme, men bara en liten. Har idag tagit ett steg som jag länge önskat att jag skulle våga ta, men inte gjort fullt ut. Ett nytt kapitel i mitt liv som jag gärna vill påbörja, och som kanske är på gång nu. Jag tog det där steget idag. Håller er uppdaterade om hur det går, vill inte säga så mycket mer idag. Söndagskramar! 
 

Myssöndag

publicerat i Allmänt;
God morgon säger jag och tittar på klockan som redan är halv ett. Kan inte låta pli att fnissa lite åt mig själv. Älskar dom här mysiga, sega mornarna där man drar sig länge i sängen innan man kliver upp, gör sen en mysig frukost och äter den framför sporten på tv. Precis så som det ska vara på lördagar och söndagar. Att det dessutom är OS just nu och att jag fick avnjuta allt till ett svenskt silver i Skiathlon i form av Marcus Hellner är ju inte fel någonstans. Livskvalitet när den är som allra, allra bäst! Det enda lilla som fattades för att göra min morgon komplett vore en liten hunk som serverade mig min frukost, iordninggjord lättklädd, haha.
 
 

Familjetid

publicerat i Allmänt, Träning;
Ligger redan nerbäddad i sängen, mör i kroppen och lagomt sådär fredagsseg som man får vara på veckans sista arbetsdag. Inte för att min dag idag har varit speciellt jobbig, lång eller krävande- snarare tvärt om! Men det tar på krafterna att leva det liv som jag gör även om det den här veckan har varit en av mina lugnare veckor på länge.
Lämnade Sundsvall idag vid lunchtid för en fredagskväll hemma i Sandviken. Hämtat jobbdator på Sandvik, dansat Sh´bam på Måbättre och fått lite kvalitetstid med min fina familj. Att dom dessutom gjort min favoriträtt bara för att jag ska komma hem var inte fel, grillad kyckling med hemmagjorda pommes och beasås, mmm! Viktigt också att det är Blåbands pulversås man kokar på spisen, annars är det inte riktigt lika bra, haha.
Innan jag bestämmer mig för att släcka dom små blå ska jag unna mig ett avsnitt av Hollywood Heights, så himla perfekt fredag på alla sätt och vis.
 
 

Drömmar

publicerat i Allmänt;
Jag hatar att vakna och känna mig stressad för att jag har drömt något obehagligt, jobbigt eller bara tråkigt. Idag är det en sån dag. I drömmen var jag ledsen och grät mest hela tiden, men när jag sen är vaken känner jag mig inte speciellt påverkad av det. Ändå ligger det där någonstans i bakhuvudet och gror hela tiden och jag har en sån där liten klump i magen som det inte går att få bort. Man brukar ju säga att ens drömmar är ens innersta tankar och känslor, liksom det man drömmer om och vill att ska inträffa. Om det nu är så, varför grät jag mig då igenom drömmen? Är det verkligen det man vill att ska hända då, eller är det motsatt, att det är det värsta som kan hända i mitt liv?
Jag gillar verkligen inte att inte ha kontroll över mina känslor och att jag inte kan styra det undermedvetna. Om det bara kunde finnas något sätt så jag kunde ställa all dumma, inre känslor tillrätta.
 

Kvällstankar

publicerat i Allmänt;
Har tränat, duschat och ligger nu nerbäddad i sängen med en härlig kopp Milo. Spiller lite här och där i min renbäddade säng och tycker livet känns så himla fint just nu. Att jag har lite bruna fläckar bland mina vita sängkläder spelar inte längre någon roll, för idag är det en bra dag och jag vill att hela världen ska veta det!
 

Signe

publicerat i Allmänt, Hemmet, Shopping;
Är så svårt att inte dras med i shoppingfallet nu när alla butiker hämtar in sina vårkollektioner och börjar ljusa upp tillvaron i våra rum även om det fortfarande är mörkt ute. Inte för att jag inte gillar hösten, vintern och mörkret, det gör jag för då får man tända alla fantastiska ljus, men det är ändå en himla skön känsla när man vet att det vänder. Att det snart är ljust dygnet runt, man behöver inte längre alla kläder och benen blir sådär härligt sommarfina i en ljusbrun nyans. Alla årstider har sin charm!
Har i år fastnat väldigt mycket för Hemtex:s kollektion Signe. Både gardiner, sängkläder, prydnadskuddar och pläd har fått följa med mig hem. Toppade faktiskt upp det hela med två matchande modeller av ljuslyktor också som om det inte vore nog med det jag redan har. Allting går i ljusa nyanser, vitt, blommigt och någon liten fågel här och där. Fint och väldigt stilrent. Skynda dig in på Hemtex och titta eller klicka här, just nu är det kampanj på bäddsätten så slå ett slag nu om du vill göra ett bra fynd. 
  
 
 

Hemmafix

publicerat i Allmänt, Hemmet;
Idag på förmiddagen hängde jag i tvättstugan fram till elva. Har försökt få tvätten gjord flera gånger nu sen vi flyttade men jag har aldrig kommit in i tvättstugan för att det har stått att jag inte har bokat en tid. Idag när det hände igen lessnade jag ur och tänkte ringa Mitthems jour. Precis när jag söker upp deras nummer kommer Tovan på att: "men juste, vi kanske har råkat få varandras dörrtaggar". Plockar "hennes" tag och går till tvättstugan, tjing, jag kommer in. Haha, så typiskt oss att blanda ihop våra grejer och inte ens märka något och sen klaga på att andra har gjort fel. Tur att jag inte hann ringa Mitthem....
Nu är vi på väg ut genom dörren här hemma. Kåren, pizzabuffé och en massa öl. Getting excited! 
 

Träningsglädje

publicerat i Allmänt, Hemmet, Träning;
Tog mig på kvällskvisten iväg på ett träningspass med 30 minuter av mitt livs största glädje- Sh´bam! Körde också 30 minuter Cx på det för att bygga upp lite styrka i bålen. Är så himla skönt att vara tillbaka på gymmet igen efter uppehållet på dryga två månader och det är med glädje jag går dit nästan varje dag. Att jag dessutom ska åka tjejvasan om två veckor kan också ha en avgörande roll i att jag vill komma igång snabbt, vad vet jag? Hursom ska jag ta tillvara på träningstiden (och framför allt träningsglädjen!), och inte träna sönder mig på en gång som jag brukar göra annars. Är så lätt att hamna i den fällan när man tycker träning är så kul.
Har gjort matlådor på kvällskvisten och diskat undan så att det är fräscht i köket. Ska unna mig ett avsnitt av min nya favvoserie Hollywood Heights innan det är dags att släcka dom små blå. Unnar mig faktiskt en sovmorgon i morgon till klockan åtta då min tvättid börjar. Inga föreläsningar på hela dagen- som helg fast mitt i veckan!
 

Att vara tillbaka

publicerat i Allmänt;
Hej vänner, var himla länge sedan vi hördes nu! Mycket i skolan, en fantastisk resa över jul och nyår, flytt ut ur gammal lägenhet i Sandviken, in i ny lägenhet här i Sundsvall, hitta motivation till att skriva och försöka må bra och ha kul i det privata livet. En himla kombination det där, men nu ska jag försöka komma igång igen med åtminstone något inlägg i veckan. Att mjukstarta känns mest rättvist för mig, hoppas det är okej för er med? :) Men en sak ska ni veta och det är att det känns jättekul att vara tillbaka!
Mitt hår har till och med blivit så långt att jag kan ha toffs- så länge sedan var det vi hördes. Skärpning!