Första advent

publicerat i Allmänt, Shopping;
Jul, jul, strålande jul. Tänk att nu är det på riktigt. Första advent är här och vi har julen hos oss om fyra veckor. Helt fantastiskt! Jag längtar så otroligt mycket. Idag inledde vi morgonen i tvsoffan, tight uppkrupna, omvirrade i  filtar och tittade på längdskidor. Det är ju så himla mysigt vintertid- absolut det bästa som finns! Dessutom två mycket fina svenska framgångar, det tackar vi för och längtar ännu mer till Skid VM i Falun som äger rum i februari.
Vi var iväg en sväng på julskyltning idag. Längtar ihjäl mig varje år till denna dag, men i år blev jag så himla besviken. Inte alls sådär som det brukar vara. Inte så mycket julpyssel, inte så mycket lotterier, väldigt litet utbud generellt och alldeles för mycket folk. I Järbo. Nej. Nästa år får det bli en tur till Gävle kanske, och se när stora bocken invigs! Vi åkte förbi bocken nu precis innan jag blev avlämnad på tåget, den är ju väldigt mäktig alltså! När den är på plats så vet man att julen kan starta på riktig. Hoppas, hoppas den får stå kvar i år och inte bränns ner... Nu är det dags att tacka Gävle-Sandviken och Jäderfors för helgen och säga hej till Sundsvall.
 

Första advent städning

publicerat i Allmänt, Handarbeten;
Hej härliga lördag! Är det inte härligt? Imorgon vankas första advent, idag har det varit världskupp- premiär i längdskidor, jag är hemma hos mamma och pappa, vi har gjort julmysigt i köket hela familjen och jag har fått nya, fina julnaglar. Alltihop i ett paket liksom. Så himla perfekt på alla sätt och vis! Hur har din lördag sett ut? Jag antar att det har julstökats på rätt bra i de flesta Svensson- villorna idag. Så himla rätt! Julgalen som jag är så får man säga så. Det kan aldrig, absolut aldrig blir för mycket julmys.
Dessvärre har en elak förkylning dragit in. Har länge varit svälld i halsen men inga problem i övrigt. Nu är näsan sådär tjockt, vintertäppt, halsen gör ont, febern smyger sig på och jag känner att krafterna inte riktigt räcker till. Hoppas det bara är något tillfälligt, har inte tid att vara sjuk. I alla fall inte nu inför julen.
Nej, nu är det dags att pipa ner i köket. Pappa ropar, han har pysslat ihop en överraskning på kvällskvisten. Får se vad det är som slinker ner i magen kvällen till ära. Mysig lördag <3
 

Framför kameran

publicerat i Allmänt, Träning;
Hej vänner säger jag efter en stressig förmiddag. Blev ett tidigt uppvaknande och massa förmiddagsstress innan jag tog mig iväg idag. Fotografering på gymmet stod på schemat och gissa om allting kändes pirrigt! Det är ju min första gång att hamna framför kameran med en kille som justerar mig, berättar hur jag ska posa och hur jag ska le. Materialet ska sedan användas som reklam så det känns faktiskt extra pirrigt! Fast såklart riktigt roligt också då det är en ny erfarenhet att bli fotograferad på det här sättet. Sen bara vetskapen om att bilderna ska iväg på retuschering, att de ska väljas ut av en PR- byrå och att det sen ska tryckas. Uschamej, spännande, spännande! Får se om jag får åt mig ett exemplar så jag kan visa er hur det blev.
 
Sitter nu på tåget. Lunchtåget. Himla skönt att komma hem i tid och hinna njuta lite mer av ledigheten hemma. För hem ska jag den här helgen- så mysigt! Känner mig rätt sliten efter förmiddagen så blir nog en liten powernap på tåget, hihi. Happy Friday <3
Morgonens linslusar, hihi.
 

En heldag tog ut sin rätt

publicerat i Allmänt, Träning;
Med julmusik svagt klingande ur högtalarna och doftljusen tända inne på rummet känns det faktiskt lite mysigt. Julmyisgt! Har krupit ner under täcket för kvällen. En heldag på jobbet tog ut sin rätt och jag känner mig faktiskt småsjuk igen. Termometern visar febergräns, kroppen ömmar och halsen är fortfarande svälld och gör ont. Blev ingen träning ikväll och ingen i morgon heller för den delen, så tråkigt! Hoppas att jag är piggare till helgen då jag hade tänkt ta mig ut på en premiärtur i skidspåren, så håll gärna en tumme. 
Är dags att göra sista rycket på pluggfronten för kvällen. Väskorna hem är packade och tåget rullar hemöver vid lunchtid. Ska bli himla, himla skönt att umgås med familjen igen även om jag ganska nyligen var hemma. Men först väntar miniprojekt på gymmet, en fysikföreläsning och ett telefonmöte- sen så! <3
 Vi har fått nya jackor på jobbet. Älskar verkligen min!
 

Mamaindoor- träning

publicerat i Allmänt, Träning;
Man lär sig något nytt varje dag sägs det. Idag fick jag vikariera på ett Mamaindoor- pass, där nyblivna mammor får träna på att jobba upp sin bålstabilitet med sina små bebisar som hejarklack. Oerhört rolig erfarenhet med några nya uttryck i bagaget som magtunnel och mamaburpee. Hoppas få vikariera igen i framtiden, hihi :) 
Jobbdagen fortsätter på Sportsgym. Slutar 17:00 idag och hade tänkt köra ett crossfit- pass då men vi får se hur kroppen känns. Har varit så loj hela dagen så för att orka fick jag starta morgonen med en tomtekaffe från Espresso House samtidigt som jag betalade räkningarna. Skulle behöva lite mer energi på eftermiddagen så vi får väl se vad jag hittar på för att stå rycken.


Ett liv i rörelse

publicerat i Allmänt, Träning;
Mitt liv har fått sig en rejäl uppryckning de senaste veckorna. Ställde om mig helt från redigt festande till ordentligt med träning- och jag är så lycklig över mitt beslut! Träning, hälsa och välmående är det jag brinner för och älskar, därför är det skönt att vara tillbaka på banan igen med hårda pass på gymmet och sen mysiga kvällar i soffan <3 
Började i höstas att ta Pole Dance- klasser och det är en helt fantastisk känsla där man från grunden får jobba upp sitt självförtroende. Någonting jag verkligen behövde efter ett tufft år med mycket sorg och saknad av killen mitt hjärta slog lite extra för. Dansen får mig att krypa in i min lilla värld, låta mig vara den jag är och sen tvingar mig att vara stolt för mig själv och det jag klarar av. Stolt över att kunna ha ett liv i rörelse- precis så som jag vill ha det <3




Ensamma drömmar

publicerat i Allmänt;
Har sovit så dåligt den senaste tiden. Vrider och vänder, vaknar, kollar klockan och somnar om. Samma procedur flera gånger varje natt, varje dag. Jobbigt. 
Jobbigt att behöva vakna upp från något man inte vill vara inblandad i. Drömmar som faktiskt gör ont i kroppens vakraste muskel. Hjärtat. Som låter tankar flyga iväg på dagtid, som stannar kvar djupt, djupt inne nattetid. Men jag antar att allt tar sin tid. Även om det är bra så kommer det aldrig att vara helt bra. Tankarna och minnena finns hela livet. Fantastiskt fina.
Nu vill jag börja skapa nya minnen med någon annan <3


Snickrar- i rosa One Piece

publicerat i Allmänt, Hemmet;
Tisdagen är över och i full fart har den gått. Vet inte ritkigt var tiden tog vägen utan tjopp sa det och klockan var åtta och det var dags för ytterligare ett avsnitt av Svenska Hollywoodfruarna. Nu är det slut på det roliga igen och det är dags att börja längta till nästa veckas tvtittande. Måndag och tisdag, Ensam mamma söker och Hollywoodfruarna, thats the spirit of feelgood!
 
Blev inte riktigt klar med mitt knytande av julkulor idag. Hoppas hinna klart i morgon så jag kan visa er min mysiga, lilla gran. Köket fick sig en liten ombonad istället då micron försvann från köksbordet (vet inte om ni vet hur det såg ut innan?) och till det projektet behövdes 7 meter sladd (som det visade sig att inte skulle räcka), sånna där kabelklämmor man spikar fast kabeln med och såklart en oerhört händig brud i en rosa one piece. Okej, händig var att ta i, men skarvsladden blev ditnitad på väggen och en "snygg" skarvning vid proppskåpet fick duga. Det är ju så när man bor i studentlägenhet och inte har haffat någon handy man än...
 
 

Brunch á la löning

publicerat i Allmänt, Hemmet, Mat och recept, Shopping;
Idag startade vi upp dagen här hemma med brunch på IKEA. Faktiskt väldigt mysigt och riktigt privärt. 59:- för icke medlemmar, 39:- om man är med i IKEA- Family. Vardagslyx för en fattig student minsann, löningsdagen till ära!

Senare väntade shopping för hela slanten och det bästa köpet med hem blev en julgran. En äkta! Så nu luktar det sådär juligt och gott överallt. Sitter för fullt och knyter julkulor, ett himla sjå att få mysigt och fint. Men värt det, ja, det är det varje sekund!


Att vara tillbaka- antagligen en tillfällighet

publicerat i Allmänt, Hemmet, Träning;
Hej!
Sist jag befann mig här inne var det tolfte augusti, över tre månader sedan! Dåligt, tråkigt men på något sätt himla behövligt. Har hunnit tappa min dunderform jag hade i somras, hunnit jobba mig tillbaka en bit, varit sjuk till och från hela hösten, varit med om resor, träffat mycket människor, dejtat, kuggat en tenta och såklart jobbat, jobbat, jobbat. Försökt fått tiden att räcka till men som vanligt insett att den knappt räcker till hälften av alla saker jag vill göra. Eller borde.
 
Nu sitter jag här, en måndag efter världens sämsta helg och hoppas den här veckan ska pigga upp mig ordentligt! Har Sh´bamat, julpyntat och bekymrar mig lite över min onda hals. Dumma, svullna hals. Jag har inte tid med att du ska krångla nu! Men sjukhuset säger att det inte är någon fara att träna så länge den bara är svullen och gör ont förutsatt att jag inte är förkyld eller har feber i övrigt. Litar på sjusyster för den här gången, men varje natt när jag lägger mig på kudden är jag ändå orolig för att dö i sömnen av hjärtstopp.
 
Natti <3