Pustar ut

publicerat i Allmänt;
Just nu händer det någonting som inte alls händer ofta här på Grönborgsgatan. Jag sitter i soffan och tittar på TV! Hade det inte varit för att det är premiär av Biggest Loser och att jag vet vem Elin är som är med och tävlar, så hade jag nog inte suttit här. Men nu måste jag se, peppa och stötta Elin. Gråter redan efter dom 12 första minutrarna. Fasen vad strongt det är att delta i ett sådant här program!
Idag känner jag att det är skönt med en kväll i soffan. Har städat lägenheten, gjort klar en inlämningsuppgift, tränat, jobbat med Sandvik- projektet och tvättat. Så ja, lite ledig tid framför tvn är jag värd :) Imorgon rivstartar vi igen. Kram!


Veka 14!

publicerat i Allmänt, Hemmet, Skola och utbildning;
Hade ställt klockan i morse för jag skulle  ta mig iväg på en springtur. Gick sådär. Vaknade till en timme senare och insåg att det inte blir någon förmiddagsträning idag, idag behövde jag sova. 
The to do list för dagen är svinlång och jag tänkte försöka hinna med allt innan jag går och lägger mig ikväll. Om jag lyckas eller inte det får vi se, nu ska jag sätta mig på universitetet ett par timmar, sen ska jag hem och röja i lägenheten som är svinäcklig. Lika bra att kicka igång veckan, nu kör vi! :)


Vi två in da car!

publicerat i Allmänt, Hemmet, Skola och utbildning;
Tillbaka i Sundsvall igen. Känns himla vemodigt att lämna Jäderfors nu när jag vet hur mycket mamsen och papsen jobbar med mitt rum och så är jag inte ens där och hjälper till. Inte riktigt mina fasoner och det svider lite i hjärtat av att tänka på det. Försöker hursom fokusera på skolan dom dagarna jag är här nu och samtidigt har jag lite att styra upp gällande Sandvik- och Sportsgym- jobb. Far hem till Jäderfors redan på tisdag kväll för på onsdag väntar en flygtur upp till Luleå och lunchföreläsning till Sandviks födel. Är lite nervös men det kommer bli väldigt, väldigt kul! Den här veckan kommer gå i hundratjugo knyck känns det som, lika bra att hänga med från start.
Bilade upp med Idis idag. Ingen stereo i bilen så fick bli oerhört mycket prat i stället. Tyckte det var skönt. Hinner inte träffa min fina Ida så mycket mer så dom stunderna jag får med henne är värdefulla! Även om det så ska vara i en lortig bil farandes norrut, haha.
 

På gång

publicerat i Allmänt, Hemmet;
Nu är rummet verkligen på G här hemma på Kärråsvägen. Golv, spackel, färg, tapeter, ja, till och med ett tapetserarbord så nu jäklar ska här rustas! Så tråkigt att jag åker tillbaka till Sundsvall nu, hade gärna sett utvecklingen under veckan! Men jag överlåter det till mor och far och kommer hem med spända ögon på fredag. Så härligt att vara på gång, på riktigt! 


Frisk start

publicerat i Allmänt, Träning;
Startade dagen med en springtur idag. Inte lika soligt som tidigare dagar men fortfarande lika varmt! Svettades som en galning och det kändes himla tungt, ändå sprang jag fortare än vad jag gjort hittills i år. Väldigt märkligt men ett kul inslag i vardagen såklart. Äntligen nått som går bättre än tänkt :)


Projekt fixa rum åt Elin

publicerat i Allmänt, Hemmet;
Idag har det varit full rulle hela dagen, så att jag ligger i soffan och gäspar större än en häst är väl inte så konstigt. Huvudfokus idag har varit dans med mina fantastiska små, men också att påbörja projekt skaffa ett rum åt Elin! Juste, skaffa ett rum till mig. Eftersom jag ska bo hemma hela sommaren så behöver jag någonstans att ta vägen om dagarna, allra helst eftersom jag kommer jobba skift. När jag redan 19 år gammal flyttade hemifrån så fick syrran ta över mitt gamla rum och därav är jag utan nu. Så idag städades en gammal garderob ur och tapeter började rivas. Skönt att vara igång, jag blir så inspirerad!! :)


Frukost på Marangoni

publicerat i Allmänt;
Har startat lördagen på det kanske absolut bästa sättet. Träffat min fina vän som jag tyvärr inte hinner träffa så ofta som jag vill, men när vi väl ses har vi oerhört kul tillsammans! Av olika anledningar har vi glidit ifrån varandra genom åren, men nu har vi lyckats hitta tillbaka och det känns så himla bra i hjärtat. Jag är så glad att hon fortfarande vill vara min vän och att vi ska få uppleva dom flamsiga stunderna från högstadiet igen. 
Åtta i morse tog vi en frukost tillsammans. Åt, pratade och tiden bara flög iväg. Var så exalterad just då att jag glömde njuta lite tror jag. Men det är ett bra tecken, då vet jag att det inte dröjer så länge tills vi ses igen <3




Rörd till tårar

publicerat i Allmänt;
Så har den där känsliga sidan hos mig tittat fram igen och jag har fått ur mig dagens produktion av tårar. Har ni hört låten Oh Sweet Lorraine? Det har jag, och när jag fick höra att det var en äldre farbror som skrivit det till sin fru som han miste så fick jag gåshud och kände att det fakiskt finns hopp för mänskligheten och att man kan leva ett liv i 75 år tillsammans och älska varandra lika mycket som dag ett.
Idag tittade jag på ett klipp om det här och jag började storgråta! Jag visste ju precis vad som skulle hända, hur låten skulle låta och allting, ändå blir jag rörd till tårar av att se den här söta farbrorn framföra sitt budskap. Så himla mäktigt! Det liv han levt med sin älskade Lorraine, precis ett sånt liv vill jag också leva en vacker dag. Har du inte sett klippet så finns det r. 
Och nej, alla knäpper inte kort på sig själv när dom gråter. Men det gör jag :)
 

Jag & min crush

publicerat i Allmänt;
Fasen vad jobbigt det är att ha en crush på någon! Allra helst när man aldrig riktigt crushat på någon tidigare- whatsoever! Inatt till och med drömde jag om den här killen och jag tycker det hela börjar gå lite långt. Jag vet inte ens om jag har tid med det här egentligen? Det tar ju så sjukt mycket tid! Onödig tid som man hade behövt lägga på något annat. Men så kan det ju faktiskt vara jag som är dålig på att hantera det också. Det är ju trots allt första gången... Nej, nu sitter jag här och småler igen när jag skriver, haha. Jag blir helt knäpp på det här alltså! Bäst att rycka upp sig nu innan det är för sent. Men det är ju himla mysigt samtidigt, det tänker jag inte sticka under stolen med :)
Nog om fjärilar i magen och ett fånigt leende på läpparna. Nu är det dags att kicka igång fredagen! Telefonmöte, göra powerpoint till lunchföreläsning nästa vecka, klipptid, öva dans och 17:00 BOOM! SH´BAM release 17:00 på Må Bättre i Sandviken. Taggad så jag nästan spricker :) Hoppas du får en härlig start på helgen i solen, kram!
 
 

Nya löparskor

publicerat i Allmänt, Kläder och skor, Shopping, Träning;
Jag undrar om det ligger något slags trötthetsmoln över Gästrikland? Så fort jag är hemma för att kunna ta det lite lugnt så slår tröttheten till som en blixt och jag vill inget hellre än att sova. När jag är i Sundsvall så är det tvärt om, då är det inga som helst konstigheter att man är uppe till efter elva en vardag. Sjukt mysko!
Var iväg och unnade mig nya löparpjuks idag. Ett par riktigt schyssta asics blev det, men så kostar det att ligga på topp också. Dumma benhinnor, dumma snedtrampning. 1500:- fattigare men sjukt motiverad lämnade jag Intersport. Testade skorna redan ikväll och jäklar vilken fart man fick under sulorna. Hoppas det håller i sig, haha! Benhinnorna kändes fortfarande lika så vi får se vad jag hittar på åt dom. Jag tänker inte låta dom besegra mig, jag tänker vinna kampen!
Nej nu måste jag sova. Agendan imorgon är lång, natti natti! 


Påväg hem

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning, Träning;
Solen skiner utanför. Solbrillorna är på och jag sitter på tåget påväg hem till Gävle, Sandviken och slutligen Jäderfors- världens finaste plats! Tentan gick som misstänkt åt helvete, men just nu orkar jag inte bry mig. Jag gjorde så gott jag kunde. Just nu fokus på Sh'bam- release imorgon, Blissdance, Sandvikjobb och introduktion till Sportsgym. Helg. Underbara helg! <3


Sista minuten plugg

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning;
Inatt har jag verkligen sovit som en kratta. Vridit och vänt, kollat klockan flera gånger och flyttat runt i sängen för att det har varit för varm, det har varit för kallt, för lite täcke, för mycket täcke, en kudde fattas hit och dit. I think you guys got the point! Ligger nu och väntar på att alarmet ska ringa. Håller pluggpapperna i handen för att jag inte ska kunna sitta på tentan och tänka "varför ansträngde jag mig inte bara liiiite till". Nu försöker jag ju i alla fall, right? 
Om en timme går jag hemifrån. Tentan håller på till ett men jag tror jag blir klar före. Eller så sitter jag där och verkligen försöker pressa fram något. Hörs sen friendos, ha en fin torsdag! <3


Dagen innan

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning;
Klockan är tjugo i åtta och jag ligger redan nerbäddad i sängen, dagen innan tentan. Är så fruktansvärt besviken på mig själv när jag vet att jag har kunnat prestera så mycket bättre inför den här dumma tentan än vad jag faktiskt kommer att göra imorgon. Det har hänt så mycket annat omkring mig dom här fem veckorna och alla tankar har inte alltid varit på plats där dom ska. Jobb, träning, snygga killar hit och dit, familjen och vänner. Ni hör ju, allt annat har varit roligare än det som borde vara kul. Jag kommer gå till tentan i morgon, försöka göra mitt bästa och sen får vi se hur långt det räcker. Det är i alla fall okej att misslyckas. Synd bara att det börjar bli en vana. I typ det mesta.


Tentaångest

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning, Träning;
Ligger i sängen nu, helt förstörd. Gråten är i halsen, ögonen är blytunga och jag vill bara somna och helst inte vakna förens på fredag. På fredag är tentan över, Sh'bam- releasen är på ingång och jag kan äntligen må bra igen. Men just nu är tentaångesten ett faktum och jag börjar ställa in mig mer och mer på omtentan den 8:e maj. Fan också!


Pluggmode

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning;
Tentaveckan är in action! Känns som den här perioden kommer bjuda på mer kvantitet än kvalitet. Ordbajsa är jag ju faktiskt en hejare på! Dessvärre har jag väl ingen nytta av det i en ekonomikurs. Bättre blir det inte av det fantastiska vårvädret som dragit in över Sundsvall just när jag har tentavecka. Tack och bock för det, nu är oddsen ännu större att jag kuggar tentan. 
Nej, nu får rasten vara slut. Back to business! 


Runda 2

publicerat i Allmänt, Träning;
Somnade rätt sent igår och lyckas ändå vakna pigg idag. Hade tänkt mig en morgonpromenad men bestämde mig i sista stund för att faktiskt testa springa igen. Fick tips om att prova springa i stödstrumpor när man har problem med benhinnorna så jag skulle testa det idag. Tror ni jag hittade strumporna? Nej.... Men jag testade i alla fall att springa och det gick hyfsat bra! Behövde inte gå en enda gång idag så det känns som att det går framåt :) Däremot var kroppen jäkligt seg idag. Kändes som jag hade blyklumpar i skorna och andades genom ett sugrör. Såg antagligen ut som en jäkla flodhäst när jag forserade fram, haha. Men jag bjuder på den, är just nu så glad att jag faktiskt kunde springa hela rundan utan känningar! :)


Motivationsbrist

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning, Träning;
Har verkligen, verkligen, verkligen försökt hitta motivation till skolan hela eftermiddagen utan resultat. Det enda jag lyckats åstadkomma är en tupplur, en promenad uppför norra berget och en genomkörare av nya sh'bam- releasen, sen tog det liksom stopp vid allt annat! Har tänt ljus i lägenheten nu i hopp om att det ska öka min inspiration men det ser trögt ut. Borde kanske lägga ner för idag och ta nya tag i morgon? Tre dagar kvar, sen är det tenta. Börjar bli ont om tid!


The lovley day after

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning;
Inflyttningsfesten är över. Lägenheten ser ut precis som innan (nästan mer städad faktiskt), och jag ligger själv i sängen för frugan har redan hunnit tillbaka till Hudik. Är så glad över att det finns så många fina människor omkring mig, jag vet inte hur jag har lyckats skrapa åt mig dom? Fin fest, mycket skratt, lite tårar och en himla, massa folk. A perfect night!
Täcket har precis blivit sådär varmt och skönt så man skulle vilja ta en liten powernap. Vet ju hur det brukar sluta så tror jag får skippa den idén. Måste läsa lite redovisning nu och tänka igenom allt tokigt jag kläckte ur mig igår. Det är skitdrygt att jag alltid pratar först och tänker sen, men antar att det är det som gör mig till mig. Nej, tentaplugg var det. Ha en härlig söndag i solen <3


Fredags- glad!

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning, Träning;
Ligger hemma i sängen, alltså Jäderforssängen (som egentligen är en soffa, men det är en helt annan historia), och är fruktansvärt trött. Det märks att det är fredag och att veckan börjar lida mot sitt slut. Skulle verkligen behöva sova ut i morgon men spinningsalen lockar och jag ska äntligen få spinna för första gången på ett bra tag. Småkryper lite i benen! Pepp, pepp :)
Innan jag avrundad måste jag bara få berätta hur fredags- glad jag är idag! Dels är det helg, dels ska jag få ha två pass på Må Bättre i helgen, dels ska vi ha inflyttningsfest, dels är det Let's dance MEN (det är nu det kommer), jag fick veta idag att jag kommer få tillbaka 12000:- på skatten i år- wiho! Har med andra ord all anledning att dra lite extra på smilbanden idag. Känns bra. Lite sådär Robin Hood- feeling över mig, haha. "Det är Robin Hood jag vill ha!" Nej, nu spårar det här. Märks att jag är trött, haha. Ha en fin helg friendos <3




Bambi på hal is

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning, Träning;
Avrundar pluggveckan här i Sundsvall med en riktig Bambi på hal is- upplevelse. Trotsade töväder och tog mig ut på min powerwalk som vanligt. Powerwalken blev sakta men säkert en mer överlevnads promenad, där varje steg var en kamp mot att halka och bryta benet, haha. Blev dryga fyra kilometer i alla fall. 
Idag är det tentaplugg för hela slanten och hemfärd till Sandviken. Kortvisit den här veckan för i morgon har vi inflyttningsfest här i Sundsvall jag och Tovan så det är bara att åka tillbaka. Pepp!

TT-Tränings Torsdag

publicerat i Allmänt, Träning;
La mig precis i sängen. Svettig. Sånt där som inte är så himla mysigt och fräscht egentligen, men som är så fruktansvärt skönt när man tränat och är trött! Spelar väl egentligen ingen större roll, just nu är det ju ändå bara jag som sover i min säng. Singelliv har sina små fördelar!
Har varit förbi Sportsgym idag och brainstormat fram ett Cirkle- pass tillsammans med Mia. Sjukt kul och väldigt inspirerande tjej! Det är mycket att tänka på när man lägger ett pass för högintensiv träning. Aktivera alla muskelgrupper, hitta lämplig ordningsföljd, ha varierade övningar, nytt + gammalt, kunna övningarna kliniskt själv och att våga peta! Vad då "peta" tänker ni? Jo, peta på folk så dom har rätt teknik! Då gäller det ju att man själv kan övningen till 110%, professionalitetoch  kvalitet- det är det man vill leverera som instruktör! Hursom, vi fick ihop ett pass. Jag ska köra det själv en gång och sen känner jag mig fit for fight :) 
Avslutade torsdagsträningen med att öva in mina fyra låtar till nya SH'BAM releasen. Den 28:e smäller det och jag är så taggad, whiiie!


Löjligt nöjd över min nya t- shirt

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning, Träning;
Ibland finns tid, motivation och inspiration till att skriva inlägg som faktiskt är av lite värde. Igår fanns ingenting av ovanstående och absolut inte tid. Antar att det kommer se ut så fram till nästa vecka då vi har tenta, så var inställd på att inläggen kan komma hipp som happ.

Igår hade jag intro på Sportsgym i repan. Mycket att komma ihåg, mycket att ta in men fruktansvärt kul. När passet slutade klockan åtta var jag helt fullproppad i skallen och nästan vinglade ut från gymmet. Som sagt, mycket att ta in! Nästa intropass är på tisdag- looking forward! 




Tröttis

publicerat i Allmänt, Hemmet;
Ligger just nu i sängen och pustar ut. Är så himla trött idag, vet verkligen inte varför? Håller på med tvätten nu och det känns som det tyngsta i världshistorien. Tur jag bara har tvättstuga till klockan åtta, sen hoppar jag bums i säng! 



Tuesday morning walk

publicerat i Träning;
Prommis avklarad och frukost intagen. Vet inte vad det har tagit åt min ämnesomsättning den senaste tiden, är hungrig konstant! Idag blev det två tallrikar flingor med mjölk och fyra hårdbröd- mackor. Fortfarande småhungrig så köpte en macka i caffis. Tror ni man måste gå och kolla upp det här? Börjar bli lite orolig. 


Tillbaka där jag hör hemma

publicerat i Allmänt;
Är tillbaka på platsen där jag känner mig som allra mest hemma. På Grönborgsgatan! Känns märkligt att det redan är måndagkväll, man missar så mycket på något sätt. Petar just nu i mig middagen bestående av pepsi och popcorn, samtidigt som jag ligger nerkrupen i sängen och spelar Hay Day. Fruktansvärt dumt att dra på sig spelberoendet igen när man väl tagit sig ifrån det. Men, men, man lär sig av sina misstag! 


No Excuses

publicerat i Allmänt, Träning;
Trots snöväder och oskottade vägar tog jag mig iväg på morgonpromenaden idag med. No excuses! Pluggade i öronen, drog på mig en mössa och sen pep jag iväg som om det vore vilken dag som helst. Jobbigare blev det också med allt pulsande, plus i kanten på det :) Såg ut som snömonstret själv när jag kom hem så det var bara att hoppa in i duschen och göra sig redo för tandis. Idag ska visdomstanden ut. Skräckblandad förtjusning! 


7 års olycka

publicerat i Allmänt;
Gratulerar mig själv för att ha dragit på mig 7 års olycka i helgen. Tyckte jag att jag behövde det? Jag som oftast skjuter stolpe ut i vanliga fall liksom. Antagligen betyder det att det går åt helvete i morgon när jag ska dra ut min tand, eller så kuggar jag tentan om två veckor. Eller ja, juste. I vanliga fall hade jag råkat ut för ett av alternativen, nu när jag pajat spegeln i badrumsskåpet så gå det nog åt skogen med båda. Lucky me...
Älskar förresten att vara hemma en söndag! Har glömt hur fantastiskt mysiga söndagar är på alla sätt och vis. Mys i soffan med massa bra på tv (idag både världscupavslutning i längdskidor och SM- bandyfinal), och bara ladda om för en ny arbetsvecka. Helt ofattbart att folk inte uppskattar söndagar mer än vad man faktiskt gör. Jag ska passa på att njuta av att jag för en gångs skull inte tillbringar söndagskvällen på ett tåg :) Vi hörs i morgon mysisar, kram <3 


Premiär i löparakorna

publicerat i Träning;
Tog mig iväg på premiärlöprundan idag. Gick ändå hyfsat bra, men som jag misstänkte så skulle inte mina benhinnor hålla hela vägen. Sprang dryga fyra kilometer men fick ta det lite lugnare med en promenad efter 1,5 kilometer, då nästan krampade det i benhinnorna. Mycket märkligt! Gick några minuter till känningarna släppt och sedan började jag springa igen och det funkade hyfsat bra. Tog mig runt hela vägen utan att få slita speciellt så det är skönt med någon typ av formbesked. Synd bara att kroppen säger ifrån, men det ska jag jobba upp sakta men säkert :) 
Nu taggar vi inför bandyfinalen, Sandviken- Västerås. Blir det nytt SM- guld måntro? Hoppas!


A girls night out

publicerat i Allmänt;
Igår kväll var jag ut på vift med mina två härliga Sh'bam- pinglor. Lobbys tjejkväll levererade både god mat, trevliga drycker, en kul goodiebag och massa härligt underhåll i form av trubadur, småstadsliv och två strippor. Ögongodis alltihopa, haha! Blev en rätt tidig kväll och det var skönt, vi alla var lite seg efter veckan. Önskar vi brudar kunde ses oftare, vi har så himla kul tillsammans både i och utanför träningslokalen! 
Nu är det dags att svira om till träningskläder. Pass nummer två på Må Bättre står på agendan. Är laddad, idag ska jag lära kidsen svår koreografi :)


I farten

publicerat i Allmänt, Mat och recept, Träning;
God morgon säger jag i förbifarten. Har precis hoppat på tåget och ska åka hem till Sandviken. Dubbla pass med barndans väntar i helgen, införakaffning av nya längdskidor står på att- göra- listan, och så tänkte jag ta mig an årets första löprunda. Får se om benhinnorna håller för det, hoppas!
Började dagen med världens godaste frukost- ägg och bacon. Skivade lite grönsaker till också för att fylla ut tallriken, är så himla hungrig nu för tiden så det behövdes. Nu ska jag öva lite koreografi eftersom det inte blev någon morgonprommis idag. Ha en fin lördag, puss!


Kvällstankar

publicerat i Allmänt;
Det är okej att ha små dippar. Idag är en sån dag. Men det är okej. Imorgon klistrar vi på leendet igen som om ingenting har hänt. Även om det svider. Så. Jävla. Hårt



Fin fredag!

publicerat i Allmänt;
Sitter hemma hos Micke och Olivia. Alla fina är samlade och vi har jättetrevligt! Har precis ätit mat tillsammans, oxfilé och ugnsrostade grönsaker. Känns väldigt bra i hjärtat, ibland behöver man inte berätta hur bra man mår- det är så uppenbart! 
Ha en fin fredagkväll vänner så hörs vi i morgon. 


Burpee- slarv

publicerat i Träning;
Den här veckan har jag minst gjort 200 burpee's. Ni vet, böja sig ner, hoppa ut i "plankanposition", ner med bröstet i golvet, upp i "plankanposition" igen, hoppa ihop i "smågrodorställning" och avsluta med ett upphopp. Sen fortsätter samma procedur, om och om igen. 
För en brud som gjorde sin första burpee ever förra veckan är det här rätt saftigt. Märker själv hur jag inte orkar med alla i ett högt tempo under hela passet. Det syns på mitt vänstra knä också. Slarvar antagligen någon gång före och efter man ska ner med bröstet i golvet, jag gör nog alltihopa på en gång när jag blir trött, haha!


Ny runda

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning, Träning;
Med oerhört trötta ögon lyckades jag tillslut ta mig ur sängen, hoppa i löparskorna och bege mig ut på en morgonpromenad. Testade en ny runda idag, lite mer backe än vanligt! Rumpa och lår måste få sig lite mer och hårdare träning. 45 minuter var jag ute i blåsten, härligt sätt att starta dagen! Nu laddar jag om för föreläsning. Jag hatar, verkligen hatar, externredovianing!


HIIT Challenge

publicerat i Kläder och skor, Träning;
Tog mig iväg till gymmet idag igen. 30 minuter, sjukt intensivt, med HIIT Challenge. 8 stationer, 30 sekunder styrka per station och15 sekunder aktiv vila mellan varje omgång. Blodsmak i munnen och kräkvarningar- sjukt vad kul det kan vara att träna! Trots att mina armar, två timmar efter att passet slutat, fortfarande bränner så är jag sjukt pepp till i morgon. Bring it on! 
Skulle verkligen vilja ha det här linnet. Rätt tydligt hur man borde träna- varje gång!



White is fresh!

publicerat i Kläder och skor, Shopping, Träning;

Har plockat ut fyra, vita góbitar från Nikes kollektion som jag känner är stora måsten till vårens träning. Vitt i all ära, det är ju fruktansvärt schysst. Kan se mig själv i alla fyra en härlig våreftermiddag eller en lite kyligare försommardag. Nike är i en egen klass för sig när det kommer till träningskläder, jag har sagt det förr och jag säger det igen. Otroligt fräscht!

Klockan har jag suktat efter länge nu och jag gör det fortfarande. Jag hoppas den dyker upp i present till sommaren, är ju faktiskt bara tre månader kvar till jag fyller. Dags att påbörja önskelistan månntro?

 

 

Mumma för välmåendet!

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning;
Klockan är halv två och vi sitter på föreläsning. Har fortfarande inte riktigt kommit igång med plugget. Känns inte som det kommer bli så mycket gjort på den fronten idag, men jag tänker att det är bra med en vilodag och köra gärnet sen när jag väl är motiverad. Inte för att det händer så ofta, men kanske sen. Typ i morgon.
Passade på att njuta lite av vädret idag. Himla härligt med vår, nu har ju värmen börjat komma också. Mumma för välmåendet!


Torsdagsseg

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning, Träning;
Ligger i sängen och halvsover. Ögonlocken är fruktansvärt tunga och täcket är sådär perfekt varmt. Det enda som håller mig vaken är Toves stormkokande ägg på spisen och hennes duschande. Vet inte riktigt när tröttheten kom? Kanske någon gång efter den lite småkyliga promenaden på 42 minuter? Eller efter att jag tryckt i mig åtta (ja du läste rätt, ÅTTA), smörgåsar nu på morgonen?Fortfarande hungrig. Jag förstår inte vad det har blivit för fel när jag är konstant hungrig? Morgonpromenaderna eller mitt nya, lite hårdare, träningsupplägg ligger nog bakom det hela. 
Jag tror torsdagen får börjas med en powernap sen måste jag plugga. 


First Kiss

publicerat i Allmänt;

Har ni sett den här videon? Kanske det finaste jag sett, helt omöjligt att sluta le. Bubblar lite sådär pirrigt i magen, man vet själv känslan av att kyssa någon som man inte känner. Fällde en liten tår innan videon var klar. Typiskt mig att vara en sån himla känslomänniska.

 

Pestolax

publicerat i Mat och recept;
Har alltid haft så himla svårt för fisk för det luktar pulla och smakar pulla. Det enda som faktiskt kan gå ner, någon gång ibland, är mammas fiskgratäng- men that's it! Fick tips av Idis i veckan att slänga på lite pesto på laxen och hiva in i ugnen, lätt och smidigt. Testade det, rynkade på näsan och åt. 4 portioner blev det, men inte förens på fjärde portionen började jag inse att det faktiskt smakar rätt okej! Gör en ny laddning om några veckor så får vi se om det håller i sig, alltså mitt "gillande" av fisk. 


Dag 3

publicerat i Träning;
Tredje dagen idag som jag tar mig iväg på en morgonprommis. Är så himla skönt, jag hoppas jag orkar hålla i det här nu. Var såklart lite lättare att ta sig upp idag också och masa sig iväg efter dom glädjande beskeden igår. Blev en redig motivationsboost :) Taggar inför passet ikväll!



Nytt jobb!

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning, Träning;
Känslorna bubblar över inombords just nu. Blev nyss kontaktad av Sportsgym i Sundsvall som vill erbjuda mig jobb både som instruktör och till receptionsarbete. Whiiiiie! Jag har så svårt att berätta hur glad jag är, skulle bara vilja knyta på mig löparskorna och dra ett lyckorus runt stan- känns så himla bra! :) Trodde inte jag hade någon chans alls att bli Crossfit /HIIT- instruktör, men nu har jag bevisat för mig själv att jag visst det kan. Ingenting är omöjligt, allt handlar om engagemang och vilja. Jag kan. Jag vill. Jag ska. Just nu vill, kan och ska jag dansa 45 minuter Sh´bam. Release 15, världens bästa! Leendet på läpparna vill inte lägga sig så jag lever kvar i lyckoruset ett tag till. YES!
 

Det där med att bo 2

publicerat i Allmänt, Hemmet;
Att bo tillsammans med någon har sina för- och nackdelar. Att aldrig behöva vara ensam hemma är den absolut bästa fördelen! I alla fall om man bor med någon annan än Tove för hon är typ aldrig är hemma, haha. Men i "vanliga fall", är det i särklass det bästa. Det sämsta med att bo tillsammans med någon är att det blir så SJUKT MYCKET DISK! Det spelar ingen roll hur vi beter oss, det ser ändå ut som att vi bjudit hela familjeskaran på middag. Har fått undan det mesta nu, överlämnar resten till frugan som kommer tillbaka inatt. 
Det som är bra med vårat samboliv är våra uppdelningar. Tove tar soporna (dom skiter jag totalt i), och jag rengör spisen (för den skiter Tove totalt i), haha. Bra uppdelning tycker jag :)


Promenad 2

publicerat i Träning;
God morgon! Lyckades ta mig iväg på en morgonpromenad även idag, fick med mig frugis också. Lite långsammare än igår men så var vi väldigt, väldigt trötta idag också. Huvudsaken vi tog oss iväg, känns bra. 


Pärondröm

publicerat i Allmänt, Mat och recept, Träning;
Begav mig mot centrum för att köra pass nummer två idag, HIIT Circle. Benen ömmar fortfarande sen lunchpasset men var bestämd med att gå, måste visa bra intresse nu när jag provtränar där! Gick åt pipsvängen med hela planeringen då passet var inställt. Aj då, stackars mig, haha. Gick i stället till Hemköp och köpte en risifrutti pärondröm, den var god! 
Klockan är åtta och jag tänker sova. Känner mig sliten, undrar om helgen ger sig till känna. Är vilodag från träningen i morgon så tänkte försöka mig på morgonpromenaden bara :) Natti!


Nya bebisar

publicerat i Kläder och skor, Shopping;
Vårtecknen faller på plats en efter en. Var igår iväg och hämtade ut mina nya, fina Converse. Beställde två par men vad tvungen att skicka tillbaka den ena modellen, den var lite trång. Men dom rosa fick fint stanna kvar på skohyllan. Nu ska jag bara köpa ett par vita byxor så är våroutfiten komplett :)


GRIT

publicerat i Träning;
Tog mig iväg på ett lunchpass idag, 30 minuter av kräkvarning. Svetten spruta, pulsen steg till taket och musklerna var alldeles darriga. Dom har gjort det igen Les Mills, levererat något med riktigt grym och hög kvalitet. Längtar redan till nästa pass- frälst!
Tog förresten fram skinnjackan idag. Känns som det är läge för det nu även om det är liiite kallt än. Lukten av jackan gör mig i alla fall påmind av våren och sommaren- låt den komma nu! :)


Morningwalk

publicerat i Allmänt, Träning;
God morgon! Visst är det härligt med vårvädret ute nu? Sopade gator, ljusblå himmel, fågelkvitter och en fräsch, vårig doft. Jag älskar det, man blir så pigg och glad inombords! :)
Tog mig iväg på en morgonpromenad idag. Har bestämt mig för att införa det så gott som varje morgon nu. Vill se lite resultat, främst till sommaren. Är fruktansvärt trött på att lägga all träningstid men inte se några resultat. Morgonpromenad, hårdare träning, mer vilodagar- tror det blir mitt nya koncept!


Söndag

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning, Träning;
Söndag idag, klockan är snart nio och jag är dödstrött. Ligger nerbäddad i sängen och stönar och stånkar över att jag måste gå och tvätta bort sminket snart- inte kul!
Har varit på G hela dagen idag. Käkat på Big Boy, städat lägenheten, gått och handlat mat, gått till ok och hämtat paket, lagat mat och tagit en kvällsprommis på 7 kilometer. Svårt att tro att det är dagen efter en rätt sliten och hård utgång igår. Laddar om för morgondagen, tänkte försöka starta med en promenix då med. Hoppas planen håller, haha. 


Hemma!

publicerat i Allmänt, Träning;
Hemma i Jäderfors, nyfärgat hår och väldigt tunga ögonlock. Känns som att den här dagen har varit hur lång som helst? Åkte från Sundsvall vid tolv, sen hade jag Sh'bam på Hälsocenter klockan fem och nu ligger jag här, halv tio på kvällen och längtar efter att klockan ringer sex i morgon bitti. Sh'bam- kvartal i Stockholm (pepp, pepp, pepp!!), innan jag hoppar på tåget upp till Sundsvall igen. Här far vi och flänger, men gud så kul det är! Mår så himla bra nu :) Skickar över en stor fredagskram och önskar dig bästa helgen på länge <3


Nya under!

publicerat i Kläder och skor, Shopping;
H&M har så himla mycket nya och fräscha underkläder nu. Det mesta går i pastellfärger och det är ju ett säkert kort hos mig. Romantiskt, enkelt och sött. Passade på att köpa ett nytt, vitt, set med små, söta rosor på. Klassiskt och enkelt, precis så som det ska vara på underkläder. Jag rekommenderar varmt att du tittar på H&M om du också behöver lite nytt underklädeslådan.


Australien- del 4

publicerat i Allmänt;
Förlåt vänner, kommer en dag senare med min fjärde del av Australienresan. Den som väntar på något gott... väntar ju alltid för länge, eller? haha. Hursom här kommer min fjärde del på resan. 
Vi var nu i Wollongong hos en av världens mest gästvänliga familjer. Vi badade i deras pool, lekte med deras barn, gosade med deras fina hund och mådde bra. Vi hade inte vädret på vår sida, men vad gör det om hundra år? Vi besökte vattenland, shoppade i massor och tog oss iväg ett par dagar till inne i Syndey.
Sydney är verkligen en av världens finaste platser- någonsin! Storstad och fin miljö på ett och samma ställe med allt vatten runt Harbour bridge och Operahuset. Vi drog även förbi Bondi beach som man hört så gott om. Visst är det häftigt med en av världens finaste stränder mitt inne i stan, men nog har vi sett flera guldklimpar längst vår resa som är minst lika trevliga, inte minst med tanke på att vi nästan varit ensamma på de andra stränderna. Vi avrundade vår helg i Sydney med pubrunda (som jag somnade på!!), och marknad. Sydney- jag kommer tillbaka!
Vi åkte tillbaka till Wollongon och sov där över natten innan vi sedan drog vidare ännu mera söder ut. Huvudstaden Canberra var vår nästa station. Canberra i sig erbjöd inte så mycket men vi såg det som gick att se. Blev massa besök på museum, vi matade fåglar och gick på zoo. Emma och jag matade giraffer och vita tigrar. Kanske det häftigaste jag gjort i mitt liv, någonsin!
Två veckor kvar av resan. Det känndes som om tiden bara sprang iväg. Även om jag hade det hur bra som helst och njöt varje sekund så kunde jag inte undgå att längta hem lite. Vi hade varit borta en månad redan och jag kände mig utvilad. Två veckor kvar, jag njöt.
Fortsättning följer.....
 

Quizkväll

publicerat i Allmänt;
Det är onsdag idag. I vanlig ordning har vi tillbringat kvällen på kåren och kört en quizkväll. Så himla mysigt! Är så tacksam över mina fina vänner som jag samlat ihop här uppe i Sundsvall, vad skulle jag göra utan er? Inte ligga i sängen smått berusad en onsdagkväll i alla fall, haha. Nu är det dags att släcka dom små blå. Jag gör det med ett stort leende på läpparna. Puss!


Fettisdagen!

publicerat i Allmänt;
Hello! Sitter helt utsliten i sängen, benen värker, axlar, armar och rygg värker, magen svider och rumpan är sådär lagomt slapp. Var iväg och provtränade på Sportsgym idag som jag ska göra fram till fredag nästa vecka. HIIT- träning, (crossfit- inspirerat), när det är som allra bäst. Älskar den här känslan av en helt utmattad kropp. Nu fattas bara lite krubb i magen och sen sömn- helt awesome!
Tänkte försöka trycka i mig den tredje semlan för dagen. Nåja, det är trots allt fettisdagen, då får man äta semlor- typ hur många man vill! En minisemla med Linnéa, en vaniljsemla med Ida och nu en vanlig med Tovan. Har du unnat dig någon än? Om inte, stick till Statoil snabbt och köp en- du är värd den idag!
 

Vecka 10

publicerat i Allmänt, Träning;
Jag satt nyss och bläddrade i kalendern och insåg till min stora förvåning att det redan är vecka 10! Var tar veckorna vägen någonstans, jag hinner inte med längre...
Den här helgen har varit mer fullsmockad än vad mina helger brukar vara. Kom hem i fredags med dunder och brak, hade Sh´bam på Hälsocenter trots min förkylning (som fortfarande inte riktigt har gett sig!!). Var hemma med syrran på kvällen så vi lyxade till det med sushi framför premiären av Let's Dance innan vi avrundade kvällen med Dumma mig. På lördag morgon stod alarmet på ringning för jag och farsan skulle iväg och köpa present till mamsen som fyllde år. Kom hem en kvart innan min bardans började, så det var bara att kasta sig i bilen och åka ner till Sandviken och hålla i det passet. När jag kom hem vankades det brödbak och plugg i externredovisning, inte ens mello kändes viktig- det är ju sånna skitbidrag i år! På söndag morgon klev jag åter igen upp till alarm på mobilen, den här gången för att åka till Mora med mitt extrajobb på Sandvik och ta i mål våra deltagare som åkte första etappen av en Svensk Klassiker. Hann där emellan dansen och plugget på lördagen hämta ut vinnarkransen till Emil från KTH som faktiskt lyckades vinna den interna tävlingen överlägset. Mycket imponerande! Kom hem elva på kvällen från Mora så då var det bara att hoppa i säng och i morse upp för att ha utvärderingsmöte på Sandvik om vår första deltävling. Så fort det var klart hoppade jag på en buss in till Gävle för att ta tåget till Sundsvall och NU är jag äntligen här, med i vecka 10 precis som alla andra, och försöker landa i vardagen. Ett jäkla åkande om man heter Elin Ivarsson, men shit vad kul jag har också!