Min nya sittplats

publicerat i Allmänt, Hemmet;
Efter flera händelserika dagar har jag äntligen tid att slänga in ett litet inlägg, så hej på er!
En av de större händelserna som skett under de tystlåtna dagarna är att jag bland annat blivit av med soffan som jag lånat av en kompis. Eftersom det var så lång beställningstid på min soffa så fick jag då improvisera för att få en någolunda bekväm sittplats undertiden som jag väntar. Om den blev så skön vet jag inte eftersom jag får träsmak i rumpan efter bara en stund, haha! Men vi får se om jag köper någonting tillfälligt, eller om jag står ut de veckor som är kvar.
Redan onsdag igen! Tänk vad fort tiden går. Snart är det helg och vi får åka hem <3

Locked out of heaven

publicerat i Träning;
God morgon! Idag är det lördag, det är ny spinningtermin och samtidigt öppethus på hälsocenter. Jag sitter och mumsar i mig frukosten, taggar till Locked out of heaven med Bruno Mars och hoppas på att passet blir fullt idag! :) Träningsglädje när den är som maxad! Så har du ingenting för dig 09:45, kom och spinna med mig. Och du! Kom ihåg att det är CX efteråt, alltså styrketräning. Det blir premiär för mig idag så vi får se hur det går, haha!
Ha nu en härlig lördag, kram<3
 

Mitt nya liv

publicerat i Hemmet;
Nu är det bekräftat, jag kan lämna Nacksta och min gamla lägenhet bakom mig. Lägenhetsbesiktningen är nämligen godkänd och det känns så himla skönt :) Så nu är det bara jag och mitt nya hem som gäller och därifrån ska jag jobba upp mitt läge som jag mentalt ligger i just nu. Börja vänja mig att det här är mitt nya hem, känna mig som hemma här och njuta av friheten. Jag hoppas, hoppas, hoppas det här kommer bli bra nu!
En första bild på mitt nya hem. Gissa om jag trivs<3

En färgklick i vardagen

publicerat i Allmänt;
Torsdag, snart helg! Mycket skönt att både höra och säga :) Idag är kroppen sådär härligt segt efter ett hårt träningspass, precis så som det ska kännas. Nu är jag igång igen och nu ska jag hålla i detta. Nästa vecka börjar jag dessutom gymma igen och då ska vi få se på andra bullar!
Annars är det fullt upp idag med föreläsningar, besiktning av min gamla lägenhet (håller verkligen tummarna för att jag blir godkänd!!), och så ska jag hinna med att tvätta lite ikväll också. Sen ska jag hinna packa för hemresan imorgon också, så det är mycket som sagt, men det borde gå.
Passa på nu och ha en härlig, glad, torsdag :)
Här kommer första färgbilden på mitt nyfärgade, röda hår. Det är härligt med en liten färgklick i vardagen!

Någonting nytt

publicerat i Allmänt, Träning;
Hej på er för första gången idag! Bloggen låg nere i morse så jag kunde inte göra någon uppdatering då och sedan har jag varit i skolan hela dagen, lagat mat och tränat så det har liksom inte blivit av. Men på tal om träning så testade jag någonting nytt idag inom träningsvärlden, nämligen BodyStep. Så himla roligt var det!! Kondition, styrka och träningsglädje- till max! Har du inte testat det förut (som mig), så rekommenderar jag det varmt :)
Nu ska jag mysa upp mig i soffan och mumsa på min lyxmiddag! Burkskinka och potatismos, mmm!
 

AerobicDanse!

publicerat i Allmänt;
Med ett härligt Aerobic- dance pass i kroppen känns det jätteskönt att krypa ner under täcket ikväll. Men med allt gott kommer något ont och såklart börjar det smyga upp små konstiga känslor i halsen. Halsont på G kanske? Varför inte nu när jag väl kommit igång med träningen igen!
Dock hörde jag en intressant debatt om just träning idag på tv4:s nyhetsmorgon. Är det verkligen så att man mår dåligt idag över att se andra lyckas med träningen? Att man inte kan glädjas åt dem som tar tag och bryr sig om sin hälsa? Måste man alltid vända det till någonting negativt bara för att man själv inte är aktiv inom just det området? Jag menar hade folk blivit sur, avundsjuk och kränkt om jag hela tiden pratat om hur bra jag broderar i stället. Nej, det tror jag inte. Så i stället för att klaga på de som faktiskt bryr sig om sin hälsa och sitt välmående, glädjs med dem även om du själv inte kommit till det stadiet än. Och du, kom ihåg att du ska göra det du vill och är nöjd med, inte det någon anna vill och skulle vara stolt över. Ditt liv, ditt hjära, dina möjligheter. Du bestämmer själv!
 
Helene, mer känd som Ice i Gladiatorerna, var en av de två debattörerna och det var verkligen intressant!

Dålig sömn

publicerat i Allmänt;
Trots att jag lägger mig i tid och får sova ut om nätterna så sover jag väldigt oroligt och känner mig inte hundra utvilad när jag vaknar. Precis lika var det i början när jag flyttade hit till Sundsvall fast i den gamla lägenheten. Sömnen var dålig och nu är det lika igen. Jag minns inte heller hur länge det höll på och varför jag inte sov ordentligt men jag hoppas för min egen skull att jag snart börjar sova bättre igen för man bli väldigt seg i kroppen och orkar inte göra allt som man borde hinna med och göra. Men ikväll har jag bokat träningspass så jag hoppas att jag lyckas trötta ut kroppen ordentligt så den inte orkar krångla och vakna flera gånger under natten sen. Upp till bevis :)
 

Mysmåndag

publicerat i Allmänt;
Idag har det varit en tung dag med sega ögonlock och noll motivation. Jag har bara känt för att hoppa ner i sängen och sova så jag har försökt hålla mig syselsatt för att inte lyckas somna på fläcken. Därför har det diskats, plockats, lagats mat, bakats chokladbollar och pluggats. Dock i väldigt liten grad av det sistnämnda, men det är ändå gjort, haha. Så nu ska jag bara sitta kvar här i soffan resten av kvällen och kanske plocka fram mitt broderi och bara ha en lugn kväll. Mysmåndag helt enkelt!
 

Ny kurslitteratur

publicerat i Skola och utbildning;
Det är verkligen så himla kul att beställa hem ny kurslitteratur. 720:- för en mattebok som knappt är förståerlig och inte ens skriven på svenska. Nej usch och fy, det svider i plånboken att vara student! Dock passade jag på att beställa den här plugga smart boken som jag pratade om förut att jag önskade mig i julklapp. Den hade både fått bra recensioner och var också på 5% rabatt så då slog jag till, direkt! Haha :)
Nej, åter till flyttkaoset och lite matteplugg. Kurserna startade som sagt idag! 
 
 

Vuxenpoäng

publicerat i Allmänt, Hemmet, Skola och utbildning;
Nu är jag flyttad och bor i min alldeles egna och fina lägenhet. En stor klump har lättat från magen och det känns så skönt att äntligen kunna slappna av något, även om det fortfarande är en enda stor flyttröra inne på mina 13 kvadrat, haha :) Därför bjuder jag tyvärr inte på några lägenhetsbilder idag men det kommer längre fram i veckan så håll utkik!
Idag drar skolan igång igen men inte för ens klockan 10 så jag tyckte det skulle bli så skönt med sovmorgon. Gissa vad som händer. Jag vaknar före väckarklockan och är pigg. Inte nog med det så kliver jag upp och slår på Nyhetsmorgon på tv eftersom jag inte visste vad jag skulle pyssla med så tidigt på morgonen. Nu måste jag då ha knåpat in tillräckligt med vuxenpoäng för både januari och februari ut, haha!
Önskar er alla en fantastisk start på veckan den här härliga och kyliga måndagsmorgonen<3
 

Nått litet rosa

publicerat i Allmänt, Hemmet, Shopping;
Att handla saker till sitt boende är väl bland det roligaste man kan göra? Speciellt när man ska flytta till ett mysigt litet rum som jag vet att jag kommer älska, där tonerna går i gult och ljusrosa. Passar mig som handen i handsken med andra ord. Därför pep jag ner på stadens gator och torg idag och införskaddae både lite porslin och lite blommor. Mysigt ska det vara och mysigt ska det bli :)
Nu ska vi alldeles strax iväg och åka längdskidor jag, Erik och pappa. Ett perfekt sätt att starta helgen på med lite härlig och frisk motion! :)
 
 

Fredag

publicerat i Allmänt;
Visst är det sådär lite extra härligt att vakna upp en fredagmorgon, vara ledig och känna att fredagskänslorna smyger fram i kroppen. Jag älskar det, det är så himla härligt! Desstom ska vi iväg på 55/56- årskalas ikväll så det känns extra roligt att vara på bra humör idag. Och som att det inte vore nog så är det dessutom vårat avsnitt av Gladiatorerna ikväll på tv4 klockan 20:00. Känns spännande, hoppas verkligen vi syns en liten bit i rutan :)
Nej nu ska jag masa mig ner mot centrum för att uträtta lite ärenden. Hoppas du får en underbar start på helgen, sänder över en liten kram till just dig!
 
 

Lite kortare

publicerat i Allmänt;
Håret är kapat några sentimeter och det känns så himla skönt med lite förnyelse. Det märks när man gått för länge i samma, gamla vanliga och håret knappt går att styla längre. Så idag blev det lite kortare hos frisören vilket känns så himla skönt då mitt hår ordagrant växer som ogräs när det är så här kort. Så nu hoppas vi att med en liten färgklick i håret så blir det här prima!
Nu ska jag krypa ner under täcket med min trötta sambo. För en gångs skull är det faktiskt han som är trött först hihi :) Godnatt<3
 

Min nya bästa vän

publicerat i Allmänt, Hemmet;
Tänk vad en sån liten sak kan betyda så mycket i ens liv. Kaffet. Jag trodde aldrig att jag skulle hamna i kaffeträsket men ack så fel jag hade. När högskolestudierna drog i gång så var kaffet min enda räddning, haha. Så minst en kopp om dagen blir det och därför känns det så himla lyxigt att ha fått en liten pryl som kan ge mig lyxkaffe. Mums! :) Sen att kaffemaskinen är snygg också är bara ett pluss i kanten då den kommer passa mycket bra in i min nya lägenhet som en stilren inredningsdetalj!
 
Mamsen ringe mig dessutom här på eftermiddagen. Jag och Erik ska ju till min stora förvåning och glädje iväg och klippa oss i kväll. Det hade jag totalt glömt bort! Tur att jag har min mamma som håller ordning på oss, hihi<3
 

Ledighet

publicerat i Allmänt, Handarbeten;
Det är så himla skönt att vara hemma i sin egen lägenhet med människan jag valt att leva med, där vi kan göra vad vi vill, när vi vill, hur vi vill och utan att ta hänsyn till någon annan. Det är mitt hem. Mitt. Och ingen, absolut ingen kan ta det ifrån mig <3

Idag ska jag bara ta det lugnt med tv- tittande och brodering. Har en tavla som jag ska göra klar och en duk som ska follas. Så skönt att bara kunna ta det lugnt för en gångs skull men absolut ingenting inplanerat i kalendern. Därför passar jag på att göra saker som jag älskar men som jag inte hinner med annars. Mums för kropp och själ!
 
Jag funderar på att unna mig nått nytt och fint att brodera såhär efter tentaperioden, men jag kan inte bestämma mig för vad! Finns alldeles för mycket fint :)

Äntligen människa igen

publicerat i Allmänt, Hemmet, Skola och utbildning, Träning;
Det är onsdag, mitt i veckan alltså. Jag har precis skrivit den sista tentan för den här perioden och jag är så lättad. Äntligen människa igen!! Nu ska jag åka hem till Sandviken och vila upp mig ordentligt inför helgen då jag äntligen, äntligen ska få flytta till min nya och alldeles egna lägenhet. Obeskrivlig lycka! Sen drar skolan igång igen och jag ska bums sätta fart med träningen och börja må bra igen. Precis så som det var förut. Sen startar ju Funkyn vecka 4 och jag kan knappt bärga mig, så mycket längtar jag efter de små kidsen! <3
 

Fina vänner<3

publicerat i Allmänt;
När det är tufft i vardagen och man har mycket skolarbete att göra så är det himla skönt att man har fina vänner som man kan luta sig tillbaka på och som hjälper en att ta sig igenom det tuffa. Såklart finns familjen där och stöttar en till 100 procent, men det kanske inte räcker hela vägen fram då vi har ett avstånd mellan varandra som sätter stopp vid en viss gräns. Då är det skönt att dom där guldklimparna till kompisar finns utspridda lite här och där, som ger en tröst, peppar en och hjälper en att ta sig framåt. Sakta men säkert.
 

Nya broderier

publicerat i Allmänt, Handarbeten, Skola och utbildning;
Jag tror nog minsann att det fanns en och annan själ där ute som höll en liten tumme för mig idag under förmiddagen, för tentamen som vi fick var faktiskt av det lättare slaget :) Tyvärr hade jag ju inte pluggat någonting inför den, men det kändes bra att jag åtminstone kunde lite och inte var lika förvirrad som under den förra tentan :)
 
Som ett brev på posten (bokstavligt talat), kom även vårkatalogen hos Ateljé Margaretha hem i brevlådan idag! Jag skyndade mig in på mitt rum och slet upp plasten och började bläddra. Finns så mycket fint att brodera så jag tror jag ska ta och beställa hem någonting litet och fint bara som en belöning för att det faktiskt kändes så bra idag :) Men först väntar lite ekonomiplugg!

Omtentadag

publicerat i Skola och utbildning;
God morgon!
Idag är det omtenta i den första matematikkursen jag läste. Konstigt nog är jag inte ett dugg nervös och jag sov som en stock inatt. Det hela beror antagligen på att jag inte har lagt ner någon energi på kursen överhuvudtaget under jullovet utan jag är mer inställd på en omtenta till fast efter sommaren. Jag tänkte mest gå dit för min egen skull nu och se det som ett övningstillfälle där man repeterar lite för sin egen skull bara. Men, eftersom det finns en liten, liten chans att jag kan klara den så får ni ändå gärna hålla en liten tumme, i smyg, för att det går bra :)
 
Redan onsdag hörrni! Ha en härlig dag :)
 

10 dagar kvar!

publicerat i Allmänt, Hemmet;
Idag firar jag med choklad och chips. Det känns som något slags jubileum, men det hela handlar om att det är 10 dagar kvar tills jag flyttar idag. Flyttar till min alldeles egna, lilla och mysiga, lägenhet. Tjiho! Längtar och längtar så att jag nästan spricker! Jag ville bara dela med mig av min flyttglädje så ni också kan känna den glädje som jag känner, det vore så härligt :)
 

Mot Turkiet

publicerat i Allmänt;

Äntligen har familjeresan blivit bokad så vi beger oss mot lite varma breddgrader i vår. En vecka i maj flyger vi till Turkiet med Eriks familj för sol, värme, bad och massa mys. Ser så mycket fram mot resan eftersom det var två år sedan jag var utomlands sist och eftersom det blir första gången jag och Erik åker utomlands tillsammans. Mys<3
Sol, bad och värme- precis vad som behövs innan den tuffa tentaperioden som väntar sen i juni när jag kommer hem :)

Hemsk natt

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning;
Usch vilken jobbig natt det har varit i natt. Jag hade svårt att somna på kvällen och under natten sov jag väldigt oroligt med drömmar och uppvaknanden för att kolla hur mycket klockan var. Nej usch och fy, jag hoppas verkligen på bättre sömn inatt!
 
Jag ska strax ta och gå mot skolan men måste in på Ica en snabbis först. Tove är så himla förkyld så jag ska köpa med lite medicin till henne så hon förhoppningsvis kryar på sig till tentorna nästa vecka. Hur ska det annars gå för mig? Hon som är min stöttepelare i hela pluggprocessen! Just därför måste jag pysa nu och införskaffa lite piller så hon piggnar på sig :)
 

Snabbt, enkelt och gott!

publicerat i Mat och recept;
Idag testade jag en middag som faktiskt var enkel och god trots att det var en färdigrätt. Jag vet att det inte är det bästa att proppa i sig, men det kändes betydligt bättre att äta sig mätt på en paj från Felix än att köpa en pizza och mumsa på. Dessutom var pajen god och kostade mig bara 15:- att handla så jag tyckte det var värt pengarna i en stressig tentaperiod som jag faktiskt befinner mig i nu. Så är ni fler där ute som har samma problem som mig att hitta rätt mat att stoppa i er när det är mycket i skolan, testa en av Felix pajer, mums! :)
 

Lunchpromenad

publicerat i Skola och utbildning;

Idag testade vi i pluggbrudar någonting nytt, nämligen att ta en lunchpromenad. Lite frisk luft skadar ju aldrig så därför tänkte vi testa om det går lättare att plugga nu på eftermiddagen när man fått en 10 minuters promenad i kroppen. Dessutom var vädret kanon idag med klarblå himmel och minusgrader så det var uppfriskande :) Upp till bevis om det går bättre för nu är dags att köra igång igen!

Välkommen 2013!

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning;
Hej på er efter ett långt uppehåll på min blogg. Hoppas ni har haft en fantastisk jul- och nyårsledighet med god mat, nära och kära omkring er och många fina minnen. Jag önskar även att ni fick ett fint avslut på 2012 och att det nya året började lite sådär extra bra.
Själv bestämde jag mig för att inte hoppa på de där dumma nyårslöftena som man aldrig riktigt kan hålla, utan fokuserade mer på mitt inre. Därför satte jag upp tre mini- nyårslöften där jag lovade mig själv att fortsätta vara med den som gör mig lycklig,fortsätta kämpa och att aldrig, aldrig sluta drömma. Det kändes som tre löften jag kan komma att kunna hålla så att jag någon gång kan få stå där en nyårsafton och känna att jag faktiskt höll det jag för ett år sedan lovade mig själv. Så vi får se om ett år hur det känns inombords då, hihi :)
 
Annars är vardagen tillbaka. Jag är åter igen uppe i Sundsvall ocg pluggar inför två stycken tentor som är om ungefär en vecka. Magkänslan inför dem är inte den bästa, men vi håller till nyårslöftet och fortsätter kämpa! Så nu ska jag packa ihop här hemma och bege mig till skolan. Tack för att du hittade tillbaka hit trots jullovet och jag hoppas vi ses lika ofta som förut :) Gott nytt år på dig!
 
Mina fina tjejer som jag har där hemma. Skönt att vi hann ses ett par gånger under lovet i alla fall<3