Badhuset

publicerat i Allmänt;
Det som är skönt med nattgäster är att man tar sig upp i tid, man hinner ta vara på dagen och man kan göra massa skoj. Idag ska vi ta en sväng till badhuset för sim, skratt och lek. Ska faktiskt bli skönt att komma iväg och göra någonting annat än att bara vara hemma. Jag tänkte dessutom försöka hinna med att simma några vändor, det behövs efter all julmat :)
 
Hoppas du får en härlig söndag såhär dagen innan nyår.
 
Julafton hemma hos min farmor och farfar.

Lördagsmys

publicerat i Allmänt;
Vet ni vad som slog mig för några dagar sedan. Jag har bloggat i över ett år nu och vi är redan inne på mitt andra bloggår. Jag är så glad att jag tog mig mod till att börja blogga eftersom det är både roligt att dela med sig, men även för att själv kunna gå tillbaka och läsa senare. Det är uppskattat från många håll. Så idag ger jag mig själv en liten extra eloge för att jag tog steget eftersom det är så roligt också.
 
Nu ska vi fortsätta lördagsmyset här hemma med film, hemmagjord pizza och en liten nattgäst. Mys!
 
 

God fortsättning

publicerat i Allmänt;
Julmat, Kalle Anka, godis i överflöd och nära och kära omkring sig. Kan en jul bli mycket bättre?
Att bara ta det lugnt och inte känna stress över skolan är så skönt, precis vad jag behövde för att klara av att göra sista rycket nu efter jul. 
 
Nya Canada Snow skor, kaffemaskin och massa pengar är några av de saker som susat innanför min dörr den här veckan. Hoppas du är lika nöjd med det du fått.
 
En riktigt god fortsättning önskar vi här hemma er där hemma <3

Jullov!

publicerat i Allmänt;

Jag tog mig mot förmodan till tågstationen med all packning. Tåget rullar från perrongen och jag lämnar ett snöigt Sundsvall bakom mig. Skönt! Nu ska jag vara hemma i två veckor och bara ha det bra. Inga otrevliga rumskompisar, inte mycket plugg. Precis vad jag behöver!

Skänker även en extra tanke till min kompis som opererats idag. Jag vet att hon fixar det, hon är en stark person <3

Julbord

publicerat i Mat och recept;

Idag unnade jag och Tove oss julbord till lunch. Kändes lyxigt att få äta så fin mat en vanlig onsdag, men det är vi förtjänta av i allt pluggande!

Nu ska vi snart åka och julshoppa, sen tillbaka till skolan och skriva rapport. Efter det bär det av till Nacksta för att städa och packa för imorgon åker jag hem! <3

00:23

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning;
Det är egentligen ny dag, den 19 december och jag har fortfarande inte gått och lagt mig. Klockan visar 00:23 i skrivandets stund och det är väldig, väldigt olikt mig att vara uppe dom här tiderna på dygnet. Men har man ett skolarbete som måste göras innan jul så måste det göras innan man får åka hem. Dessutom tänkte jag försöka hinna julhandla lite här i Sundsvall och julstäda mitt rum en aning också innan jag åker hem på torsdag. Vi får väl se hur myckt jag hinner med tanke på att jag bara har imorgon på mig.
Nej, nu måste jag sova så jag orkar upp och plugga med Tove imorgon. God natt<3
 
Som Will Smith uttrycker det så bra, jag får helt enkelt hålla mig till min plan A och hinna med allt.

En vecka kvar

publicerat i Allmänt;

Med Just D i öronen trallar jag med i sången - Nu e de jul igen!
Men innerst inne kan jag inte förstå att det bara är en vecka kvar. En vecka. Var tog tiden vägen? Att jag dessutom sitter på tåget på väg upp mot Sundsvall igen gör inte att julstämningarna blir bättre. Men den här gången blir det bara för några dagar. På torsdag åker jag nämligen hem igen, på riktigt! <3

Sista veckan

publicerat i Allmänt, Hemmet, Skola och utbildning;
God morgon!
Tänk vad fort de här fyra veckorna innan jul har gått. Nu är vi redan inne på den sista veckan innan jul! Helt otroligt. Det innebär dessutom att jag har gjort mina första två läsperioder, jag har alltså gjort klart mitt första halvår på vägen till att bli civilingenjör. Tiden går fort när man har roligt!
 
Nu ska det småpysslas lite här hemma inför jul. Julblommor ska beställas, julkort postas (såklart försenat), julbakelser ska förberedas och planeras och så ska jag ner på stadens gaot en sväng med mamsen. Mycket trevlig måndag har jag att se fram emot.
 
Årets pepparkakshus
 

Tredje advent

publicerat i Träning;

Det tredje ljuset fick i morse tändas en kort, kort stund. Idag är det nämligen en fullsmockad dag med mycket att göra. Skotta av tak, 13- årskalas, ekonomiplugg, baka rågsikt och förhoppningsvis hinna träna lite också är ungefär så som min dag kommer att se ut.

Hoppas du får en mysigare tredje advent<3

Julgala

publicerat i Allmänt;
Efter massa spring i butiker, letande och funderande är vi äntligen hemma efter dagens julshopping. De flesta julklapparna blev inhandlade idag men inte alla, därför måste vi ut en sväg på fredag också. I sista ruschen, precis som vanligt.
 
Nu ska vi göra oss i ordning här hemma. Julgala med hela familjen väntar och det ska bli så myisgt! Hoppas verkligen det lever upp till mina förväntningar :) Undertiden som jag är och roar mig tänkte jag bjuda er på två, små och söta julklappstips som även står på min julönskelista den här julen.
Ha en härlig lördagskväll <3
 
Tallricksställning och kökhanddukar. Både praktiskt och fina inredningsdetaljer. Finns hos Åhlens.

Lördagsspinning

publicerat i Träning;

Så härligt att starta dagen på spinningcykeln med härliga deltagare, mycket svett och massa bra musik. Kanske det bästa sättet att starta helgen på!

Nu ska vi iväg och handla lite julklappar för att senare ikväll åka iväg på mer äventyr <3

Fredag och hemfärd

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning;
Det är fredag och jag sitter på tåget- äntligen på väg hem! Men inte på jullov, inte än. Först ska jag hem i några dagar, spinna, gå på julgala och sen åka tillbaka och göra sista rycket innan det är dags att åka hem på lov, på riktigt! <3
 
Att jag är frukstansvärt skoltrött nu är inte av en slump, snarare ett faktum med tanke på mina pluggdagar i skolan. Kommer jag hem före klockan åtta en kväll, då är det ren lyx! Det känns konstant som jag håller på att bli sjuk, antagligen på grund av stressen. Att jag vill sova sju om kvällarna är inte heller speciellt konstigt, jag har saker upp över öronen att göra.
Men nu är det helg, jag ska ta det lugnt. Njuta. Snart är julen här <3
 
Skolavslutningen 2009

Mittuniversitetets Luciatåg

publicerat i Allmänt, Shopping, Skola och utbildning;
Då var det över, med några felsjungningar och lite borttappade låttexter. Men roligt var det! :) Luciatåget gick faktiskt som en dans ändå, men tanke på att vi bara tränat kvällen innan. Dessutom fick vi en varsin biobiljett inklusive måltid som tack, vilket gjorde att det genast blev lite mer värt "besväret".
 
Idag har jag varit ut i julruschen och handlat lite. Tyvärr inte någon julklapp men två fynd till mig själv blev det! Ett par nya vinterskor på superrea (visar imorgon), och en ny nattcreme från Nivea :) Känns lite extra kul att gå och sova ikväll bara för att få testa hur bra den är, hihi :)
 
 

Mittuniversitetets Luciatåg

publicerat i Allmänt, Shopping, Skola och utbildning;
Då var det över, med några felsjungningar och lite borttappade låttexter. Men roligt var det! :) Luciatåget gick faktiskt som en dans ändå, men tanke på att vi bara tränat kvällen innan. Dessutom fick vi en varsin biobiljett inklusive måltid som tack, vilket gjorde att det genast blev lite mer värt "besväret".
 
Idag har jag varit ut i julruschen och handlat lite. Tyvärr inte någon julklapp men två fynd till mig själv blev det! Ett par nya vinterskor på superrea (visar imorgon), och en ny nattcreme från Nivea :) Känns lite extra kul att gå och sova ikväll bara för att få testa hur bra den är, hihi :)
 
 

Årets luciatåg

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning;
Onsdag, dagen innan lucia. Tiden springer iväg och jag hinner knappt ta vara på mina dagar. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag spontant bestämmer mig för att vara med i årets luciatåg på skolan dagen innan som om det vore lätt som en plätt! Hur det blev som det blev har jag ingen aning om, och jag vet inte heller hur jag ska ta mig ur det hela. Så jag får helt enkelt masa mig iväg tidigt imorgon förmiddag, sjunga upp och sedan se glad ut när jag står där i min vita labbrock med glitter i håret och sjunger "tippe, tippe, tippe, tippe- taaaaap".
 
 

Dåligt med tid!

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning;
Att hinna studera, leva, träffa vänner och sen få en liten paus där emellan så man kan blogga är faktiskt svårare än vad man kan tänka sig! Snart är det ju jul också så det är väl mycket det som ställer till det hela, man ska få undan så mycket jobb som möjligt innan julledigheten.
 
Idag har jag varit och firat två fina tjejer som fyller 22 och har fyllt 20. Tacos, mys, kaffe, godis och massa prat. Lyxtisdag helt enkelt :) Nu blir det bums i sängen så jag orkar upp i morgon. Som sagt, mycket att göra på kort tid.
 

Andra advent

publicerat i Allmänt;
God söndagsmorgon! Tänk att det redan är andra advent. Hälften av väntan på tomten har redan gått. Usch vad fort tiden går!
Idag har vi lite lussebullsbak och pepparkakshus- bygge här i stugan innan vi lite senare på efermiddagen ska iväg på Emmas dansuppvisning. Sen är det faktiskt dags för mig att redan åka tillbaka till Sundsvall. Helgerna går alldeles för fort när man väl är hemma! Nästa helg får jag däremot en riktig långhelg hemma så jag får blicka framåt till det :)
 
Ha en mysig andra advent!
 

Scorpions!

publicerat i Allmänt;
Tänk att det finns så mycket fina soffor, men att ingen ska passa in på mitt lilla rum. Idag hittade vi ingen som föll i smaken så därför blir det ytterligare en sväng ut i möbelaffärerna någon dag.
Nu har vi gjort oss i ordning och ska åka hem till mamma och pappa på middag, sen styr vi kosan mot Sandviken och Rockklassiker- kväll med scorpions som artister! :) Dagen till ära invigs mina skönheter.
 
Ha en fin lördagkväll<3
 

En härlig start på en härlig helg

publicerat i Allmänt, Shopping;
Igår hade vi en riktigt fin och mysig kväll med två fina människor. Mat, skratt och spel. En härlig start på en härlig helg! Dessutom provade Hanna min balklänning eftersom det är hennes tur att gå på bal till våren. Hon passade verkligen bra i den! :)
 
Nu ska vi alldeles strax iväg och köpa både födelsedagspresent och en soffa till min nya lägenhet. Sen ikväll blir det mer trevligheter med middag och Scorpions på Göransson Arena! 
Ha en fin lördag<3
 
Om vi bara stryker på klänningen och piffar upp den lite bättre så kommer hon att se ut som en prinsessa! :)

Påväg bort

publicerat i Allmänt, Hemmet, Shopping;
Hemma i ett härligt vinterlandskap igen. Bara att komma in i vår lägenhet gör att man tror att man har hamnat i tomteland- mysigt! :) Hann till och med införskaffa en ny liten sötfis till tomte idag när jag kom hem. Passar utmärkt som burk för knäcken som ska göras. Vill du ha en egen så finns dom att köpa på Önska i Sandviken :)
 
Nu är vi på väg på nya äventyr. Middag med fint sällskap<3

Ett tecken?

publicerat i Allmänt, Hemmet;
I min lägenhet i Sundsvall vantrivs jag väldigt mycket. Den är riktigt äcklig och lortig för jag har en rumskompis som inte bryr sig om att ta reda efter sig på de gemensamma utrymmerna. Som människa är jag väldigt känslig för om det ser äckligt ut, är någon konstig doft eller om det bara är allmänt ofräscht. Ordning är A och O om man delar lägenhet med någon annan.
Så fort jag rör mig i lägenheten får jag kväljningar. Igår var en sådan dag, då jag var tvungen att diska undan min disk i köket eftersom jag ska åka hem idag. Men så när jag står där i köket, tänker på vilken parfym jag ska önska mig i julklapp för att distrahera min hjärna och mitt luktsinne, så ser jag nått som både skrämmer mig men ändå glädjer mig.
I en av killarnas kastrull som han (självklart), inte tagit reda på, ser jag ett hjärtformat skum från min disk!
Hur jag ska tolka det vet jag inte. Men jag väljer att tolka det som att det bara kommer bli bättre nu, eller att jag ska "hålla ut" de sista dagrana innan jag flyttar den 25 Januari.
Nedräkningen har nu börjat med ett leende på läpparna :) 
 
 

Julpickel

publicerat i Allmänt, Shopping;
Varje år när jag går in i butikerna och julprodukterna börjar åka upp på hyllorna så kan jag inte annat än faschineras och varje år får jag nått onödigt, litet skrammel som följer med mig hem i kassen trots att det knappt används. Ändå köper jag det. Varför? Kanske för att dom små och söta produkterna är så lockande och gör en så glad och köpvillig? Kanske för att man själv vet hur glad man blir när man får just sånna här "onödiga" saker i present och julklapp för att det är just sånna saker som man inte unnar sig i vanliga fall? Inte vet jag, men roliga är dom att handla, och minst lika roliga att få! :)
 
H&M har mycket söta produkter i år, vissa med attityd och stil, och vissa som produkterna nedan- sockersöta!

Glädjebesked!!

publicerat i Allmänt, Träning;
Det är tröktorsdag idag, snön yr härligt utanför fönstret och humöret är väl inte sådär på topp. Men så får jag det glädjande beskedet att jag ska få ta över lördagsspinningen på Hälsocenter- igen! :) Lyckan är total och det spritter i spinningbenen så fort jag bara tänker på det.
Så nu taggar vi vårschemat! Kom och spinna med mig på lördagmornarna framöver vettja :)
 
Lite bilder från Funky Showen i fredags :)
 
 
 

Vad lite te kan göra

publicerat i Allmänt;
I morse skulle jag unna mig en kopp te och ta några tekakor till frukost i stället för den där tråkiga gröten som jag ätit varje morgon i flera, flera veckor nu. Så jag dukade fram frukosten och skulle knäppa på tebryggaren men någonting tog stopp. För när jag öppnade teburken och skulle fylla på bryggaren så kom doften som påminner mig om så många saker.
Jag köpte te:t första veckan jag flyttade hit till Sundsvall och drack det de första veckorna innan jag gick över till gröten. Och just det där te:t får mig att minnas tillbaka på så mycket som hände i början när jag flyttat ensam hit, men framför allt all saknad hem. Så jag kunde inte dricka mitt te i morse, jag började tänka alldeles för mycket och tog ett glas mjölk till i stället. Hjärnan låste sig helt! Måste ner på ICA och köpa nytt te idag.
 
 
 
Hörrni, onsdag i dag! Alltså mitt i veckan. Snart helg :)

Lyxtisdag

publicerat i Allmänt, Skola och utbildning;
Hej! Det blir väldigt, väldigt lugnt här inne under skolveckorna. Jag tror ni märker det? Men när jag väl är i Sundsvall så måste jag plugga gärnet för att seda kunna njuta av att vara med Erik när jag åker hem över helgerna. Alltså plugg på veckorna, ledigt på helgerna.
Just därför kändes det så fantastiskt lyxigt att kunna gå hem klockan sex från skolan ikväll. Sex, det måste vara nytt personbästa för den här läsperioden, utan tvekan! Som ni hör så går mina dagar på ackord, men håll ut! Snart blir det jul, lite ledighet och alltså lite mer uppdateringar.
 
Nu ska jag kika på årets julkalender. Har två avsnitt att ta igen. Ha en fin tisdagskväll ute i kylan eller inne i värmen <3
 
 

Tankar

publicerat i Allmänt;

Att alltid vara den som lämnar och gör någonting mot min vilja känns inte längre lika lätt som det gjorde i början. Att bo ifrån varandra är jobbigt men det är inte det jobbigaste utan det som är jobbigt är att lämna. Lämna någon man egentligen vill tillbringa varje ledig sekund med, skratta, laga mat, tvätta och stryka eller kanske bara mysa i soffan med. Att skulden alltid ligger på mina axlar. Att det är jag som sviker. Som lämnar och sen tror att jag kan komma tillbaka när jag vill och känner för det. Det är jobbigt, men på något sätt ska vi klara av det!

Julskyltning

publicerat i Allmänt;
Nu sitter vi uppkrupna i soffan efter en kall men mysig dag i Järbo på julskyltning. Tänk att det kan vara så himla mysigt att trängas med pensionärerna mellan lotteristånden, dricka den glödheta glöggen som egentligen inte smakar speciellt bra och att göra av med massvis med pengar på onödiga saker. Bara för att allt det hör julen till. Egentligen har jag rätt, men jag kan ändå inte vara utan det. Min jul med min passion för pynt och allt runt omkring och såklart med min stora kärlek. Ja, så ska den vara, precis så som den är just nu <3
 

1:a advent

publicerat i Allmänt, Hemmet;
Med julmusik i bakgrunden, tomtegröt till frukost och med två avsnitt av mysteriet på Greveholm så känns det verkligen att julen är på väg. Självklart var även första ljuset tänt till frukosten som blev själva pricken över i:et idag då det är första advent. Mys! Jag älskar verkligen julen, och att det är en vit julskyltning idag gör dagen snäppet ännu bättre!
Nu håller Erik på med granen så jag tänkte hjälpa honom. Adventskramar från mig till dig<3
 

1:a December

publicerat i Allmänt, Hemmet;
Åh, jag kan knappt tro att det är sant! Det är lördag morgon, snön virvlar utanför mitt fönster och idag ska vi julstäda och julpynta lägenheten. Så mysigt! Julkänslorna är på topp :)
Idag är det dessutom första december vilket betyder julkalender på både tv och i chockladform, mums. Jag tror aldrig jag kommer växa ifrån julkalender och julstrumpa- det hör liksom till! Utan det blir det ingen riktig jul.
Nej nu är det dags att fortsätta. Hoppas du också får en mysig lördag så här i juletid<3