Fullerö Handelsträdård

publicerat i Allmänt, Shopping;
Idag har det myst´s och tillbringats massor med kvalitetstid ihop. Både för mig och min syster, men också mellan mig och min första, allra bästa vän. En tur till Gamla Uppsala, besök på Fullerö Handelsträdgård, 1800:- fattigare och massa skvaller. Så som det ska se ut när man inte har träffat sin vän på 4 månader. Ni hör ju, helt sjukt! Fyra månader har bara svept förbi och vi båda har haft så fullt upp att vi inte kunnat få till en träff. Inte ens fem minuter. Men det är väl så när man bor i olika städer, har olika liv och intresserar sig av olika saker. Det är då det är så fantastiskt att inse att oavsett om man inte hörs, så är ändå vänskapen densamma när man ses. Oavsett vad. Bästa vänner för all framtid- ja, troligtvis! <3
 

Vilket gäng!

publicerat i Allmänt;
Ett fantastiskt gäng, det är precis vad vi är! Må Bättre levererade en suverän julfest med mycket skratt, massor med prat, mycket skaka rumpa och det bästa av allt- kvalitetstid på det lite bättre sättet! Mår så fint i kropp och själ när jag får vara hemma i min stad, med mina människor och göra det jag älskar. Middag på All Star, dans natten lång (i nyktert tillstånd till och med!), och massa tok. Haha, sådär som det kan bli när man är i farten och har sin dunder- crush springades runt om en. Inte suktande efter mig, men fortfarande oerhört nära. Lite för nära. Jag svävade på små rosa moln. Hela kvällen. 
 

Lördag förmiddag

publicerat i Allmänt, Hemmet;
God morgon! En lördag i skidornas tecken minsann med längdskidor för damer och herrar samt skidskytte för damer och herrar. Vi njuter och mår sådär fint! Ska iväg på Emmas dansuppvisning senare på eftermiddagen och sen ikväll vankas det jufest med fina kollegor från Må Bättre. En lite bättre lördag med mycket kärlek fast på oika vis. Typ så känns det! Har hunnit dona till gårdagens knäck nu på förmiddagen så den ser lite mysigare ut. Visst blev det bra? :) Hoppas du får en fin helg <3
 
 

En fredag hemma

publicerat i Allmänt, Hemmet, Mat och recept, Skola och utbildning;
Tidig morgon, mycket fysik. Ja, så såg min förmiddag ut idag. Hoppade sen på lunchtåget hem till Sandviken för en helg hemma med mina fina. Precis sådär som på gamla goda tiden. Jag trivs med det. Faktiskt älskar det!
När jag kom hem passade jag och Emmapemma på att göra årens första knäcksatser. Med glögg, julmusik och bakning i köket kändes det faktiskt som jul. Så himla mysigt! Nu är det dags att avrunda kvällen med soffhäng och idolfinal. En fredag i världsklass typ!
 

Löjligt förtjust i någon

publicerat i Allmänt;
Ni vet när man irrar runt. Är sådär småfnittrig, glad och löjligt förtjust i någon. Precis där är jag, fast jag inte borde vara där. Men ibland går det inte att sätta stopp för saker vare sig man vill eller inte, dom liksom bara finns där och gror. Fast man borde släppa det. Eller ska. Men man vet liksom inte hur man hamnade mitt i alltihopa. Det bara hände. Och det blev dumt. Olägligt. Ändå min glädje. En glädje som jag skulle vilja behålla och bygga vidare på.  
(Jag sitter tyst en lång tid vid skrivbordet. Funderar. Hjärta skriker ja, hjärnan säger motsatsen).
Nej, jag ångrar mig igen. Jag ska släppa det. Ååh...




En lång dag

publicerat i Allmänt, Shopping, Skola och utbildning;
Pjuhuu vilken dag! Och lång har den varit också. Fem i morse ringde klockan och en trött student masade sig iväg tilltvättstugan iklädd trosor, sovtröja och tofflor. Mer eller mindre bodde i tvättstugan fram till åtta då det var dags att bege sig till skolan. Ni vet, man kan aldrig plugga för mycket fysik... Eftermiddagen innehöll rapportskrivande för hela slanten, men så vid femtiden bestämde jag mig för att dra iväg på en spontan tur till Birsta. Bara jag, mina små ärenden och lite tid att andas. Lyckades skrapa ihop julklappar till farmor o farfar, mormor o morfar och papsen, så nu är snart listan avbockad. Känns skönt även om jag tillhör knäppjökarna som faktiakt gillar att trängas i julhandeln dagarna innan jul, hihi. Nej, nu är det dags att sova här i stugan. Visar farfars present, god natt <3


Julkrans

publicerat i Allmänt, Hemmet, Skola och utbildning;
Fysik. Fysik. Fysik. Sen lite mer fysik. Ungefär så har min dag sett ut. Fysikaliskt. Typ. Stupade i säng klockan åtta och kunde ha somnat direkt om det inte vore för att favvis fruarna skulle dyka upp på tv- rutan. Fick dessutom se att det var säsongsavslutning så ett litet "åh nej" blev det här hemma i tvsoffan (idag framstupa sidoläge i sängen, haha). 
Slängde upp årets julkrans på dörren idag också. Känns som bitarna börjar falla på plats en efter en nu och att vi blir som en liten familj. En jultokig sådan. Mysigt! 
Nej, bäst att sova nu. Klockan fem i morgon bitti börjar tvärtiden. Tidigt. Dödligt tidigt! God natt <3


En ny sort

publicerat i Allmänt, Mat och recept;
God morgon tisdag! Idag klev jag upp med trötta ögon, uschamej. Lyckades ta mig till tv- soffan med en kopp te och virrade en varm filt omkring mig samtidigt som avsnitt två av julkalendern sändes. Har faktiskt köpt ett väldigt gott te som jag tänkte rekommendera om du inte testat det redan. Med smak av vanilj, dov eftersmak av smörkola- mmm! Godis fast på ett lite nyttigare sätt :)
Idag väntar fysiklabb i skolan hela dagen. Ett sånt där ämne det bara gäller att ta sig igenom, hur tråkigt det än är. Dags att masa sig iväg, tjing!



Vår julskinka har rymt....

publicerat i Allmänt, Hemmet, Mat och recept;
En dag i lugnets tecken. Idag har jag bara legat nerbäddad i sängen, omringad av massvis med skolböcker och musiken dovt klingande hur högtalarna. Snorpapperhögarna har växt ikapp med mitt snytsår under näsan, men jag känner mig trots allt piggare! Så det är kanske det som behövs, vila, vila och liter mer vila. Vare sig jag vill eller inte. Tänkte fortsätta i samma spår hela veckan så jag borde stutsa av energi till helgen, åtminstone förhoppningsvis. Vi kan väl hålla en liten tumme?
Passade på att griljera årets julskinka när jag ändå var hemma hela dagen. 3,5 kilo tyckte jag kändes lagom till mig och frugan, haha. Vi får knapra redigt med skinka fram till jul, men det gör ingenting, shit happens.
Nu är det dags att mysa med kvällsfikat framför Ensam Mamma söker, ni tittar väl? <3 Mitt favvisprogram, hihi.
 

Första december

publicerat i Allmänt, Hemmet, Skola och utbildning;
Hej december, hej vinter och hej jul! Det blir lite tjatigt med allt julsnack nu, men åh vad jag älskar julen! Att börja dagen idag med hemmagjort julbröd, en chokladbit från adventskalendern, adventsljusstaken tänd och ett avsnitt av årets julkalender "Piratskattens hemlighet"- det är banne mig livskvalitet! En godbit som faktiskt bara decembermornan kan erbjuda och som jag är väldigt noga med att ta tillvara på <3 Dessutom verkar årets upplaga av julkalendern rätt bra. Väntar med spänning till i morgon, jag är nästan värre än barnen, haha.
Idag väntar en dag hemma. Halvt nerbäddad med pluggböckerna över mig. Tenta om 11 dagar. Känner mig trots allt piggare idag, men jag är långt ifrån hundra. Bestämde mig igår för att säga ifrån mig allt vad jobb nu innebär för att låta kroppen vila maximalt. För det kanske är just det jag behöver? Lite vila.