Avocadosoppa

publicerat i Allmänt, Mat och recept;
Testade att göra en ny maträtt igår. Avocadosoppa med chilihet lax. Laxen fick en härlig och kryddig smak medan soppan var fräsch och god, tyvärr lite mastig. Helheten var bra men det var ingen favorit som kommer att göras ofta. Förhoppningsvis någon gång på sommaren då den var väldigt enkel att göra! Vill du testa så hittar du receptet nedan.
Ingredienser:
600 gram skinn- och benfri laxfilé
1 rödlök
5 mogna avocado
3 msk färskpressad limejuice
1 liten vitlöksklyfta
1/2 tsk chiliflakes
1 kruka koriander
Limeklyftor till servering
Kokosolja eller olivolja till stekning
Örtsalt
Vitpeppar
Gör såhär:'
Skala och skär rödlöken i grova klyftor. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Lägg lök, avokado (spara 1 till servering), limejuice, pressad vitlök och 2 tsk örtsalt i en matberedare eller blender. Koka upp 8 dl vatten.– Skär laxen i 4 portionsbitar. Krydda dem runt om med chiliflakes och 1 tsk örtsalt. Stek dem på bägge sidor i 1 msk kokosolja eller olivolja i en stekpanna. Tillsätt nästan allt vatten i avokadoblandningen. Mixa slätt. Tillsätt ev mer vatten om det behövs. Smaka av med örtsalt och peppar. Häll upp i soppskålar och lägg i munsbitar av laxen. Toppa med resterande avokado skuren i bitar och färsk koriander.
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Emilie:

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

Kommentera inlägget här :