God middag = God lunch

publicerat i Allmänt;

För ett tag sedan mumsade jag i mig min goda lunch. Åh, det var så himla gott! Synd bara att man alltid skyndar sig att äta och nästan vräker i sig maten när det är gott. Då tar det ju slut på det goda mycket fortare. Att man aldrig lär sig...
I alla fall så bestod min lunch av samma maträtt som jag åt till middag igår, så jag tänkte dela med mig av det fantastiska receptet (snabbt gick det att göra dessutom), så ni också kan få avnjuta den här middagen en kväll :) Hoppas ni kommer att gilla den lika mycket som jag gör!


Salami och fetaostinakad kycklingfilé 4 port

4 st kycklinfiléer
1 msk smör eller rapsolja till stekning
salt och peppar
8 skivor salami
125 gram fetaost
8 st soltorkade tomater
färsk basilika


1. Sätt ugnen på 150°C. Stek kycklingen några minuter på vardera sidan så att den får en fin stekyta. Krydda med salt och peppar. Lyft upp köttet och skär ett snitt igenom det.

2.Stoppa in skivor av salami och ost tillsammans med soltorkade tomater (som du klippt i mindre bitar) och en kvist basilika i snittet. Lägg kycklingen i en form och ugnsbaka i ca 20 minuter eller tills köttet är klart.

3.Skiva köttet på diagonalen och lägg upp det på ljummen sallad av färsk spenat, cocktailtomater, rödlök, selleri, paprika, fetaost och valfria kokta bönor eller linser som värmts i stekpanna.

4.Servera exempelvis med en enkel sås på yoghurt, vitlök och chili som körs i en mixer några sekunder tills den fått en jämn konsistens.

Kommentera inlägget här :